לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-09-2008, 22:29
  yairts yairts אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.08
חדש בפורום - קצת עליי :)

שלום לכולם,
אני גולש בפורום רוטר את האמת (בניק FireAngel אם אנשים מכירים),
ווואלה לא משהו בכלל מבחינת כמות אנשים, הקהילה והתעבורה היומית - מבחינת הודעות חדשות, משתמשים חדשים וכו'.

קצת על עצמי:
אני בן 18.5, מלש"ב, מתמיין לחיל המודיעין לפרוייקט גאמ"א (תאריך גיוס 6/11).
עברתי את כל השלבים כבר לפני יותר מחצי שנה. מחכה ומצפה מאוד לתשובות הפורמליות שמגיעות תמיד במודיעין עד חודש לפני גיוס.
במקביל אני מתמיין למסלול העתודה האקדמאית - עדיפות ראשונה הנדסת תוכנה בטכניון.

התמיינתי בחיל מודיעין למסלולים נוספים בגאמ"א (אר"מ ועוד מסלול נוסף מסווג)
וכן לפרוייקטים נוספים שונים בחיל, כמו: פרוייקט אופק (ללמוד ערבית/פרסית קד"צ 6 חודשים) והגעתי ממש לשלב הסופי, אבל בגלל עדיפות של גאמ"א הוסרה מועמדותי.
פרוייקט/מסלול נוסף שהתמיינתי אליו הוא גרפיקה ממוחשבת במופ"ת (לא יודע מה הקשר שלי, אבל עברתי את השלבים השונים עד השלב האחרון בו חתמתי ויתור).

אני חושב שאני יכול לתרום בניסיון שלי למלש"בים שמתמיינים למסלולים/פרוייקטים האלה - ויש לי את הניסיון ואת הידע הדרוש לעזור להם (כמובן עד כמה שאוכל במסגרת בטחון שדה וסודיות).

אז זהו...
עכשיו תורכם
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-09-2008, 23:24
  yairts yairts אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי dudi.vaknin שמתחילה ב "ברוך הבא! אשמח אם תפרט עד..."

ראיון מקצועי הוא יחסית עד כמה שאפשר אינדיבידואלי לכל מלש"ב.
בעצם אפשר להגדיר אותו "מאולתר" - מבוסס על התגובות שלך לשאלות.
אפשר להגיד שהחוק השלישי של ניוטון פה בא לידי ביטוי - פעולה ותגובה - המראיין שואל שאלה, אתה מגיב, ובהתאם לתגובה שלך "מכין" תגובה משלו וחוזר חלילה
ככה המורה לפיזיקה שלי היה מגדיר את האינטרקציה עם הבוחן החיצוני במעבדה בפיזיקה ואני חושב שזה מתאים גם פה.

למרות שהראיון הוא מקצועי, כמעט תמיד בהתחלה אתה מציג את עצמך.
אף אחד לא אמור לזכור אותך, ולא תמיד יש למראיין (במידה ויש לו בכלל) חשק לקרוא את הטפסים האחרונים שמילאת על עצמך.
חוץ מזה, מה טוב יותר להכיר אותך בדיבור ובהבנת שפת הגוף שלך (אולי גם פקטור בלקיחת ההחלטה בקבלה למסלול, מי יודע...).
בקיצור - רושם ראשוני. גורם מאוד חשוב.
ממליץ מאוד להשאיר חותם/רושם טוב ורציני על המראיין.

במידה והראיון מוגדר כמקצועי בלבד, אני מאמין שהשאלות על עצמך יהיו תכליתיות וקצרות, ללא התבררויות יותר מדיי.
שאלות כמו: איך קוראים לך, מאיפה אתה, איך קוראים להורים שלך ומה המקצוע שלהם, כמה אחים יש לך ובמה עוסקים, מה למדת בתיכון וכו' - נתונים יבשים.

מנקודה זאת הראיון משנה פאזה - מגיע השלב שבו אתה מתחיל לספר בעצם מה אתה יודע.
אילו שפת תיכנות אתה יודע ורמת הידע שלך בהן והזמן שאתה מקדיש לנושא, רשתות, מערכות הפעלה, חומרה וכו'.

אם לא מדובר בראיון לאר"מ / ממ"ס - ממליץ מאוד, בגלל שקשה לדעת בדיוק מה התפקיד מציע ובאיזה תחום הוא עוסק (וגם אם יודעים, יודעים ממש בכללי),
פשוט לזרוק את כל מה שאתה יודע ולאו דווקא קשור לתיכנות. לדוגמה: "אני מתעסק במערכות Linux למעלה משלוש שנים, ברמת פקודות..." (ועוד כמה סיפורים).

בהמשך שואלים אותך (שוב, תלוי מאוד במסלול - נתרכז בתיכנות, כי רוב הסיכויים שאתה מתמיין לזה. במידה ולא - תקן אותי) אילו פרוייקטי תיכנות בנית - דוגמאות וכו'.
כבר אומר לך מראש: אם אתה מתמיין לאר"מ, על מנת לעבור חובה (!!) שתדע C ברמה גבוהה מאוד (ואסמבלי מומלץ - רק מוסיף).
באר"מ מחפשים גיקים שמתכנתים לכרטיסי מסך, עובדים עם API של WINDOWS ומבינים ברמות הבדלים בזיכרון: כיצד הכל מתנהל, איך משיגים יעילות מקסימלית וכו'...
(ת'אמת אם אתה תותח ב-C ו/או מבין עניין, אבל לא גיק לגמרי - אין לך מה לפחד... תאמין לי שאין הרבה מאוד אנשים שמתעסקים ברמה הזאת).

עכשיו הגיע שלב התאכלס:
במהלך הראיון (לפעמים בהתחלה, באמצע או אפילו בסוף) בודקים ידע והבנה במושגים בסיסיים, או במושגים קצת יותר מתקדמים בשפת התיכנות המסויימת (אם זה אר"מ אז C, אסמבלי, אם זה ממ"ס אז אני מאמין C++, C#, JAVA)
ואם זה לאו דווקא מסלול תיכנות, אז פשוט מאוד מושגים שקשורים לנושא.
לדוגמה: (לא שאני מבין גדול, כן?) "שמעת על המושג Templates?", או: "מה ההבדל בין מחלקת Abstract ל-Interface?" ואז אתה עונה כן/לא בהתאם.
אם כן, המראיין ידרוש פירוט - ממליץ לחפור (רק אם זה נכון אבל!) כמה שיותר ולהראות בקיאות.
לא לגמגם ופשוט לשלוט בנושא!

בהמשך הראיון (לא תמיד, ברוב הראיונות שעברתי ונתקלתי היה את השלב הזה) נותנים לך חידה כלשהי ומצפים ממך לפתור אותה.
החידה לא חייבת להיות קשורה ישירות למחשבים, פשוט רוצים לראות את דרך המחשבה ודרך הפתרון שאתה מציע.
התשובה שלך עשויה להיות קשורה למחשבים, בהתאם לדרישות. למשל, מבקשים ממך להתחשב ביעילות ולפתור את החידה ביעילות מסויימת או בשיטה מסויימת שקשורה לתיכנות.
דוגמאות לחידות אני מאמין שתוכל למצוא בחיפוש בפורומים של פרש.

המלצות וטיפים:
- לעבוד בבית על דיבור שוטף - לדעת מה אתה הולך להגיד (לשאלות שאפשר לחזות מראש) ולדאוג שיהיה שטף בדיבור.
- לגלות בקיאות בנושא עד כמה שאפשר.
- לדבר על נושא מסויים רק אם אתה יודע - אם אתה יודע חלקית, חשוב מאוד ציין זאת ותאמר את מה שאתה יודע תוך הסתייגות (הרי אתה לא בטוח בתשובה).
- אם אתה לא יודע אל תתבייש בכלל! אף אחד לא יודע הכל ואף אחד לא מצפה ממך לדעת הכל.
עדיף להגיד שאתה לא יודע וחשוב מאוד שתגיד שאתה לא יודע כשאין לך מושג בנושא.
- להיות החלטי ולהיות נחמד וחברותי.

בהצלחה!

נערך לאחרונה ע"י yairts בתאריך 26-09-2008 בשעה 23:28.
ישן 27-09-2008, 17:15
  yairts yairts אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Matann- שמתחילה ב "בהחלט סיקור מרשים.. אני אישית..."

קודם כל, כיף לי לדעת שהסקירה שלי לגבי הראיון בגאמ"א מאוד עזרה לאנשים וקולעת בול לכל הראיונות ולכל המסלולים.

בעיקרון גם אני התבקשתי לבחור בין 2 המסלולים.
היות ולא היו מוכנים לתת לי הבטחה (מחיל מודיעין) על קבלתי למסלול,
התקשרתי ללשכת הגיוס ודיברתי עם חיילת אחראית וסיכמנו שאני אחליט בין השניים רק כאשר אקבל תשובה סופית מעתודה.
היות ותשובה סופית מעתודה חופפת בתאריכים (פחות או יותר) עם התשובה הסופית שלי לגאמ"א, יצא לי די טוב הנושא.
(ת'אמת השנה יש בעייתיות מסויימת עם הציונים של המלש"בים המתמיינים לעתודה בעקבות האיחור המאוד משמעותי בבדיקת ציוני הבגרות).

בדיעבד התברר לי שיכולתי עוד להתגייס קודם לכן וחבל שסתם חיכיתי.
למסלול שאני מתמיין אליו יש 2 מועדים: אחד באמצע יולי והשני בתחילת נובמבר.

התחלתי את המיונים מאוד מוקדם וסיימתי אותם מוקדם יחסית לשאר (כולל תחקיר בטחוני שעשיתי בינואר), ככה שאם לא הייתי ממויין לעתודה, סביר להניח שהייתי כבר מדבר עם נסיון בחיל :]

חפיף - איך אומרים? כל עכבה לטובה!

לגבי הנושא של התשובה הסופית:
חוץ ממ"ס (עד כמה שידוע לי), כל שאר המסלולים השונים בגאמ"א מקבלים תשובה חודש לפני הגיוס (ובכלל - מדובר במדיניות די כוללנית לגבי כל הפרוייקטים).
אני יוצא מנקודת הנחה שההבדל נובע מהעובדה שגיוס ממ"ס הוא במרץ, ולתת למלש"בים לחכות כ"כ הרבה זמן בלי לדעת בוודאות זה ממש לא בסדר ולא מוסרי.

בדקתי את הנושא מספר פעמים מול יחידת האיתור, כמו כן לגבי המיונים שלי לעתודה.
כל פעם קיבלתי את אותה תשובה - חודש לפני גיוס.
נותר פשוט לחכות 9 ימים ולראות מה יהיה :]

נערך לאחרונה ע"י yairts בתאריך 27-09-2008 בשעה 17:18.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר