17-10-2008, 12:33
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.07
|
|
רק תשומת לב לפרטים, זה הכל
שהרעפים תהיינה רעפי מרסיי עדינות, ולא יציקות בטון של אקרשטיין (נדמה לי. אם אני טועה - אני מתנצל. אבל זה בהחלט נראה כאקרשטיינים).
שאם הם הרגישו חובה לסלול שביל, במקום להשאיר את החול, שיעשו זאת בחומר פשוט וצנוע, ולא שוב בלבני אקרשטיין אדומות אה-לה-פריז.
שלא יכסו את המבנים בשכבת טיח עבה ויחרצו בה חריצים "יענו" אבן, שנראים יותר כמו בלוקים מבטון. גם אם יש סימנים לכך שזה היה העיצוב המקורי - עדיין ניתן לעשות זאת בעדינות רבה יותר, ולהשאיר "כיסים" של אבן הכורכר המקורית, גלויה לעין.
שימצאו נגר שיעשה תריסים עדינים, ומנטשאלאך (אם זה מתאים. אני מניח שכן) - ולא מוצרי מדף תעשייתיים, מעץ אמריקאי.
שינסו לשחזר את העמודים המקוריים של בית המנהל, ולא ישתמשו בשיירי קורות עץ גסות שהיו להם במחסנים.
שיסיימו את גג הרעפים כפי שהיה מקובל - עם ארגז רוח עדין, או סיומת אחרת, ולא שוב עם קורות גסות. גם כאן אני לא בטוח - בתמונות מלפני עשור אין סימן לארגזי רוח, אבל ברוב המבנים שאני מכיר מהתקופה, כן היו. אולי היו ונלקחו. מחקר הסטורי לא היה מזיק.
ובעיקר - שיהיו רגישים ל"רוח" המקום. אם היתה כזו, ואני טוען שהיתה, היא איננה. משום מה זה לא המקרה בהמון מקומות אחרים, מאותה תקופה, ששוחזרו אחרת - במקווה, בראשון, בזכרון, בראש פינה, אפילו ביסוד המעלה, רחובות ועוד. שלא לדבר על המון התיישבויות חקלאיות ששוחזרו נהדר - בבן שמן, חולדה, כנרת, דגניה, מרחביה ועוד. ו - אחוזת דוברובין עם כל הקסם שלה, וקלמניה הנפלאה, אחיות לחפציבה ששומרו נהדר והן לגמרי מלאות קסם.
|