לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 26-10-2008, 09:23
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.08.05
הודעות: 12,666
עזה, תנופת הבניה לעומק...

עכשיו מצליחים להבין לאן נעלמות כמויות האדירות של מלט. העזתים בונים בטירוף אך לא רואים את כמות הבנינים....

ההפתעות שיחכו לצה"ל מתחת לקרקע בעזה


ברצועה מנצלים את הרגיעה עם ישראל כדי לבנות עיר תחתית של מנהרות ותעלות שימתינו לכוחות צה"ל. מישהו אמר לבנוניזציה של השטח?

עמיר רפפורט | 25/10/2008 10:25
עמיר רפפורט | 25/10/2008 10:25
יש בנייה בעזה. לא רואים אותה, אבל היא בתנופה. אנחנו יודעים את זה רק מהביקוש העצום למלט, כי בשטח אי אפשר לראות לאן כל המלט הזה הולך. ברחבי הרצועה אין כמעט אתרים של בנייה לגובה, ואפילו מספר המבנים הנמוכים, שנמצאים בתהליכי בנייה, הוא מועט. לפער הזה יש רק מסקנה אחת: מי שלא בונה לגובה, בונה לעומק. רוב עבודת הבנייה מתבצע בימים אלה באופן הסמוי מן העין, מתחת לאדמה.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/988/567.jpg]
הברחת עגל ממצרים לעזה דרך מנהרות רפיח צילום: אי-פי

מה יש להם לבנות שם? תשאלו את לוחמי חיזבאללה שהמציאו את "שמורות הטבע" בלבנון, אותן עמדות תת קרקעיות נסתרות ובלתי חדירות ששינו את חוקי המשחק בקיץ 2006.

זה מה שקורה עכשיו ברחבי הרצועה. מערכים תת קרקעיים אדירים, בונקרים, מרתפים ובעיקר - רשת אינסופית של מנהרות ותעלות לחימה.

אם הסכם הרגיעה יקרוס וצה"ל יפלוש לעומק הרצועה, המנהרות האלה יאוישו באלפי לוחמים שינסו להסב לכוחות הפולשים אבידות כבדות. על פי תחזיות מודיעיניות מעודכנות - אתמול הוצגה הערכת המודיעין לשנת 2009 בפני שר הביטחון אהוד ברק - גוברים הסיכויים לחידוש העימות בעזה בחודש ינואר הקרוב.

הרקע: סיומה של תקופת הפסקת האש, הקצובה כיום לשישה חודשים, והעימות הצפוי בין פת"ח לחמאס, כאשר כהונתו של יו"ר הרשות,אבו-מאזן תגיע לסיומה.

ברק וצמרת צה"ל לא מעוניינים בחידוש העימות, בוודאי לא במבצע שיכלול כניסת כוחות לעומק השטח הפלסטיני. לכן ברק פועל כבר עכשיו, בתיווכה של מצרים, להאריך את התהדיא. נראה כי הישג אחד כבר יש לחמאס באמצעות המנהרות: הן הגבירו את יכולת ההרתעה של הארגון כלפי ישראל.

וישנה גם עבודה בשטח, לפחות בעניין המלט. לאחרונה, בעקבות הידיעות על השימוש שעושה חמאס במלט שישראל מספקת לעזה על פי הסכם הרגיעה, הורה סגן שר הביטחון מתן וילנאי לצמצם את הכנסת המצרך הזה לרצועה ולשקול בימים הבאים את הפסקת האספקה לגמרי. אם הם בונים בונקרים, לפחות שהמלט לא יהיה מישראל.

"עזה היא מקום מצוין לחופרי מנהרות", מסביר בועז חיון, הבעלים של חברת תמר, שהוקמה על ידי קצינים לשעבר בחיל ההנדסה, ואשר עוסקת בשורה של תחומי הנדסה וחבלה, כולל פיצוצים במסגרת כריית מנהרת הכרמל, לצד ביצוע משימות עבור מערכת הביטחון. "הקרקע ברצועה היא חולית מאוד, עובדה שמקלה מאד על החופרים. הם יכולים להתקדם בעומק האדמה אפילו באמצעות כלים פרימיטיביים או בעזרת הידיים".
ההיסטוריה מלמדת: טבעה של מלחמה שתעבור לתחום שמתחת לפני הקרקע
גורמים צבאיים מעריכים כי חמאס בונה מנהרות לשני צרכים עיקריים: להגנה ולהתקפה. המנהרות נבנות מתחת למרכזי ערים, כמו רפיח או עזה עצמה, שאנשי חמאס מעריכים כי יכולה להתבצע בהן לחימה נרחבת כשצה"ל יפלוש.




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/981/456.jpg]
חמושים ברצועת עזה

המנהרות בתוך העיר נועדו לאפשר לאנשי חמאס לנוע מרחוב לרחוב מתחת לאדמה כדי להפתיע את כוחות צה"ל בכל פעם ממקום אחר. תעלות הלחימה מתחברות גם למוצבי שליטה ופיקוד תת קרקעיים ולבונקרים של תחמושת.

במקביל, נבנות מחוץ למרכזי הערים מנהרות המתחברות ל"בורות ייקוש" - חללים עצומים באדמה, מתחת לצירי הכניסה המרכזיים לרצועה, ואשר חמאס עלול למלא אותם בחומרי נפץ, כדי לפוצץ אותם בבוא היום מתחת לשיירות כלי רכב של צה"ל.

הבנייה התת קרקעית כוללת, לפי ההערכות, גם מאות עמדות למטולי קסאם ולקטיושות, שיהיו חסינות בפני הפצצות ישראליות מהאוויר. כמה עמדות כאלה כבר נחשפו בפעולה מוגבלת של צה"ל בצפון רצועת עזה לפני כעשרה חודשים. העיקרון החשוב בפרויקט הזה הוא שכל הבנייה התת קרקעית נעשית במקביל להסבת מבנים לצורכי לחימה גם מעל הקרקע. שיהיה תיאום.

במוקדם או במאוחר, מלמדת ההיסטוריה, טבעה של מלחמה שתעבור לתחום שמתחת לפני הקרקע, בעיקר כשמדובר בעימותים בין צבאות גדולים לקבוצות גרילה. בסקירה מאלפת על לוחמת מנהרות, שהוציאה מחלקת ההיסטוריה בצה"ל כבר לפני שש שנים, נכתב כי השימוש ב"תווך התת קרקעי", כפי שלוחמת המנהרות מכונה,
החלה כבר בתקופת התנ"ך וכן בסין הקדומה.

מנהרות שימשו ללחימה גם במלחמות העולם של המאה ה-20. לאחר מלחמת העולם השנייה, למשל, נמצאו שלוש דוגמאות מובהקות לכך שמנהרות לחימה הקשו מאוד על תפקודם של צבאות סדירים.
הדוגמה המוכרת ביותר היא של לוחמי הווייטקונג בויאטנם. המנהרות שבנו היו מרובות, מפותלות, ורובן בעומק ניכר של שמונה מטרים. האורך הכולל שלהן: כ-240 קילומטר.

שנים ספורות לאחר מכן התמודדו עם תופעת המנהרות גם לוחמי הצבא האדום בקרבות עם אנשי המוג'הידין באפגניסטן. חלק מהמנהרות משמש את אל קאעידה עד היום, וכפי הנראה כולל את מנהיג הארגון אוסמה בן-לאדן. המערות והמנהרות של אפגניסטן וויאטנם היו רובן ככולן בשטח הפתוח.

לא זה היה המצב כאשר הצבא הרוסי נתקל בשנות ה-90' בלוחמים נוספים בתוך מנהרות - הפעם בצ'צ'ניה. הצ'צ'נים הקימו בבירתם, גרוזני, רשת סבוכה של תעלות קשר ומעברים תת קרקעיים, שאיפשרו הנעת כוחות בין מוקדי הלחימה השונים. בנוסף, הם הקימו מחסומים שנועדו "לתעל" מבעוד מועד את הכוחות הסובייטים לשטחים שבהם התכוננו להילחם. כשהרוסים חדרו לשטח שנחשב מבחינתם "נקי", הצ'צ'נים היו תוקפים מהעורף.
"להרוס מנהרות גם בלי לדעת היכן בדיוק הן נמצאות זו משימה קלה"
אף שמודל הלחימה הצ'צ'ני עשוי להתאים לעיר צפופה כמו עזה, יש לחמאס מודל נוסף לחיקוי, קרוב הרבה יותר - חיזבאללה. "שמורות הטבע" במלחמת לבנון השנייה היו אתגר גדול כל כך, עד שצה"ל נמנע מלהתעסק איתן ממש עד ליום האחרון של המלחמה. מעבר לכך, אפשר להניח, שבניית מערכי ההגנה הנוכחיים של החמאס מבוססת גם על ידע שמועבר לעזה מחיזבאללה.




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/988/566.jpg]
הברחת עגלה ממצרים דרך מנהרות ברפיח צילום: רויטרס

המטרה האסטרטגית של חמאס גם היא חיקוי של חיזבאללה. אין לראשי החמאס שום יומרה להכריע את ישראל במאבק צבאי, אבל הם יודעים שאם ישראל לא תוכל להכריע אותם, הם יוכלו לטעון לניצחון בדיוק כמו נסראללה ב- 2006.

חמאס כנראה בונה על כך שלוחמיו יסבו אבדות רבות לצה"ל בזכות הלחימה מתוך המנהרות ושלנוכח אבידות כבדות, יופעל על הדרג המדיני לחץ להסיג את הכוחות, שכן הלחימה תיראה חסרת תוחלת.

ברמה הטקטית, ספק אם לצה"ל יהיה פתרון יעיל להתמודדות מול רשת המנהרות שבונה החמאס. ניסיונם של צבאות זרים, שפורט בחוברת של מחלקת היסטוריה, מספר כי האמריקנים הקימו בויאטנם יחידה של "עכברושי מנהרות", שניסו לפגוע במנהרות שנחשפו על ידם באמצעות החדרת נוזל פיצוץ או בשימוש בלהביורים.

הצלחתם, בלשון המעטה, הייתה מוגבלת. בועז חיון מספר כי עוד לפני ההתנתקות אושרה בצה"ל תפיסה שפותחה על ידי חברת תמר, שבמסגרתה מתמודדים עם בעיית המנהרות על ידי הטמנת חומרי נפץ בעומק 20 מטר בתוך הקרקע ומבצעים סדרה של פיצוצים.

"הפיצוץ אמור להוביל את ההדף אל תוך פתחי היציאה, וכך ייחשפו בבת אחת פתחי מנהרות רבים", הוא מסביר. "הניסוי הוכתר בהצלחה גדולה, אבל אין לי הסבר מדוע השיטה לא מיושמת, אולי זה בגלל שחיל ההנדסה אינו מוכן לאמץ תפיסות הפעלה שלא פותחו אצלו. בחיל ההנדסה אין עומק מקצועי ולמעשה אין בו מהנדסים. אנשיו מתמחים בהנדסה קרבית אבל טיפול במנהרות הוא עניין מקצועי לחלוטין שהידע לגביו קיים כבר מאות שנים. למעשה, להרוס מנהרות גם בלי לדעת היכן בדיוק הן נמצאות זו משימה קלה יחסית. רק צריך לפתוח את הספר ולאמץ את הפתרון הנכון".
ומה עושה צה"ל? לא מספיק, מתברר
ח"כ פרופ' יצחק בן ישראל (קדימה), שעמד בעבר בראש המינהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות במשרד הביטחון, מאשר כי אין כיום בנמצא אמצעי יעיל להתמודדות עם בעיית המנהרות.

לדבריו, גם הפרסומים באחרונה על כך שחיל ההנדסה האמריקני גילה מנהרות רבות ברפיח באמצעות מכשיר סונאר אינם מעידים על פריצת דרך. "הסונאר", הוא אומר, "אינו יעיל כשצריך לגלות חלל בעומק של כמה מטרים באדמה".

ומה עם האפשרות של הצפת המנהרות במים? חיון טוען כי מדובר בפתרון לא ריאלי בתנאים של עזה. "בתוך הערים השטח ממילא מכוסה באספלט או בריצוף, כך שהמים מתקשים לחלחל".




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/970/726.jpg]
פעילי טרור מתאמנים ברצועת עזה לקראת פעולה ישראלית צילום: רויטרס

עכשיו, כשתוכניות החמאס נראות ברורות כל כך, נשאלת השאלה: מה עושה צה"ל? לא מספיק, מתברר. בצה"ל מודעים לאתגר שיציבו המנהרות, וזו הסיבה שסגן הרמטכ"ל וקצין הנדסה ראשי מטפלים באופן אישי בנסיונות לפתח מענה מתאים מבחינת תורות לחימה ואמצעי לחימה (יש בצה"ל גורמים הסבורים שצה"ל הוא מוביל עולמי בתחום הלחימה במנהרות).

למרות זאת, גורם צבאי טוען: "העיסוק בנושא הוא מועט. יש יחידה לענייני מנהרות ("סמור" שמה, ע.ר), אבל הציוד שלה הוא מינימלי, ואין לה תפיסה כוללת להתמודדות עם הבעיה".

נוכח העובדה שברצועת עזה הולכת ומוקמת "עיר תחתית", ניתן היה לצפות למאמץ אדיר, של טובי המוחות במערכת הביטחון. זה לא המצב.

"לפעמים נדמה שבעיית המנהרות לא מטרידה איש, כאילו מדובר בבעיה של מדינה אחרת", אומר בתסכול גורם ביטחוני בכיר. "אם נשלם מחיר כבד בגלל שאנחנו לא משקיעים את כל המאמצים האפשריים, יגידו שהיה פה מחדל. נכון לעכשיו, זה נראה כמו מחדל חמור, שאפשר להצביע עליו מראש".
_____________________________________
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...."
(ש"י עגנון - חתן פרס נובל)

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה


אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 27-10-2008, 15:02
  avifresh avifresh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.04.04
הודעות: 2,535
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "מה שמפתיע אותי שכולם..."

אולי זה נשמע מטורף, אם המחבלים עם הציוד והתנאים שלהם יכולים לחפור כ"כ הרבה מנהרות, למה אנחנו לא יכולים לחפור רק מנהרה אחת (אמנם ארוכה בהרבה, אולי 6-8 ק"מ), בעזרת ציוד מכני כבד (אולי כפי שחופרים כיום את מנהרות הכרמל) שתתחיל משטחנו קרוב לדהנייה ותגיע עד רפיח ואולי מעבר. המנהרה תחצה למעשה את כל המנהרות של המחבלים.

אפשרויות:
-חפירה כזאת אולי תמוטט את כל המנהרות שמעליה.
-מילוי חומר נפץ לאורך המנהרה ופיצוצה תהרוס את כל המנהרות שמעליה ואולי תיווצר מעין תעלה שתייצר גבול לא עביר בין מצרים לעזה.
-מהמנהרה ניתן יהיה לגלות ולטפל בכל המנהרות ממצרים.

נ.ב. מנהרות הכרמל הן ארוכות יותר מהמנהרה שהצעתי.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 27-10-2008, 15:19
צלמית המשתמש של עומר מסינג
  משתמש זכר עומר מסינג עומר מסינג אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.07
הודעות: 1,029
Facebook profile LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "אולי זה נשמע מטורף, אם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי avifresh
אולי זה נשמע מטורף, אם המחבלים עם הציוד והתנאים שלהם יכולים לחפור כ"כ הרבה מנהרות, למה אנחנו לא יכולים לחפור רק מנהרה אחת (אמנם ארוכה בהרבה, אולי 6-8 ק"מ), בעזרת ציוד מכני כבד (אולי כפי שחופרים כיום את מנהרות הכרמל) שתתחיל משטחנו קרוב לדהנייה ותגיע עד רפיח ואולי מעבר. המנהרה תחצה למעשה את כל המנהרות של המחבלים.

אפשרויות:
-חפירה כזאת אולי תמוטט את כל המנהרות שמעליה.
-מילוי חומר נפץ לאורך המנהרה ופיצוצה תהרוס את כל המנהרות שמעליה ואולי תיווצר מעין תעלה שתייצר גבול לא עביר בין מצרים לעזה.
-מהמנהרה ניתן יהיה לגלות ולטפל בכל המנהרות ממצרים.

נ.ב. מנהרות הכרמל הן ארוכות יותר מהמנהרה שהצעתי.


ובכן, ניתן להתחיל ולאמר כי מנהרות הכרמל נחצבות בסלע בעוד הקרקע באיזור רצועת עזה הינה בעיקרה חולית, לפיכך הטכניקה לא תהיה זהה.

לעומת זאת, אפשר (אולי, צריך לעשות דוח קרקע) להעביר צנרת בדחיקה את המרחק האמור ולמלא
אותה בחומר נפץ.
מה זה יתן אני לא יודע, אבל זה רעיון שלך אז בבקשה.

לגבי יצירת גבול לא עביר,
אולי תרצה לחפור תעלה? - עומק מי התהום (מתחתם המחבלים כבר לא יכולים לחפור) באיזור הוא עד 18 מ' עומק....
ולהציף אותה במים, ואולי גם לשים תנינים שישחו בפנים?
_____________________________________
Keep your mouth shut and your pen dry until you know the facts!





תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 27-10-2008, 15:30
  avifresh avifresh אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.04.04
הודעות: 2,535
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי עומר מסינג שמתחילה ב "[QUOTE=avifresh]אולי זה נשמע..."

ציטוט:
ובכן, ניתן להתחיל ולאמר כי מנהרות הכרמל נחצבות בסלע בעוד הקרקע באיזור רצועת עזה הינה בעיקרה חולית, לפיכך הטכניקה לא תהיה זהה.

נראה לי שקל יותר בקרקע חולית מאשר קרקע סלעית (ראה מצרים ביום כיפור עם זרנוקי מים!)

לעומת זאת, אפשר (אולי, צריך לעשות דוח קרקע) להעביר צנרת בדחיקה את המרחק האמור ולמלא
אותה בחומר נפץ.

אולי כמו שחופרים בחיפוש נפט (ושם זה לעומק של מס' קילומטרים) רק אופקי ולא אנכי.

מה זה יתן אני לא יודע, אבל זה רעיון שלך אז בבקשה.

לא ברור מה התועלת אם הביצוע אפשרי? פיצוץ כל המנהרות שמעל...

לגבי יצירת גבול לא עביר,
אולי תרצה לחפור תעלה? - עומק מי התהום (מתחתם המחבלים כבר לא יכולים לחפור) באיזור הוא עד 18 מ' עומק....
ולהציף אותה במים, ואולי גם לשים תנינים שישחו בפנים?

לא צריך להיות ציני, אבל תעלה עד מי התהום לא תזיק.

_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 30-10-2008, 09:57
  צ'ומפי צ'ומפי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 1,241
איתני הטבע מגייסים את המתים לעזרתם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "עזה, תנופת הבניה לעומק..."

מתוך אתר ערוץ 7 http://www.inn.co.il/News/News.aspx/181022
גופות נשאבו לתוך מנהרות המבריחים ברפיח

קריסת מנהרות מבריחים מתחת לבית קברות ברפיח גרמה לסחיפת עשרות גופות לתוך המנהרות. עיריית רפיח החלה פועלת להוצאת הגופות.
דלית הלוי

מנהרות ההברחה בגבול רצועת עזה ומצרים הפכו לעסק פורח ובפרט מאז ההתנתקות הישראלית באוגוסט 2005. ניהול המנהרות הפך ממוסד ומנוהל ע"י שלטונות חמאס המעניקים זיכיונות להפעלת מנהרות ומחייבים את בעלי המנהרות לשלם מעין ביטוח חיים למשפחות העובדים במנהרות שקיפחו את חייהם מהתמוטטות הקירות או מהתחשמלות.

בחודשים האחרונים קרסו מספר מנהרות על הפועלים וגרמו לאבידות רבות בנפש. ביום שלישי (28 באוקטובר 2008) ספג "ענף" המנהרות המשמש אפיק יצוא ויבוא של נשק, סמים ומוצרים גנובים, מכה קשה נוספת. גשמי הזעף שירדו על העיר רפיח גרמו לקריסתן של מנהרות אשר נחפרו מתחת לבתי קברות.

ע"פ מקורות פלסטינים, לא פחות מעשרים מנהרות קרסו מתחת לבית הקברות "זערב" וכתוצאה מכך נשטפו לתוך המנהרות עשרות רבות של גופות נפטרים. עיריית רפיח החלה פועלת להוצאת הגופות ולהבאתן מחדש לקבורה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:04

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר