08-10-2008, 05:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
אין שום צורך לחלק את הביקורת שלי לשתיים. האחד נובע מהשני ולכן הביקורת מדברת על נושא אחד ויחיד.
האמת, שחבל לי לפתוח את הדיון פה משתי סיבות עיקריות:
1. זה כבר נדון בכל כך הרבה אשכולות אחרים - פשוט כנס לארכיון וחפש את האשכול של Au79 בנושא צילום כאמנות.
2. אני מקפיץ אשכול שלדעתי חבל שנוצר בפורום הזה.
הפורום הזה הוא פורום צילום. הוא מתייחס לתמנוה כצילום והביקורות בפורום הן כתוצאה מכך - על הצילום.
אני רואה רקע עם תאורה מאוד קונטרסטית, ודמות עם תאורה רכה מאוד. להשיג תוצאה כזו בשטח זו עבודה קשה (לא פלאשים בהכרח, אלא דווקא רפלקטורים היו עושים עבודה יותר נוחה).
הביקורת שהוא קיבל ממני, התייחסה לתמונה כאילו הוא צילום וכיוון שלא מדובר בצילום, ואין שום קשר בין הרקע לשרון, היא לא שווה שום דבר.
אני לא פוסל את התוצאה, אני פשוט מוציא אותה מההקשר של 'צילום' (שוב, חבל לפתח דברים בפורום הזה, קרא ת'דיון שאמרתי לך ותבין הכל).
בנוגע לניר, אני מרשה לעצמי לנזוף בו. הוא צלם מומחה שהיה פעיל מאוד בתחילת דרכו של פורום הצילום הזה, והוא הוכיח את יכולותיו כצלם תיעודי אין ספור פעמים. פרסום מניפולציה כזו היא, מבחינתי, ירידת רמה מהמצב בו ניר שהה, וזו לצערי קרתה רק בגלל שהוא גולש יותר מדי בפורומים אחרים שמרשים עריכות מהסוג הזה כעריכות לגיטימיות לפרסום בפורומים שמתיימרים להקרא "פורומי צילום"
התמונה (ולא צילום) שניר העלה לכאן מוכיחה את יכולותיו בפוטושופ, אך לא מוכיחה את יכולותיו כצלם.
לו ניר היה מצלם את הסיטואציה הזו עם עזרים כמו פלאשים / רפלקטורים / השד-יודע-מה, כך שהיא תראה כמו התוצאה הזו, אז ניר היה מוכיח את יכולותיו כצלם.
האשכול הזה, מבחינתי, לא רלוונטי לפורום הזה. אין שום הערה טכנית שניר יכול לקבל על הגשת עבודה ברמה הזו... זה לא שהיא לא טובה, היא פשוט לא רלוונטית לפורום הספציפי הזה.
|