לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 13-10-2008, 06:39
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
ביצורי המאורעות 8

התעוד נמשך אך החומר הולך ומצטבר. על מנת לרכז את התמונות והכיתוב - הועברו כלל אשכולות הביצורים לארכיון: http://www.fresh.co.il/vBulletin/forumdisplay.php?f=48&archive=1

דבר ה'ארדיכל' שמאחרי הפרוייקט:









"מצ"ב קובץ אקסל של כל הביצורים שתיעדנו, כמעט 250.









כמו כן - צרפתי קובץ קמ"ז של גוגל ארץ, למראה מקום של כל אותם ביצורים. בצהוב - כאלה שראיתי במו עיני, ולפיכך המיקום שלהם מדוייק; ובתכלת - כאלה שלא ראיתי, והמיקום הוא משוער ומקורב בלבד.
בקובץ האקסל ניתן לשנות את סידור הביצורים, ולעשות חיתוכים עפ"י שם ישוב, או אזור בארץ (למתכנני טיולים), או סוג הביצור, או תיארוך."

בהצלחה

טבלה חדשה: https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/10/15/31141986.xls








מפת סיכות גוגל חדשה פרי עמלו של ארדיכלנו:
https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/10/19/64295596.kmz

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 20-10-2008 בשעה 00:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 14-10-2008, 00:14
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
העדכון בדרך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

ובאשר להודעתו האחרונה של ישראלה באשכול הבצרונות הקודם, באשר לשילוב בצרונות באדריכלות בת זמננו:

אין לי עמדה ברורה בנושא. אני לא יכול עדיין לפתח תורה מלאה לגבי "איך צריכים להתייחס לבצרונות והאם יש להעתיק אותם". אבל - ראינו כאן כ-4-5 דוגמאות של שילוב כזה, ולהערכתי - אף אחת מהן איננה מוצלחת. ראינו את העמדה בלב ככר בחולון, כולה משופצת ומדוגמת; ראינו את העמדה שסטף ורטהיימר "שיפץ" בביה"ק בנהריה; ראינו את הבית המחודש בכפר הס שהנציח איכשהו את העמדה על גגו; ובמושב חרות - ראינו עמדה שהפכה להיות חלק מעיצוב קיר/חומת הבית. ייתכן שראינו עוד. כאמור - לא אהבתי אף אחת מהן.

העמדות שאני אוהב הן המצולקות, אלה שאיש לא ניסה לכסות בטיח חדש ובצבע את ההיסטוריה העשירה שלהן. כאלה שניתן כמעט להריח את זיעת בוניהן, ולשמוע את שריקות הכדורים סביבן. אהבתי מאד, למשל, את העמדה במשמר השרון עם הבובות בגודל טבעי של השומר והשומרת בעמדה. לא הרגשתי שום דחייה מעמדות מזוהמות, לעיתים מסריחות (זו שנהרסה לאחרונה היתה ממש בית שימוש). הן סיקרנו אותי, והעניקו לי שיעור מעניין בהסטוריה. ה"ליקוק" שלהן, מצד שני, נתפש בעיני ממש כ"מחיקת ההיסטוריה".

ובאשר לשילוב של "דמוי בצרון" באדריכלות חדשה - זה דווקא נראה לי מעניין. הראיתי כאן, באחד האשכולות הקודמים, את הבית המשוגע של צבי הקר, בגבעתיים - בית הספירלה. שם הוא משלב משהו דמוי עמדה בבנין שלו. בשנות התשעים היה מאד אפנתי לעשות חלונות זעירים על מעקות הגגות של וילות, וזה נראה לי נחמד ומשעשע. אם אתקל במשהו דומה, אדווח.

ואוופס - הבטחתי לא לכתוב אחרי חצות, ובכל זאת זה יצא לי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 14-10-2008, 00:47
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
ואני עשיתי כל מאמץ להמנע מלצלם את בית הקר מהר הבנים...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "העדכון בדרך"

אלא אם כן הברק הכה פעמיים הרי שלצערי המפגע המכונה 'בית הספירלה' ממוקם ברמת גן. בעיני נראה הבנין כפצע בנוף. ובמעט חוש הומור כ'מה שקורא כשחתולים מתבלבלים ועושים בלגן בפח מיחזור במקום בפח רגיל'. וצר לי אם אני פוגע במישהו הרואה בבנין דברים אחרים.

קצת מעליו ממוקם ברחוב צל הגבעה 'בית משוגע' ותיק יותר ונעים יותר המשתלב בסביבה ומטפס עד פסגת הר הבנים בעזרת מדרגות פנימיות שלצידן מרפסות וגינות פטיו. [מי האדריכל?].

העמדה הזוכה בתואר 'מלכת החן של הביצרונות' בעיני היא אותה עמדה המיועדת להריסה בה ציירה אימו של הגולש לפני הרבה שנים 'ילדה עם דגל ישראל'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 14-10-2008, 10:17
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
רמת גן גבעתיים
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ואני עשיתי כל מאמץ להמנע מלצלם את בית הקר מהר הבנים..."

אנחנו התלאביבים לא ממש מבדילים ביניכן. מה עוד שקו הגבול הוא לא בדיוק ישר ו/או רציונלי. סליחה.

לגבי הבחירה - אינני חולק על דעתך. מדובר בעמדה בגבתון, מושב שנבלע ע"י רחובות, ולצערי טרם ראיתי אותה. הייתי שם כמה פעמים, ראיתי 4 עמדות אחרות (ואף אחת מהן לא ב"רחוב העמדות" שזה שמו הרשמי של הרחוב הדרומי של המושב) אבל את העמדה הספציפית הזו לא מצאתי. היא בתוך נחלה פרטית, ורק בעלי הבית יכולים, כנראה, לראות אותה. העמדות האחרות במושב הן אכן יפות ומסקרנות. לאחת מהן, במרכז המושב, יש דלת מבטון - אינני מכיר אף מקום אחר שיש לו דלת מבטון.

הבצרון היפה בעיני הוא זה שאני יודע עליו הכי פחות - זה שנמצא ליד הביצות, בין חדרה לגן שמואל, והפכתי אותו ללוגו שלי. הוא ממש סוריאליסטי - ניצב על גבעת חמרה אדומה מאד, ליד שורת ברושים, מרוחק מכל ישוב, גבוה במיוחד. אין לי שמץ של מושג מי בנה אותו, למה ומתי.

אבל - בואו נחכה. להערכתי יש עוד לא מעט בצרונות שטרם הכרנו. וכפי שלמדנו, בכאב רב - אם לא נמהר הן לא תיוותרנה. הן הולכות ונעלמות במהירות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 14-10-2008, 15:27
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
"עמית מהשרון" - לעת עתה 50% הצלחה !...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

הבוקר שמתי פעמי לעיר הגדולה ת"א (על כך בהמשך)... ובדרך עברתי בשדרות וייצמן שברמה"ש כדי לנסות ולאמת את הידיעה בדבר העמדה הממוקמת על באר מים שבמקום, סרקתי את השדירה היפה והמטופחת מכוון הצומת עם רחוב סוקולוב הוא רחובה הראשי של המושבה ובסמוך לבית מס' 22 הבחנתי במה שנראה מיד כבאר מים וותיקה :


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עצרתי את הרכב ופסעתי לעבר המבנה אשר בחזיתו (מעל הדלת הכחולה) מופיעה כתובת יפה "מפעל המים", ממבט ראשון לא הבחנתי בשום דבר שנראה כקשור לעניינינו אך מה שמשך את תשומת ליבי היה קצה קצהו של הקיר האפור שנראה על החלק הצפון מערבי שעל הגג, ממש קיר פינתי מהסוג שכבר למדנו להכיר....

מצאתי את עצמי מכרכר סביב המבנה לעיניהם המשתאות של חובבי הכושר שצעדו הלוך ושוב בשדירה כשבשלב מסויים מצאתי מעבר לכוון החצר האחורית של המבנה אשר נמצאת במגמה מעט גבוהה יותר מהחזית ומשם (כשאני ניצב על מדרגות של טרקטור אשר חנה במקום) צילמתי שתי תמונות:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


"עומר" צדקת !...
מסתבר שעל גג מבנה הבאר ניצב לו קיר פינתי ובו לפחות שלושה חרכי ירי הפונים לכוון צפון ממנו צולמה התמונה (במבט מעמיק ניתן לזהותם ובמיוחד נראה הימני מביניהם בצילום התחתון) !
אינני מומחה גדול אך כנראה שלמבנה המקורי הוסף חלק נוסף בשלב מאוחר יותר כך שהקיר הפינתי המדובר כבר לא נמצא ממש על סף הגג אלא הפך לפנימי יותר.

במהלך ה"כרכור" שלי במקום הבחנתי שהדלת הצדדית של המבנה פתוחה ובסמוך חונה רכב פרטי, ניגשתי וקראתי בקול "שלום" !
מהחדר יצא אלי מי שנראה כשומר או איש תחזוקה ששאל לרצוני, הסברתי לו (ניסיתי בכל אופן) שאני מעוניין לצלם את הגג של המבנה (הוא ללא ספק לא ממש הבין מאיפה נחתתי עליו) אך לדבריו אין לו סולם שעמו אוכל לעלות...
הוא הציע לי לטפס על טרקטור שחנה בחצר האחורית ....

אם לא היה מדובר ביום חג ובשעת בוקר מוקדמת הייתי ללא היסוס עולה לאחד השכנים המתגוררים בבניין הסמוך ומבקש לצלם אך כאמור.... לא נעים....
הקוטג' שגובל ממערב נעול (לא גרים בו) ומוקף בחומה גבוהה.

החלטתי לנסות ולהדחף בין חומת הקוטג' והקיר המערבי של מבנה הבאר ולצלם את הפאה המערבית של העמדה שהתגלתה כחסרת חרכים למעט מתקן מוזר/מעניין שנראה כך:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


חרך מתכת מעוגל?...
אין לי מושג !

ולסיכום - שדרות וייצמן 22 רמה"ש, על גג מבנה באר מים, ניצבת עמדה פינתית הפונה לכוון צפון מערב, אופציות הצילום מאוד מוגבלות ובעיתיות.

היה מן הראוי כי עריית רמת השרון היתה מציבה ולו שלט קטן על המבנה הזה אשר יציין את ההסטוריה שלו (לפחות שחובבי הכושר יוכלו לקרא על הדרך)...


חג שמח.

לבני.


נ.ב- עתה נותר לבדוק את החשד להמצאות העמדה שבקרבת בית ברל (היות ולא הייתי בכוון לא ביצעתי זאת היום).
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 15-10-2008, 11:21
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
ביצורי חפציבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

אבל לפני הכל - קצת פנקסנות:
1. העברתי לישראלה את קובץ האקסל המעודכן, ואני מניח שהוא יעלה את זה בקרוב.
2. עם קובץ ה-KMZ של גוגל יש בעיות טכניות, אבל בקרוב נצליח לעלות גם אותו. כשנעלה אותו - אשמח לשמוע מכל אחד מכם אם הוא הצליח לפתוח אותו. כמו כן, אני מזכיר את העקרון - סיכות תכולות הן עמדות שלא ראיתי במו עיני, ולפיכך מיקומן הוא במידה רבה ניחוש. מידת הדיוק יכולה להיות מירבית, ברמה של 5 מטר. אנא תקנו אותי.
3. לבני - אני לוקח על עצמי למצוא את בית ברל צפון. אני מת מסקרנות, וכנראה שאכנע לה.
4. נשאלתי לגבי העמדה במזרע - אוכל לענות רק כשאגיע לשם.

ועתה לחפציבה. בועז (BBZ) סיפר לנו על מאמר של נילי גרייצר על בתי הבטחון בעמק בית שאן. הוא גם דיווח על מאמר תגובה, ושכח להזכיר שהוא הוא זה שכתב אותו. שניהם פורסמו ב"אריאל". לקח לי קצת זמן להשיג את החוברות הללו (מס' 175 ו-176), אבל כשמצאתי אותן הופתעתי לגלות שנילי גרייצר פרסמה במאמרה רשימה של בצרונות באזור קיבוץ חפציבה, כולל הנ.צ שלהם. פרסמתי זאת כאן, באחד האשכולות.

ובכן, אתמול, בחג - נסעתי עם חברים ועם אשתי לבקר במוזיאון עיו חרוד. יש שם תערוכה נהדרת של אמנות ישראלית בעשור הראשון של המדינה, עת האמנים התלבטו מאד אם אמנותם צריכה להיות מגוייסת (לטובת המדינה, המעמד, לזכר השואה, קרבנות מלחמת השחרור, ועוד) או אישית. המתח בין שתי הנטיות הללו הוליד אמנות מעולה, ותערוכה מצויינת. שלא לדבר על המוזיאון הנהדר, אולי מהיפים בעולם. ידוע לי שאוצרי מוזיאונים ומתכנני מוזיאונים בעולם כולו נוהגים לעלות לעין חרוד, כדי לראות וללמוד מהמוזיאון שם. את המוזיאון תכנן ב- 1949 אדריכל בשם ביקלס, שהיה אדריכל די עלום, ואמן מצוין.

כיון שהיינו כבר שם, חצינו את העמק דרומה, ולראשונה הבנתי את בעיותיו של לבני: תמיד אני יוצא לציד לבדי. הפעם יצאתי עם עוד 3 בגירים במכונית, ו-וואלא, זה בלגן. הם כל הזמן רוצים הביתה, וממש לא מעניין אותם לנסוע בדרכי עפר לעוד בצרון אחד, שלדעתם נראה בדיוק כמו אלה שכרגע ראינו. אז בסופו של דבר, עם הרבה תחנונים והצעות שוחד, יצר לי לראות ולצלם 2.5 בצרונות (אחד מהם רק מרחוק), והרביעי שידעתי עליו ייאלץ להמתין.

הראשון הוא במחצבה, סמוך לפינה הדרום מערבית של הקיבוץ, בין שיפולי הגלבוע. לפי המאמר של נילי גרייצר - הוא נבנה רק ב-47'. מגדל גבוה ומרשים, עם חלונות פלדה שבדרך כלל איפיינו את הביצורים הבריטיים. ללא ספק אח מכובד לשאר ביצורי המחצבות שראינו, ושוב - אלה הם החבר'ה מ"אבן וסיד".
אלא שסביב הבצרון/מגדל הזה, מתרחשת שם בשטח מהומה לא קטנה, שלא הצלחתי לעמוד על פשרה: מכשירים שם דרכים, חניונים, במות, רמפות לנכים, נטיעות וכיו"ב. זה נראה כאילו שהולכים להפוך את המחצבה הישנה והנטושה לפארק מתוקתק ומושקע, וזה די מוזר, בהתחשב שהוא בקצה העולם, ואין בו שום תופעה ייחודית. לא מצפה, לא נוף מיוחד, לא אירוע היסטורי ולא צמחייה או תופעה טופוגרפית/גיאוגרפית ייחודית.

בכל מקרה - הנה המגדל:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם המשכנו מערבה, לאורך קו התפר של הגלבוע עם העמק, ומדרך העפר על שיפולי הגלבוע זיהינו מתחתינו בצרון נוסף. בצרון המטעים. עפ"י גרייצר הוא נבנה בזמן המאורעות. המלווים שלי סרבו לעשות סיבוב ולהגיע אליו, ולפיכך אסתפק בצילומים מלמעלה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

האתר השלישי הוא בית הבטחון של תל יוסף הישנה. אתר נחמד ומתוייר, עוד יותר מערבה משם, והיו שם לא מעט מכוניות של טיילים. עומד שם בית בטחון נחמד, ועל גגו עמדה. יש גם שלט כחול. בתוך בית הבטחון יש חלונות ותריסי מתכת, שמאפשרים סגירה הרמטית בעת התנפלות. לפי השלט - הוא מתקופת המאורעות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

זהו. לעמדה הנטויה, עוד קילומטר אחד מערבה, כבר לא הגענו. בהזדמנות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 15-10-2008, 14:51
  bbz bbz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.08
הודעות: 49
מחצבת חפציבה
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "ביצורי חפציבה"

ראה הכתוב באתר הקרן לשיקום מחצבות:
"מחצבת חפציבה
בימים אלה (אוק' 2008) מסתימות עבודות השיקום של מחצבת השיש שממזרח לקיבוץ חפציבה. המחצבה נמצאת למרגלות הר הגלבוע והיא היחידה בה ניתן למצוא "שיש" אמיתי בארץ ישראל. הפעילות במחצבה חדלה בשנת 1947 ולפני כשלוש שנים התקבלה בקרן פניותו של עובד דרור ז"ל, שהיה מנהל רשות הניקוז ירדן דרומי, לשקם את המחצבה ולשלבה בשביל טיול לאורך העמק ועד נחל הקיבוצים.עם סיום שלבי התכנון החלה העבודה אותה ביצעה חברת אבן וסיד אשר חצבה במקום עד לסגירת המחצבה."
http://mine-rec.mni.gov.il/Index.ph...1_48&itemID=272, קראתי על זה בעוד מקום, אולי באתר של שימור אתרים?
אם אתה מתעניין בעוד מה שכתבתי, חפש באריאל 179.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 15-10-2008, 21:42
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
מושב "יסודות" (לא רחוק מטל שחר וחולדה)......
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

על גבעה נישאת לא רחוק (כמעט מול מכוון מערב) מהמושב "טל שחר" וקיבוץ חולדה ממוקם המושב הדתי "יסודות" אשר שוכן במקומו הנוכחי החל מ 1948 (למרות שהוא הוקם מספר שנים לפני כן ושכן במקום אחר אך זה כבר סיפור בפני עצמו)...

היום , לאחר סיום פגישה שנערכה בבאר שבע שמתי פעמי חזרה לכוון המרכז והחלטתי שהגיע הזמן לעלות ולבדוק את המקום וזאת למרות כי עקרונית הוא הוקם בשנת הקמת המדינה....
פניתי שמאלה לכוון כביש הגישה למושב :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


בהיקפו של המושב לא מצאתי שום דבר מהדברים אותם אנו מחפשים מכאן שנותרה האופצייה השנייה והיא לאתר את הנקודה הגבוהה ביותר של היישוב שם אמור להמצא מגדל המים...
וגם הפעם העקרון הזה פעל !

במרכז היישוב ניצב לו מבנה אשר נראה כבית העם כשצמוד אליו מגדל המים אשר בהיקפו חרכים מהסוג המוכר :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


מה אומר?..
אמנם לא עמדה מפוארת אך עדיין נקודה נוספת שניתן לסמן על התצ"א.....

בשלב זה נעצר לידי טנדר לבן ונהגו פנה אלי בשאלה "מה אני מחפש"?...
מסתבר כי מספר תושבים אשר הבחינו בי עוצר ומצלם את המגדל שלהם התקשרו לרכז הבטחון של היישוב והזעיקו אותו למקום...
הצגתי את עצמי בנימוס והסברתי לאיש החביב מה מעשי, מסתבר כי האיש הנו מראשוני המושב ולדבריו מגדל המים נבנה כשבהיקפו חרכי הירי על פי המודל שהיה מקובל באותן שנים בארץ וזאת למרות שכבייכל תקופת המאורעות באופן רשמי כבר הסתיימה...
פרט מעניין נוסף שסיפק לי הנ"ל היה שלמיטב זכרונו וידיעתו על השיפוליים המזרחיים של הגבעה עליה ממוקם היישוב היו בעבר עמדות שחלשו על הבסיס הצבאי שממוקם ממזרח, מדובר בבסיס בריטי במקור אשר עם סיום המנדט נתפס על ידי הצבא העיראקי ומהעמדות המדוברות ניתן היה לתצפת לכוונו ואף לפתוח באש, עוד מסר לי האיש שהיות ולפני זמן לא רב פרצה שריפה על המדרון יש סיכוי שהעמדות המדוברות (באם הן עדיין שם) נחשפו מצמחייה ...

מיותר לציין כי בשלב זה הודתי לאדם החביב ונפרדתי ממנו לשלום ומייד שמתי פעמי לכוון המורדות המזרחיים המדוברים, החניתי את הרכב למרגלות הגבעה היכן שהבחנתי בסימני השריפה והתחלתי לטפס כלפי מעלה, הלכתי הלוך ושוב, סרקתי, בדקתי אך לצערי עמדות אין !

כנראה שהן פונו/שוטחו עם השנים או.... שבכל זאת פספסתי (למרות שנראה לי שהסיכוי לכך נמוך)...

עזבתי את המקום והמשכתי לי לדרכי.....


מחר...
כנראה מבנה ירושלמי שמשום מה שכחנו.....
בלי נדר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 23-10-2008, 06:56
  bbz bbz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.08
הודעות: 49
חרכי ירי לאחר קום המדינה
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "מושב "יסודות" (לא רחוק מטל שחר וחולדה)......"

הדברים הם סימן לזהירות - גם לגבי התכלית שהרי, כבר נאמר, שלעיתים האלמנט הביטחוני הוא קישוטי, וגם לגבי התיארוך, במיוחד במקומות (ואלו רבים בארצנו הקטנטונת) שהביטחון המשיך להעסיק את אנשי המשק.
לדוגמה מספר שעיינתי בו לאחרונה - דברי ערך - לכסיקון ערכים מקומיים של קיבוץ בארי, הוצאת קיבוץ בארי, 1997, עמ' 88: "מגדל המים בבארי - נבנה בראשית שנות ה-50, ע"י סו"ב, והוא מכיל כ-250 מ"ק מים. משמש בעיקר לאגירת מים לשעת חירום. בראש המגדל נבנתה עמדה עם זרקור ושמרים רבים האירו בעזרתו, מדי לילה, את גדר המשק ואת השטחים שמסביב" וגם "מגדלי שמירה - מגדל השמירה הראשון הוקם בראשית שנות ה-50 על גג בית השיח' (ע"ע). עשוי עץ עם קירות מגן מסביב ועליו הורכב זרקור "ענק". מדי לילה היו השומרים מטפסים על המגדל ואם לא נרדמו בעת השמירה, היו מאירים את כל השטח שממזרח ומדרום למשק"
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 23-10-2008, 09:24
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
המגדל בכפר הס
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי עמית מהשרון שמתחילה ב "עוד דוגמא"

כבר נידון בהרחבה באשכול ביצורי המאורעות 2
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...155#post2824875

מה שמעניין בו זה שהוא חוזר במדוייק על המתכונת של שנות השלושים, כ-15 שנה קודם לכן, ללא שום שינוי או הסתגלות, וזאת לאחר שהמודל הזה ננטש לחלוטין במלחמת השחרור. אינני מכיר עוד מקרה כזה, שבו בונים בשנות החמישים עמדה שכל כולה מיועדת לשמירה, מתנשאת על רגליים, וללא חופה.

הניחוש היחיד שעולה על דעתי היא שהמצב בכפר הס, ליד הגבול ובשכנות למשולש הקטן, היה דומה מאד למצב בשנות המאורעות: רק נק"ל, רק בלילה, התנכלות בלתי פוסקת. ולפיכך התגובה היתה דומה.
אבל - איפה היה צה"ל? הרי בכל מקום אחר בארץ לא ניבנו עמדות שמירה מבטון, כי לפחות בתאוריה - צה"ל שמר עליהם.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 24-10-2008, 09:55
  bbz bbz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.08
הודעות: 49
החזרה למגדלים ולבתי הביטחון
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "המגדל בכפר הס"

מהיכרותי, בתי ביטחון המשיכו להיבנות בישובי הספר, הנה עדות סיפורית "צבעונית" לעניין מקיבוץ גבים (שנוסד בשלהי 1947):


"בכל ישוב שהקימו באזור היה בית בטחון. בית בטחון עשוי כולו מבטון וזה על מנת להגן על התחמושת שהייתה בבית הביטחון, במקרה של התקפת מחבלים. בית זה בגבים היה בנוי משתי קומות ועליית גג לעמדת התצפית. למטה היה מחסן נשקותחמושת ששימשו להגנת הישוב מפני הערבים. בקומה השנייה היה מחסן בגדיםשל כל החברים . לשם הגיעו כל הבגדים שעברו כביסה . עליית הגג שימשה כעמדת תצפיתכדי להגן ולהתריע בפני גנבים וערבים, שבאו לחבל בישוב ובצינור המים הראשי. החברהחנה ניר הייתה שומרת על הגג ובמקרה שהיא הייתה רואה ערבים, היא הייתה צועקת וכךמקפיצה את השומרים לאבטחת הישוב. בישובים כמו כפר עזה ומפלסים ניתן לראות עד היום את בתי הביטחון שלהם[1]."


[1] ביה"ס היסודי שער הנגב, תעוד וחקר מורשת האזור, "ימימה שי – קיבוץ גבים", http://makash.ac.il/e_school/tiud/gevim/gevimyemima.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 26-10-2008, 09:54
  amitaikl amitaikl אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.10.04
הודעות: 1,404
הומאז' לבצרונות?
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי bbz שמתחילה ב "חרכי ירי לאחר קום המדינה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי bbz
כבר נאמר, שלעיתים האלמנט הביטחוני הוא קישוטי


הוצאת לי את המילים מהפה.
הבתים בתמונות צולמו היום בבוקר.
זוהי השכונה החדשה בקורנית. זמן בניה משוער של הבתים: 2003-2005


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
"החטיבה אינה מטה ואינה פיקוד ואינה מערכת של חוקים ופקודות.
החטיבה היא קודם כל מאות זוגות רגליים. הרגליים הובילו אל הקרב – אף כי מתוך פחד. הרגליים עמדו ולא ברחו, אף כי כמעט אבדה התקווה. והרגליים צעדו וצעדו וצעדו בעייפות, בגשם ובבוץ, כשלו וצעדו.
ולכל זוג רגליים היה לב, לב שחש בכאב, שהרגיש בעייפות, שנאבק עם הפחד. בלב הזה התחולל הקרב האמיתי, הקרב שהכריע. בלבו של הלוחם הבודד ניצחה החטיבה. זה הסוד אשר שמו "גבעתי"."
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 17-10-2008, 00:20
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
בית ברל - עמדה צפונית......
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

ולהלן חמישים האחוזים הנותרים כחוב להכוונתו של "עמית מהשרון"...
לאחר שאותרה העמדה בשד' וייצמן שברמה"ש נותר עוד לתעד את העמדה שממוקמת צפונית לבית ברל בשטח החקלאי...

ניצלתי את שעות הבוקר לצורך מתן גיחה למקום ואכן לאחר חיפוש שערך לא יותר מדי זמן אותרה לה העמדה המדוברת כשהיא ניצבת על אבע רגליים עשויות צינורות מתכת (ולא עמודי בטון דקים כמקובל)....
על פניו נראה כי העמדה משקיפה לכוון צפון או בכלליות לכוון טירה.....

לאחר שצילמתי את העמדה נוכחתי לגלות שבסה"כ האיזור המדובר רווי בעמדות ובין מרביתן קיים גם קשר עין (ע"ע "צופית" ).

עוד נעיצה על התצ"א של "אדריכל" !

התמונה הראשונה צולמה כללית מכוון צפון לדרום מזרח כשברקע נראה המבנה של בית ברל להמחשת המיקום והמרחק שנאמד על כקילומטר בודד:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



והנה היא במלא הדרה, שימו לב לארבעת רגליה שכאמור בנויות מצינורות מתכת (בחלקם כבר יצרה החלודה חורים ואין לי ספק שאם לא ייעשה דבר מה באופן דחוף לא ירחק היום והעמדה היפה הזו פשוט תקרוס) !.....


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


והנה הפאה בה היתה בעבר כנראה דלת הכניסה אליה הוביל סולם שכבר לא עמנו עוד.....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כאמור - עמדה יפה שאין לי ספק שאם לא תשומר זה יהיה התיעוד האחרון של בעודה בחיים....


לבני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 19-10-2008, 20:32
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
על העמדה בגני תקוה
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי עמית מהשרון שמתחילה ב "האשכול הקודם ננעל"

(שאני קראתי לה גת רימון מערב) התגלתה לי לאחר שפגשתי באיש מבוגר, יוצא ההגנה, שהיה כנראה מאד פעיל בשימור ושילוט העמדות באזור פתח תקוה. האיש מתגורר בכפר סירקין, והוא ידע להפנות אותי במדויק לכל העמדות בפתח תקוה. רשמתי את הנחיותיו, ומצאתי, אחת אחת, את כולן.

(הוא הכיר וכיוון אותי לכל העמדות, למעט אחת - עמדה שממשיכה להיות מוצבת, עד היום, על גג של בית מגורים. הוא לא הזכיר אותה, ואכן אין לידה שלט הנצחה. אני חושד שהיא היתה עמדה של הפורשים, שלמעשה היו הרוב בפתח תקוה).

בחזרה לגת רימון מערב: האיש לא היה בטוח שאמצא אותה. הוא חשש שהיא כבר מזמן לא קיימת. הוא נתן לי הנחיות מאד מדוייקות באשר למקום הימצאה, אבל גם סייג זאת בכך שהוא לא ראה אותה המון שנים. יצאתי לשטח, ספרתי מטרים ואזימוטים (ההנחיה היתה - כ-800 מטר ממערב לעמדה על הכביש מגת רימון לגני תקוה) ומצאתי אותה. צמח לידה ברוש גבוה, וכיון שהוא משך את תשומת ליבי, גם היא התגלתה.

היא היתה לגמרי לבד בשטח, מוקפת ערימות של פסולת בניין, הרבה יותר גבוהות ממנה. היא היתה בנויה בצורת שבלול, ולשמחתי יכולתי לטפס על אחת מערימות הפסולת, ולצלם אותה מלמעלה. אחר כך חזרתי אליה ומדדתי אותה, כשאני אוטם את אפי בכל פעם שנאלצתי להכנס לתוכה.

אפנה לתמר טוכלר, שכבר הספיקה להכיר אותי ואת שגעוני, ואציע לה את התכניות - אם העיריה באמת מתכוונת לשחזר אותה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 26-10-2008, 10:54
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
מפת הגבול
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "שאלה/בקשה"

א. התחלתי לסמן את הקו המופיע במפה שישראלה צירף, על מפת רחובות של ימינו. למעט 2-3 נקודות קצת בעייתיות, זו מלאכה קלה למדי. ישראלה - אם עדיין תרצה שאעשה זאת, למרות הכתוב בסעיפים הבאים - אשמח.

ב. ככל שידוע לי, הגבול היה מאד לא חד משמעי, והשתנה מחודש לחודש, לעיתים מיום ליום. היו יהודים שחיו בשכונות ערביות, ולהיפך. בית חדש שנבנה שינה את הגבול. שכונת פלורנטין היתה "לכאורה" ביפו, אך מרבית תושביה היו יהודים, והתחוללה מלחמה פוליטית לא קטנה סביב סיפוחה לת"א. אפילו בתחילתה של מלחמת השחרור - הקו נקבע ממש בדקה האחרונה, כשכל המשפחות עברו לצד "שלהן", והחזיק מעמד זמן קצר למדי.

ג. אם אני לא טועה, המפה שישראלה צירף איננה מפת ההפרדה בין ערבים ליהודים, אלא מפת התפתחות המרקם הבנוי של העיר תל אביב. שימו לב, למשל, ל"גלעין" - ת"א הקטנה ב-1909 - זו לא הפרדה בין יהודים לערבים (איפה נווה שלום/נווה צדק? והשכונות היהודיות ביפו?) אלא המרקם הבנוי של ת"א.

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 26-10-2008 בשעה 10:59.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 02-11-2008, 19:01
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
מגדיאל עם התנצלויות
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "לא זכור שמישהו חיפש במגדיאל?... לא יפה..."

אתחיל בהתנצלויות: ללבני, שהקריב את נעליו וכמעט את כף רגלו, ואני בכלל שכחתי מזה.... אבל למעו האמת, לבני, המילה מגדיאל לא הוזכרה באותה תגובה, אלא רק רמתיים-רמת השבים-הוד השרון. אף לא מילה על מגדיאל.

והתנצלות בפני אלוהי הידע: מגדיאל היתה פשוט חור שחור בתודעה שלי. כשבועז שאל על כפר תבור ועל מגדיאל, החיבור ביניהם כל כך בלבל אותי שמשום מה חיפשתי בנבכי קודקודי איזו מגדיאל גלילית, וכשלא מצאתי - החלטתי שאיש מאיתנו לא ביקר בה.

וכפי שלבני גילה כבר מזמן - הפורום הזה מלא במקריות מפתיעה, והבוקר מצאתי את עצמי מוזמן לפגישת עבודה במגדיאל. איזו הזדמנות נפלאה לכפר על כל עוונותי!

מסתבר, ואת זה סיפרו לי באותה פגישה, שממש לאחרונה התפרסם במקומון של הוד השרון מין משחק ניווטים מלא במידע היסטורי על הוד השרון, ובמיוחד על מגדיאל (למי שיש לו חורים, כמו שלי - מגדיאל היא אחת המושבות מהן נוצרה הוד השרון, בשנות השישים). את הכתבה הזו לא ראיתי, אך הדובר שסיפר עליה הבטיח לשלוח. אבל בינתיים כל המקומיים טוו לי מסלול הליכה, וכך עשיתי.

התחלתי בבית זקיף. ביתו של המנהיג ההיסטורי של מגדיאל, עליו סופר שנסע לקונגרס הציוני שהתקיים ב-1930, ובכה בפני באי הקונגרס על סכנה כלכלית שמאיימת על מגדיאל. אם לא תימצא תרומה - הם יסגרו את המושבה. בכה בכה, וחזר לארץ עם כמה אלפי שקים של מלט. אז הנה ביתו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם לבית הכנסת. בכל חומר היסטורי מצוין בפרוטרוט שביהכ"נ נבנה כמבצר, ושם התבצרו תושבי מגדיאל במלחמת השחרור. אם נחבר את שנת בנייתו, ואת הסיפור הקודם על אדון זקיף, הרי שהוא פשוט חזר למגדיאל עם המון מלט, ובנה את בית הכנסת. בכל מקרה, ביהכ"נ נחמד, די יפה אפילו - אבל למרות ההבטחות, אין לו בכלל חרכים. כשניסיתי לברר לאן הם הלכו - הסתבר שפשוט סתמו אותם, אבל בהחלט יש כוונות לפתוח אותם מחדש.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

התחנה הבאה לקחה אותי לצריף הראשונים. אתר הומה פעילות של שימור ותיעוד הסטוריים. הם קיבלו את פני נהדר, עם הסברים ורצון טוב, ובמקביל ישבו וגבו עדות מפורטת מאחת הקשישות המקומיות. עבודה זהב. הצריף משמש גם קצת כמוזיאון לתולדות המושבה, אלא שהם לא ממש סלקטיבים: כל דבר ישן זה טוב, ו"דבר ישן" זה גם פטיפון מלפני 30 שנה, וגם מגל מלפני 300 שנה. הכל הולך. גיבוב של חפצים ישנים, מכל התקופות, שלא ממש נותן תחושה אותנטית, אבל בהחלט חמוד.

הנה התמונות:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אבל - בין כל השמונצעס היה הכרך השלם של ספר דובק - "משמר וספורט", ספר המדבקות האולטימטיבי שיצא לאור ב-1940, וכל מעשני דובק אספו בשקדנות מדבקות עם תמונות של חיילים או ספורטאים, והדביקו אותן בשקדנות בספר. שלם ומלא, ובמצב מצויין. הנה כמה תמונות נבחרות מתוך הספר, רובן - למרבית הפלא - עוסקות בביצורים (בהתחשב במי שהחליט מה לצלם, זו באמת הפתעה..). אבל שימו לב, למשל, לקסדה המעניינת של הגפיר -


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם, מצריף המייסדים, נסעתי לראות עמדות: בין רגלי מגדל המים היתה, בתקופת המאורעות, העמדה המרכזית. הם בנו קירות משקי חול, ושם התבצרו (לכאורה) כל הגברים, בעוד שאת הנשים הם פינו לכפר מל"ל. ולמה "לכאורה" - פשוט, כי מגדיאל כלל לא סבלה ממעשי עוינות בתקופת המאורעות. הכפר השכן (היום עוד שכונה של הוד השרון), בשם ביר עדאס, שמר על יחסי שכנות טובים, ומגדיאל עברה בנחת ובשקט את תקופת המאורעות. כנראה שההתבצרות והפינוי היו תוצר של היסטריה רגעית, ועד מהרה החיים שבו למסלולם הרגוע. הנה מגדל המים, שתחתיו הם "התבצרו":

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אבל - בכל זאת יש שם עמדה אחת. בקצה הצפון מזרחי של הישוב, בשדה חרוש, באמצע השדה (היה ממש קשה להגיע אליה, ולדלג בין התלמים החרושים והלחים) - עמדה אותנטית, מתקופת המאורעות, ניבטת על קלקיליה ועל ביר עדאס. ולא סתם, אלא עמדה ייחודית: הכניסה אליה, הכניסה אחת והיחידה, היתה בזחילה, מבעד לפתח קטן בתחתית העמדה! עוד לא ראיתי כזו. הנה היא:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מגדיאל בידינו!

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 02-11-2008 בשעה 19:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 05-11-2008, 18:13
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
 
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "עמדה מעוצבת היטב מעל נחל אורן בעליה למערת אצבע"

ציטוט:
מבנה בטון, ששימש כעמדה בריטית שצפתה על הדרך ממחנה המעפילים עתלית, לכיוון קיבוץ בית-אורן ויערות הכרמל. עמדה זו בנו הבריטים כחלק ממערך הגנה כולל שהוקם בכרמל כנגד האיום הגרמני.
במלחמת העולם השנייה נחלו הגרמנים, ובראשם הפילדמרשל רומל, ניצחונות רבים מול הבריטים באפריקה, והגיעו עד גבול מצרים. חששם של הבריטים לנוכח התקדמות הגרמנים לארץ-ישראל הביא להכנת "תוכנית כרמל" - הפיכת מרחב חיפה והכרמל לאזור מבוצר. בתוכנית היו אמורים לקחת חלק גם אנשי הפלמ"ח, ואלה כינו אותה "תוכנית מצדה". לאחר כישלון הגרמנים בפריצה למצרים והסרת האיום - נגנזה התוכנית.


http://www.tzofit.co.il/tour/details_site.php?ts_id=702
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 08-11-2008, 19:29
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
"גבעת שמיר" שב"חוות הצופים" שליד רמת יוחנן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.zofim.org.il/image_thumbnail.asp?pic_name=/pics/sikurim1/general/9/woodbadge 024.jpg&type=160/135]


לבמרום חוות הצופים עומד מבנה המכונה [ללא ביסוס ידוע לכנוי] 'החאן' ששרד מהכפר מג'דל. לידו ניצב שלט של המועצה לשימור אתרים ועליו כתוב כי במבנה זה ישבו ראשוני רמת יוחנן בשנת 1931 וכי בהמשך שימש להכשרת אנשי 'שמיר'. כמו כן נערכו שם קורס מפקדים של ההגנה.
מה שחשוב מבחינתנו - על הגג הוקמה עמדה בשנים 1936-1937 ששימשה לשליטה ותצפית לכיוון עמק זבולון דרם/מערב..

לא ניתן לעלות על הגג [הסולם נעול ואני לא לבני]. מלמטה נראה כי למבנה המקורי הוסף מעקה בטון ללא חרכי ירי . למעט שתי סתימות עגלגלות בבטון אין גם במה לחשוד. מצלמה לא הייתה לי ובכל זאת כתוב לבן על גבי כחול על שלט של המועצה לשימור כי כאן נבנתה עמדה...

[ואם כבר מישהו בסביבה - הפילבוקס בפניה לקרית אתא הינו בעל מבנה קצת שונה ושווה צילום]
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 10-11-2008, 17:37
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
השמירה על קו המים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

קיבלתי ספר שנדמה לי שהוא חדש - קובץ מאמרים ורשימות חברים של ארגון ותיקי ההגנה בירושלים. מצאתי בו חומר על הגנת קו המים לירושלים, בעדותו של איש ההגנה בשם אריה וילנר. הוא מספר שהיה נוטר, וב-1938 נשלח להגן על קו המים. היו אז 3 תחנות שאיבה - בלטרון, בשער הגיא ובשורש. הוא נשלח לשער הגיא, והוא מספר שהם היו מותקפים לעיתים קרובות, בעיקר בלילות חשוכים. הם היו כ-12 נוטרים בכל תחנת שאיבה, ופיקד על כל קבוצה כזו סמל בריטי יהודי.
בסוף 1938, הוא מספר, בנתה מחלקת עבודות ציבוריות (כנראה הכוונה ל-PWD, של שלטונות המנדט, ולא למע"צ שלנו) עמדות על גג תחנות השאיבה. היו להם גם זרקורים. עד כאן המידע הרלבנטי מעדותו (הוא מפרט לא מעט על חייו החברתיים).

מסקנות עד כה: בסוף 38 הבריטים בנו עמדות בטון על תחנות השאיבה. אני מניח שעל כולן - על אלה שבראש העין (ישראלה) ובשורש (לבני).

הלכתי לחפש את העמדה הספציפית שעליה אריה וילנר מספר, זאת שהוקמה על גג התחנה בשער הגיא. לכאורה - משימה קלה. הרי יש הר ליד התחנה, ואם אטפס על ההר, אראה את הגג. אז זהו, שלא: אכן קל לטפס על ההר, אלא שעצים ממש סבוכים מסתירים לחלוטין את הגג. בכל מקרה, דרך העצים, לא ראיתי אף עמדה. פשוט כלום.

אז הנה המבנה (אם מישהו מכם רוצה להעמיד אותי על איזו טעות אפשרית, ולטעון שזה בכלל לא מבנה המשאבה של שער הגיא):


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 06-12-2008, 20:31
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
מעניין...
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "השמירה על קו המים"

למיטב ידיעתי ולא מעט בזכות אשכול שפתחתי כאן על המבנה הזה בדיוק מדובר בתחנת משטרה/מכס בריטית ששכנה במקום ולא בבית משאבות !
שלושת בתי המשאבות שאני מכיר על הציר המדובר הן המשאבות של לטרון שמהן שרד רק חלק של צינור מים, מבנה המשאבות התחתון שליד חוות שער הגיא והמשאבות העליונוות שבסמוך לשואבה.

לגבי מבנה המשאבות התחתונות לפחות ע"פ התמונה הבאה אכן על גגו נבנתה עמדה אך היא לא קיימת היום:


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.yael-badihi.com/index_files/image7155.jpg]


לגבי המשאבות העליונות הרי המבנה צולם על ידי ועל ידך כולל כל העמדות היפות שעליו ולגבי לטרון.... סביר שכבר לא נוכל לדעת...


אני אחפש את האשכול שפתחתי בשעתו על המבנה שצמוד לת. הדלק (יש בו מספר תמונות מעניינות שצילמתי )...


והנה הוא לעיונך :

http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...F8+%E4%E2%E9%E0

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 06-12-2008 בשעה 20:38.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 18-11-2008, 17:52
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
השיבה לשרון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

למרות שעד לא מזמן הסתובבתי המון בשרון, לאחרונה לא יצא לי. שאר החברים (לבני, יוסיפון, עמית ואחרים) דיווחו עוד ועוד על עמדות שהם מצאו שם, ולא יצא לי לראותן. החלטתי הבוקר להשלים את החורים בהשכלתי.

התחלתי בעמדה שעמית מצא, ולבני ביקר וצילם - מצפון לבית ברל. מצאתי, ונהניתי. יופי של עמדה. אם לא ייעשה משהו בקשר אליה, היא בטוח תיעלם. היא די מפריעה שם לחקלאים.

משם לשדה ורבורג - יש שם עמדה שלבני מצא ואני לא הצלחתי. חיפשתי שוב ועדיין לא הצלחתי. מדובר על קיר קטן מעל מבנה. לבני - HELP.

משם לתל מונד. בדרך נכנסתי לבקר אולם ארועים בשם בית הלורדים. הייתי שם פעם, מזמן, ונזכרתי שיש לו שיניים על הגג. החלטתי לשוב ולבדוק - באמת יש לו שיניים על הגג. אבל זה עדיין לא אומר כלום... הנה בית הלורדים, מאחור:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם נכנסתי למוזיאון הקטן, מתוק ומושקע של תל מונד. ממש חומד. שאלתי שם מה ההיסטוריה של המבנה של בית הלורדים, והגברת טענה שהוא נבנה כבית חרושת לספירט, כדי לפתור את בעיית עודפי ההדרים שלא ניתן היה לייצא בעת מלחמת העולם השנייה. כלומר - אחרי המאורעות.

כלומר - זה לא בית בטחון. הניחושים האפשריים - זה נבנה בשטח פתוח, שנים בודדות אחרי המאורעות, ובוניו החליטו לא לקחת סיכונים ולציידו בשיניים, לכל צרה שלא תבוא; או - שהשיניים נוספו קצת מאוחר יותר, כאשר היה בסמיכות מחנה מעצר של שבויים איטלקים, והשיניים הן של השומרים; או - שהשיניים הן תוספת מאד מאוחרת, של יזמי אולם הארועים.

בקיבוץ נען, ממזרח לקיבוץ, יש אולם אירועים בבית הבטחון שנבנה בשדות. קיוויתי, אבל ככל הנראה בית הלורדים הוא לא כזה. בית הבטחון האמיתי (על פי דברי הגברת מהמוזיאון ההיסטורי) הוא קצת מזרחה, בין תל מונד לכפר הס, ומישהו (לבני?) כבר העלה אותו כאן. הנה פרט ממנו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המשכתי לכפר הס. יוסיפון (או לבני?) מצא שם מגדל שעל פי השילוט נבנה רק בשנות החמישים, וכבר דיסקסנו אותו, אבל לא ראיתי אותו עד היום. היום ראיתי. מישהו גם דיווח על בית מגורים ששימר את העמדה, והביא תמונה. באחד האשכולות הקודמים לא פירגנתי לשימור הזה, ועשיתי זאת מבלי לראות את הבנין עצמו. היום ראיתי - ואני מתנצל: השימור ממש בסדר. מדובר בבית מגורים חד קומתי שעל גגו היתה עמדה (קיר בטחון נמוך עם חרכים), והבעלים שיפצו את הבית, ושימרו את קיר הבטחון הזה. יש גם שלט גדול ויפה. הנה הגג המשומר -

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ובסוף, מצאתי את בריכת המים של כפר הס, ועליה מעקה עם חרכים. יש!!!! אף אחד לא מצא אותה לפני!! אבל בעצם.... גילינו כבר שנבנו מעקות כאלה גם הרבה יותר מאוחר, ואפילו לעיתים אחרי קום המדינה. כך שזו עמדה, אבל בהחלט ייתכן שהיא "פושטית". הנה הבריכה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עד כאן להיום.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #55  
ישן 20-11-2008, 11:46
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
אז ככה....
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "השיבה לשרון"

לגבי העמדה ה"נעלמה" של שדה ורבורג...
אם תיסע בדרך ההיקפית של המושב לכוון בית העלמין ממערב למזרח,תתחיל לנוע לאט על הציר שמקביל לשדות הצפוניים תוך מבט שמאלה (צפונה), אם אינני טועה כ 100 מטר לפני בית העלמין ממוקם משמאל לציר הנסיעה המבנה המדובר כשהוא די קרוב לכביש אך גם די מוסתר על ידי העצים....

אגב - גם בבית העלמין עצמו יש עמדה גבוהה ויפה עם סולם שצילמתי והעליתי לכאן באשכול המדובר...

לגבי עמדת בית המגורים שבכפר הס ...בשעתו אני מצאתי את המקום והעליתי לכאן את צילומיו, משיחה עם בעל הבית (בחור נחמד) מדובר בבית שהיה בעבר של סבו שהיה מראשוני המושב.

ו...
לכשהמחשב שלי ישוב מתיקון אני יוסיף עוד שלוש עמדות שצילמתי לאחרונה, אחת בירושליים ושתים נוספות דווקא באיזור מחלף השבעה....

סופ"ש נעים.

לבני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #57  
ישן 02-12-2008, 00:07
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
ירושלים - מעבר מנדלבאום/בית תורג'מן/"מוזיאון על התפר"....
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אז ככה...."

אמנם לא בדיוק תקופת המאורעות ולא ממש תקופת המנדט אבל בכל זאת...
מצאתי לנכון להעלות לכאן את צילומי המבנה הזה אשר נבנה בשנת 1932 ובמלחמת השחרור שימש כעמדה הקדמית ביותר וכנקודת המעבר בין גבול העיר היהודית לירדנית.

המבנה שומר על סימני הפגיעות שעליו וחרכי הירי שנקבעו בחלונותיו ומשמש מזה מספר שנים כמוזיאון שעל תכניו ניתן להתווכח ....

אז שוב...
לא ממש מאורעות ולא ממש מנדט אבל מבנה בעל חשיבות הסטורית רבה שלדעתי בהחלט ראוי להכלל בפרוייקט העצום שלנו ( ובפרט שהוחלט כי גם מבנים שלאחר תקופת המאורעות נחשבים)....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



אגב... כיף לחזור אחרי שכמעט חודש שלם הייתי ללא מחשב זמין....
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 02-12-2008, 00:49
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
איזור בית דגן.....
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אז ככה...."

יש לי תחושה שהפעם מדובר במשהו שונה ומעניין למדי...

מזה זמן רב למדי אני מנסה להגיע לבסיס הצבאי הנטוש שנמצא ממערב לכניסה לישוב בית דגן שבעבר הרחוק היינו נוהגים להתאמן מדי פעם בין המבנים שבמתחם, מבנים שעל פניו נראים כמבנים צבאיים בריטיים.
ולמה אני מנסה להגיע לשם?...
ובכן, משום מה זכרתי תמיד שבמתחם הנ"ל ראיתי פעם (הרבה לפני שהפרוייקט הזה התחיל) משהו שנראה כמו עמדה הניצבת על אחד מגגות המבנים וכבר אז הדבר "תפס את עיני", בשבוע שעבר הזדמנתי סוף סוף למקום (האמת שלא פעם יצא לי לעבור שם אך פעם ללא מצלמה ופעם ללא יותר מדי זמן לצורך עצירה) ולשמחתי הרבה מסתבר שצדקתי !

ממש לא רחוק משער הבסיס (שכבר לא קיים) ניצב מבנה מאורך אשר על גגו לא אחת אלא שתי עמדות !
העמדות ממוקמות על הפינה הדרום מזרחית והצפון מזרחית של המבנה כפי שנראה ומסומן בתמונה הבאה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



וכך הן נראות מקרוב יותר, ראשית העמדה הדרומית מבין השתים:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



והנה הצפונית:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



המבנה עצמו נמצא צפונית לשער הבסיס (אם נכנסים דרכו יש לפנות ימינה) ונראה כמבנה אשר שימש בעבר הרחוק כמחסן גדול במיוחד, ניסיתי למצא את העלייה לגג המבנה אך ללא הואיל(יש לקחת בחשבון כי קיים סיכוי לפגוש במקום נרקומן מזדמן כפי שקרה לי אך מנסיון... שאגה בעוצמה בינונית והוא מתאדה מהמקום כולו בוש ונכלם)......


ועכשיו כמה שאלות !

מי בנה את העמדות האלה?...
הבריטים ?
צה"ל? (הבסיס שימש את צה"ל שנים רבות)....

על פניו נראה כי הן בנויות מלבנים ולא מבטון (שכבת ה"שפריץ" שעליהן נראית מאוחרת יחסית והיא התקלפה עם השנים).....

האם הבסיס הזה שעל פניו הוקם על ידי הבריטים סבל מהתנכלויות מצד תושבי הכפר בית דג'ן בשעתו?...
ומה בכלל הסיפור של הבסיס הזה?...
אופציה נוספת שעולה במוחי היא שאולי בכל זאת העמדות נבנו בשלב מאוחר יחסית שהרי האיזור היה מועד לפורענות מצד ה"פדאיון" בשנות החמישים ע"ע מקרה כפר חב"ד (והעמדות אכן פונות מזרחה)....


לא יודע, אולי לכם תהיינה תובנות בעניין אך בכל מקרה - שתי עמדות כשרות למהדרין !
(לציין כי לא בדקתי אם יש עמדות נוספות בחלק המערבי של המתחם).

ואיך אפשר בלי "ערך מוסף"?...

ניצלתי את הביקור במקום כדי לבדוק מה עלה בגורלו של הבית הערבי שתמיד זכרתי את הסורגים הנפלאים שעיטרו את חלונותיו המקושתים, הבית היפה הזה היה חלק מהמתחם הצהל"י אך שוב נשאלת שאלה, האם הבית הזה היה במקור חלק מהכפר הערבי?
האם הוא "הולאם" על ידי הבריטים שבנו את הבסיס?...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


בכל אופן לצערי (אך לא להפתעתי) סורגים כבר לא מצאתי שם היות והם נבזזו באכזריות כמו רוב הציוד שנותר במתחם הענק הזה שללא ספק תוך זמן לא רב ייהרס ותחתיו יבנו מבני היי טק או עוד שכונת הרחבה...

ואולי זה באמת התיעוד האחרון של שתי העמדות שלנו?...

כנראה שכן.

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 02-12-2008 בשעה 00:51.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 26-11-2008, 21:24
  עמית מהשרון עמית מהשרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.05.08
הודעות: 56
בית הלורדים ממערב לתל מונד
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "השיבה לשרון"

ציטוט:
"משם נכנסתי למוזיאון הקטן, מתוק ומושקע של תל מונד. ממש חומד. שאלתי שם מה ההיסטוריה של המבנה של בית הלורדים, והגברת טענה שהוא נבנה כבית חרושת לספירט, כדי לפתור את בעיית עודפי ההדרים שלא ניתן היה לייצא בעת מלחמת העולם השנייה. כלומר - אחרי המאורעות.

כלומר - זה לא בית בטחון. הניחושים האפשריים - זה נבנה בשטח פתוח, שנים בודדות אחרי המאורעות, ובוניו החליטו לא לקחת סיכונים ולציידו בשיניים, לכל צרה שלא תבוא; או - שהשיניים נוספו קצת מאוחר יותר, כאשר היה בסמיכות מחנה מעצר של שבויים איטלקים, והשיניים הן של השומרים; או - שהשיניים הן תוספת מאד מאוחרת, של יזמי אולם הארועים."

יצא לי לדבר לפני כחצי שנה עם המנהלת של מוזיאון תל מונד (רות גרסטן).

אם הבנתי אותה נכון, לבניין, שהוקם מלכתחילה כביח"ר לספירט, לא היו שיניים עם הקמתו, והן נוספו לו רק אחרי ששופץ בתחילת שנות ה- 90'. אאל"ט היא גם הראתה לי תמונות של המבנה לפני השיפוץ - בלי השיניים.
מאחורי הבניין הזה (100 מ' דרומה) דווקא יש עמדת שמירה בריטית, אבל נמוכה - נדמה לי שהיא כבר מתועדת במסגרת הפרויקט. אם לא - אעלה תמונות לפורום.

תודה ל"ישראלה" שסידר לי חזרה לשם המשתמש הקבוע.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #60  
ישן 09-12-2008, 23:08
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "השיבה לשרון"

לגבי בית הלורדים: הבעלים של האולם טען באזני שהשיניים מקוריות (אני לא זוכר אם הם הוסיפו עוד שיניים לטובת אסטיטיקה אך) לדבריו המועצה לשימור אתרים אסרה עליהם לגעת במבנה מבחינה חיצונית.
השערה נוספת חוץ מאילו שהעלית היא שהיה חשש מתקיפה של המבנה לטובת פיצוץ הספירט או גניבתו כדי לשלבו בייצור חומר נפץ.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 22-11-2008, 11:32
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
שימוש נוסף לבצרונות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

אחד הדברים שמושכים אותי לעסוק בבצרונות, היא הסיסמה Form Follows Function, או כפי שתורגמה לעברית - הצורך צר צורה. האדריכלות המודרנית התיימרה לחיות תחת הסיסמה הזו, ולטעון שבתכנון הארכיטקטוני אין בכלל מקום לשיקולים אסתטיים, אלא אך ורק לשיקולים טכנולוגיים של צרכי המשתמש. בנין יפה הוא כמו מכונה, טען התאורטיקן הגדול של האדריכלות המודרנית - לה קורבוזייה. הוא יעיל, והיעילות שלו היא מקור יופיו.

בתקופה מאוחרת יותר, תהו לא מעט מבקרים אם אכן כצעקתה. האם המודרניסטים, אלה שבנו למשל את תל אביב, באמת לא הפעילו מערכת של שיקולים אסתטיים? נדמה לי שמקובל מאד להניח, כיום, שהם פשוט פיתחו שפה אסתטית חדשה, המודרניסטית/לבנה, ומרגע שפיתחו אותה, הם הפכו להיות עבדיה.

הבצרונות, שניבנו ע"י אותם אנשים, באותה תקופה, הם לכאורה נטולי כל מאמץ אסתטי. הם נבנו בחפזון, תחת צורך בוער, עם תקציב מאד מוגבל - למעשה, כל הנתונים המתאימים כדי להגדירם "מבנים שהם 100% פונקציונלים". מה שמשך לי מייד את העין הוא הדמיון הרב של הבצרונות למערכת האסתטית של בתי המגורים והוילות הבורגניות שהם בנו באותה תקופה: חלונות הסרט האופקיים, הבניה על עמודים, הבטון החשוף, הצורות הקובייתיות.

זה מסקרן, כי יש פה לכאורה פרדוקס: האם הדמיון נובע מכך שבכל זאת היו שיקולים אסתטיים בבניין הביצורים (ואז - איך זה ייתכן אל מול הטיעונים שהעליתי קודם, על דחיפות, תקציב דל וכו')? או להפך - שלא היתה אסתטיקה, ואז זה מסביר שלא היתה כזו בבניית הבצרונות, ולא הייתה כזאת בבניין הבתים, ומכאן הדמיון. גם הבצרונות וגם הבתים הם בעצם הביטוי הפונקציונלי המדוייק ביותר של צרכי המשתמש. מה שמותיר אותנו עם השאלה - אז איך זה שעמדה לחמישה אנשים, שאמורה להגן עליהם מפני יריות, דומה כל כך לוילה בתל בנימין, שאמורה להעניק לתעשיין שבנה אותה המון נוחות וכבוד?

בכל מקרה, ישראלה הפנה אותנו, באשכול על זרעוני, לכמה מקורות. באחד מהם קראתי שהבצרונות של קרית ענבים (אני מניח שמדובר על עמדת הסנטוריום) שימשו כבית מעצר לחטופי האצ"ל, בתקופת הסזון. זה מעניין, כי זה אומר שהם היו רב-תכליתיים. מה שמבלבל אותי עוד יותר. הייתכן שהם תוכננו, בין היתר, להיות כאלה?

סתם, תהיות של בוקר שבת חורפי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #62  
ישן 22-11-2008, 23:24
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
לגבי הדמיון שבין הבצרונות לבתים שנבנו באותה תקופה
בתגובה להודעה מספר 61 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "שימוש נוסף לבצרונות"

אני סבור כי מאחר ונבנו בחופזה הרי שנבנו בדרך המוכרת והשגרתית לאנשי אותה תקופה ובהתאם לצורכי המגננה [נק"ל - חרכים צרים / תצפית ושליטה על שטח פתוח - בניה על עמודים/ קירות מחורצים בצמוד לגדרות ישוב - להגנה הקפית].

כל זמן שלא איתרנו ביצרון מקורה בגג רעפים אדמדמים וארובה עולה מקמין שבתוכו - מתקשה אני למצוא קרבה לבתי המגורים של אותה תקופה

נקודה מענינת בעיני היא מדוע הבריטים השתמשו בבצרונות עגולים [הפילבוקסים] בעוד אנו המצאנו את הגלגל [או יותר נכון את המרובע] מחדש? האם בנית פילבוקסים הצריכה שיטות עבודה שלא היו זמינות להגנה ולסולל בונה?

לגבי השימוש בבצורים כבית אסורים לחטופי הסזון - נער הייתי וטרם זקנתי ואיני מאמין כי היו יהודים [חוץ מבן גוריון] שחשבו ותכננו יותר משני צעדים קדימה. הסכוי ל'נחצ'ה מצאתי כמה מוטות ברזל אז אני תוקע אותם בבטון לפני שיתיבש!' גדול בעיני הרבה יותר מן הסכוי ל'חברים - עלינו לתכנן מראש בתי אסורים להחזקת ירבינו במקרה והפילוג מן ההגנה יחריף למאבק פיזי'.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #63  
ישן 01-12-2008, 16:58
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
בעקבות ענקים וגבורים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

או בקיצור - מסע אחרי הרמזים שלבני פיזר.
לבני היה בכמה אתרים וסיפר עליהם, והשאיר לי טעם של עוד. מפעם לפעם אני מגיח לאחד מהם, כדי לראות במו מצלמתי את האתרים הללו. בשבוע שעבר יצא לי לראות כמה כאלה, ואפילו לגלות קצת דברים חדשים.

התחלתי במסע מס' 3 לשדה וארבורג. לבני זיהה שם עמדה על גג של בית, על הדרך ההיקפית. עמית מהשרון החרה החזיק אחריו. פעמיים הייתי שם, ולא מצאתי אותה. החלטתי לא לוותר. נסעתי בכבישים הפנימיים לבית הקברות (כן, את העמדה היפה שם ראיתי וצילמתי כבר בפעם הראשונה), ומשם המשכתי מזרחה על דרך העפר המקיפה את המושב. את העמדה של לבני/עמית לא מצאתי, אבל מצאתי שלושה מבנים מסקרנים. הראשון הוא בית ישן מאד למראה, בין השדות לבתי המושב, ועל גגו מעקה עם חרכים. מיקומו וגילו רומזים שהוא בית שבצרו אותו לעת המאורעות, אבל חלק גדול מהחרכים סתום לגמרי, וזה ממש נראה שהסתימה היא מקורית. כלומר - ייתכן שבכלל מדובר באלמנט דקורטיבי דמוי חרכים אנכיים. היו גם כאלה, ולא מעט.

שפטו בעצמכם:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

במרומי הגבעה, ממש ליד שני הבתים המזרחיים ביותר במושב, ניצבים 2 מגדלוני מים חמודים להפליא. נראים כאילו הם לצריכת מים אישית. מין תערובת של מגדל מים ומימייה. אבל לשניהם יש מעקה בטון, שאין לו ממש הסבר אחר אלא לצרכי תצפית והתגוננות. הנה הם:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אז אולי בכל זאת לא בזבזתי את הזמן. משם המשכתי לגבעת חן. ליד המושב היה פרדס פרטי של אדון גוטסמן, כנראה הפרדסן הפרטי הראשון בשרון. אדון גוטסמן היה כנראה בן ז'יטומיר, והיה חבר ילדות של חיים נחמן ביאליק, אך עלה לארץ כמה שנים לפניו.

כשביאליק עלה ארצה, הוא שמח לפגוש את חברו הותיק, ונהג לבלות לעיתים את השבת בבית גוטסמן, ברמות השבים. לכשנפטר, הוחלט שהמושב החדש שהוקם שם ייקרא על שמו, וכך קמה גבעת ח"ן.

בכל מקרה, היו שמועות (לבני? שוב אתה?) שלמגדל המים של גבעת ח"ן יש כתר מבוצר היטב. נסעתי לראותו. אכן מבוצר. לשמחתי גבעת ח"ן חגגו את יום ההולדת ה-70 לאחרונה, וסמל החגיגות היה צילום של אותו מגדל מים, עם מגדל של זרקור על ראשו. אז הנה מגדל המים של ביאליק, עם הכתר, והצילום ההיסטורי שלו:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אחרי זה קפצתי לראות את המגדל שלבני מצא מאחורי עירית רעננה. מקסים ונהדר. היה שם מגדל מים גדול, אך הוא לא היה מספיק גדול, ובנו ליידו מגדל גדול יותר. אין לי מושג מדוע לא השתמשו בשניהם גם יחד, אבל כנראה שהיתה לכך סיבה, ופרקו את מיכל המים של המגדל הישן יותר. נשארו רק הרגליים הגבוהות. לכשפרצו המאורעות, הציבו על הרגליים הללו עמדת בטון וזרקור.
הבעיה שלי עכשיו היא איך לקטלג את זה - עמדה על רגליים? עמדה על גג מבנה קיים? הנה היא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


עד כאן השרון.

בהזדמנות אחרת, גם היא בשבוע שעבר, שוב היה לי זמן לשרוף בכביש ירושלים-תא, ועצרתי בשורש. אם לבני מצא פרצה, וראה בנין מרשים, לא יכולתי להרשות לעצמי לא לשוב לשם.

אין לי מה לחדש מעבר לדיווח של לבני, למעט תמונות שצילמתי:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #64  
ישן 03-12-2008, 19:55
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
צפון ים המלח/ איזור חוף ה"לידו"/ת. הדלק/בית המועצה האיזורית....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

לא ממש ידעתי תחת איזה מיקום להגדיר את המקום אך בגדול מדובר בעמדה הניצבת ממערב לכביש המוביל לכוון הקצה הצפוני של ים המלח היכן שפונים ימינה לכוון חוף קליה או שמאלה לכוון מלון הלידו הנטוש וגבול ירדן...

את העמדה הזו קלטה עיני באותו יום בו מצאתי גם את המבנה היפה שבמפעל האשלג בסדום (זה שלא יכלתי לצלם וצולם לבסוף כולל חרכי הירי המעוטרים בכתובות לוחמי הפלמ"ח על ידי "אדריכל" ).
מדובר בעמדה גלמודה ועצובה הניצבת לה באמצע שום מקום ולא ממש מובן לי על ידי מי ולשם מה נבנתה, הערכה שלי היא כי מדובר אולי בעמדה ששימשה להגנה על המתחם הצבאי הבריטי ששכן בסמוך אך זו כאמור רק הערכה.

היום הזדמנתי לאיזור שוב לצרכי עבודה ודבר ראשון על הבוקר עצרתי לידה לצורך הנצחתה, וכך ברגע של מוזה מתפרצת צילמתיה על רקע הזריחה ....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


כשהתקרבתי אליה רק אז ראיתי למעשה עד כמה היא עצובה ומבויישת, קירותיה סדוקים וממש יכלתי לשמוע אותה לוחשת לי....
מה אתה רוצה ממני?...הרי צילמת כבר כל כך הרבה יפות ממני, סתם אתה רוצה ללעוג לי?...

עצוב...

בתמונה הבאה ניראית (ברקע מצד שמאל) האנטנה שעל בניין המועצה האיזורית שנמצא ממש בסמוך לתחנת הדלק שצמודה לפנייה ימינה לכוון קליה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



ואלו החרכים שלה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



מה דעתכם?...
מי?
מה?
מתי?
למה?

ובכל מקרה ללא ספק הפעם הונצחה על ידינו העמדה שממוקמת במקום הנמוך ביותר בעולם לא?...

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 03-12-2008 בשעה 19:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 05-12-2008, 13:00
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
תמונות מעניינות שהועלו בפורום צו"ב (נלקחו מתוך אתר של תמונות עיתונות)...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

באחד האשכולות שבפורום צבא ובטחון הועלה ע"י הגולש "SALAK " סיפורו של מטוס הספיטפייר המצרי שהופל בירי מהקרקע סמוך לחוף הרצלייה כשבתחתית ההודעה הפותחת ניתן קישור לאתר ממנו נלקחו התמונות:

(http://images.google.com/hosted/lif...1b34c3b33efba3f)

כשעיינתי בצילומים (המאוד מעניינים יש לציין) נתקלתי בכמה תמונות הקשורות לנושא הפרוייקט ...

על פניו נראה כי מדובר בהדגמה של טכניקת הירי במקלעון לעבר מטרות אויריות כשהמדגים עצמו נמצא על מה שנראה כגג של עמדה מבוצרת כל שהיא...

קיר המבנה נראה מנוקב מפגיעות כדורים והאיזור נראה טרשי למדי....
מישהו יכל לזהות?...
מעניין מאוד היכן זה צולם והאם נותר שם דבר מה מהמבנה הזה בכלל......


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://tbn0.google.com/hosted/images/c?q=29c873751ecf248f_landing]




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://tbn0.google.com/hosted/images/c?q=6413a48ce8e83db5_landing]



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://tbn0.google.com/hosted/images/c?q=049a14b3aa111558_landing]



אגב - באותו מקור מופיעה גם תמונה של עמדה מרוסקת ששימשה כנראה להגנת נ"מ שלפי דעתי שכנה באיזור הדרומי של מתחם נמל ת"א (התמונה קשה לצפייה ולכן העדפתי שלא להעלותה לכאן ).
לבני.

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 05-12-2008 בשעה 13:07.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #67  
ישן 09-12-2008, 23:50
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 8"

האם הקובץ הנ"ל הוא המעודכן ביותר?
אם כך יש לי עמדות נוספות:
שתי עמדות שמורות ומשופצות ניצבות על רגליים גבוהות מעט מצפון לתחנת הרכבת ברמלה. אחת בשטח הפתוח ואחת בצמוד לחנות ויקטורי. יכול להיות שעל הגג של המבנה של הויקטורי יש מדה נוספת. העמדות מגינות לכיוון מזרח.

עמדה גדולה, אולי אפילו מגדל זרקור מרובע וגבוה במושבה מגדל העמדה מגינה לכיוון צפון אך למרבה הפלא נמצאת באמצע המדרון ולא בראש הגבעה. העמדה הזו מוזנחת מאד אך יש עליה שלט כחול של המועצה לשימור.

לצערי לא הצלחתי לצלם אף אחת מהעמדות הללו.

הוראות הגעה לעמדה במגדל:
נכנסים בכניסה המזרחית של מגדל לרחוב נוף ארבל. נוסעים ברחוב המתפתל עד שמגיעים לצומת ארבעה כיוונים (ממול יש מיני מרקט של הגיסים הנחמדים, תמסרו ד"ש) שבה רחוב נוף ארבל הולך שמאלה אך אנחנו ממשיכים ישר לתוך רחוב המייסדים. העמדה נמצאת באמצע הכביש דמה לי שבהצטלבות בין רחוב המייסדים לרחוב השיטה והיא עמדה אוטנטית מתקופת המאורעות (ולא מ48)
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #69  
ישן 11-12-2008, 01:20
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "רמלה???"

הגנה על מסילת הרכבת?
אני יודע שכעיקרון עמדות ההגנה על המסילה נבנו בצורת פילבוקס (עגול) ע"י הבריטים בתקופת המרד הערבי והם יועדו ומוקמו בד"כ כך שיוכלו להגן דווקא על נקודות רגישות כמו גשרים.
ואילו כאן אלו עמדות מרובעות על עמודים כמו שבנו היהודים מההגנה...
להגן אל מה? כנראה על הרכבת
מפני מי? ממי שנמצא ממזרח (שזה מי?)

אגב, תיראה איזו מציאה גיליתי בויקיפדיה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מהתמונה זה לא נראה כמו פילבוקס אבל גם לא ממש כמו הביצרונות שמעניינינו...
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 16-12-2008, 19:10
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
העמדה בעפולה
בתגובה להודעה מספר 69 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "הגנה על מסילת הרכבת? אני יודע..."

ביקרנו בה וצילמנו אותה והעלינו אותה על ראשי שמחתנו.

לגבי אופיה השונה: ממש בודדות העמדות שהן באמת דומות זו לזו. נכון שרובן רבועות, ולחק גדול מהן יש גג שטוח דק, אבל כאמור - הן בעיקר שונות זו מזו, ובגלל זה הן כה מעניינות.

אין לי שום בעיה היסטוריוגרפית עם העובדה שעמדת עפולה לא דומה לעמדות אחרות שראינו. אני גם נוטה להאמין שהשלט דובר אמת, והיא באמת עמדה שנותרה מהמאורעות.

מצד שני - בהיותי שם הפנו אותי מהעיריה לגברת ששולטת לחלוטין בהסטוריה העירונית, והיא שלחה אותי לראות 3 עמדות. את זו שהבאת את תמונתה באינטרנט, לבאר מים בחלק המערבי של העיר (אכן בטון, אך ממש לא עמדה), ולעמדה בחצר פרטית באחת השכונות הצפוניות (שכונה שהוקמה אחרי המאורעות). על כל השלוש היא הבטיחה לי שהן מתקופת המאורעות.
אז אולי היא היא הגברת שכתבה את הטקסט, וגם לגבי העמדה המצולמת היא "התבלבלה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:22

הדף נוצר ב 0.14 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר