27-10-2008, 17:48
|
|
|
חבר מתאריך: 18.12.07
|
|
קליע אנוש
אני חדש בפורום, אבל כותב כבר זמן מה. את הקטע הזה כתבתי דיי ממזמן, כמעט לפני שנה.
כל תגובה תתקבל בברכה (:
* * *
'זה לא קורה', הוא מלמל לעצמו, בעוד קרעי הצל העמומים חלפו על פניו. המכונית חנתה למולו, והוא נצמד לפינת הקיר, לכוד, ליבו דקור מפחד איום. הוא הרגיש שהוא עומד לקרוס בכל רגע.
'הלחם או ברח', מוחו הפציר, אך הוא בחן כבר כל דרך אפשרית. הפחד בתגבר, בעוד שהוא ממשיך לנסות לברוח, מנסה לטפס על הקיר מייאוש, או חושב שמלאך יבוא וירים אותו מן המצוקה.
הוא הרים כיפה מלוכלכת שהבחין בה ברצפה, ושם אותה עם ידיים רועדות ברישול על ראשו, מנסה להזכר בתפילה כלשהית ונאחז בקיר המטונף כאילו היה הכותל.
ברקי הקיפאון של הפחד המשיכו, הם התמזגו עם הצינה המקפיאה והגשם הצונן. בעודו שומע את צעדי הרגליים על השלוליות, הוא החל להשמיע אנחות, אנחות גסיסה.
המרחק בין סוף הסמטה שנמצא בה ועד היציאה היה כעשרה מטרים. צעדי הרגליים הפוסעים במרחק הזעום היו איטיים, כאילו מתענגים על רצח שתוכנן מזה עשרות שנים.
'אני אדם מבוגר, לא ילד קטן, אני אדם בוגר וחזק... אני...' קולו נשמע כאחוז דיבוק, ועם כל מילה הבל הפה שלו יצר ענן נמוג, שטשטש את משקפיו וראייתו.
"למה?" נשמע השאלה, ואחריה ירייה שפספסה בסנטימטר את הרקה. הדהוד הצליל של הכדור שפגע במתכת גרם ללבו להאיץ. עיניו נפערו לרווחה, והוא החל לצרוח, נחנק בין כל מילה ומילה:
"זה לא... זה לא!"
לבסוף החנק שבגרונו וליבו הכואב השתיקו את מילותיו.
"למה?" הגבר אוחז האקדח שוב שאל, עיניו מלאות זעם יוקד, אצבעו מרחפת על ההדק, בעוד שהגבר מולו גוסס מפחד. "למה?!" הפעם זו הייתה צרחה מחרישת אוזניים, והכדור נפלט, פוגע בדיוק מושלם ברקה, גופו של הגבר קיפץ מרוב ברקי פחד, מיליארד השאלות הקיומיות הטעונות בראשו הבליחו. הכול לפתע נראה לו כאילו זז מאית השנייה-מאית השנייה, מה שייסר אותו עד כדי כך שאם היה לו מספיק זמן, הוא היה בוכה.
הכדור שפילח את רקתו חדר דרך גולגולתו, מחורר את מוחו ומותיר את גופו של הגבר מוטל על הקרקע בעיניים פעורות וכמעט חסרות צבע, פה פעור וקפוא בעווית אחרונה של כאב, ותחושה אחרונה, כמו אבן הנופלת למצולות האינסוף של החשכה הנצחית – הלא-נודע בשלמותו הנוראית...
|