כמה פריימים עם ה D700 ועליה מראות באורך מוקד של 1000 מ"מ.
יש לה קצת ויגניטינג... (את זה ראיתי רק אח"כ בפוטושופ... בתמונות עצמן זה לא בלט כל כך.
בתמונות של הירח יש קרופ, כי מה לעשות... על FF זה יוצא די קטן P:
1. זריחת הירח
2. קואוסט-ליין ראשל"צ
3. ציפור החופש. ההילה מסביב הציפור זו תעלומה. לדעתי זה קשור לויגניטינג של העדשה
4. ציפור חופשי אחרת... קצת יותר מכוערת.
5. שקיעת הירח בבוקר.
אני חייב לציין שהיה הרבה יותר כיף לצלם את הירח עם ה LV והפיקוס הידני. כל כך יותר מדוייק ויותר נוח, וגם אפשר לראות ב LV כל כך ברור את תנועת הירח... הוא זז ממש ממש מהר בשמים (אם היה לי ווידאו ב D700, הייתי מראה לכם ).
הצילומים של הירח פשוט מהממים בחדות ובבהירות שלהם ואהבתי במיוחד את הירח שצולם ביום! פשוט מהמם!
לגבי הציפורים, התמונותלא שידרו לי ממש שום דבר.
והצילום של ניקוי החוף, לא יודע.גם לא שידרה לי יותר מדי.אני חושב שאפשר היה לנסות קומפוזיציה שונה.(לדעתי לפחות).
ובקשר להילות מסביב לציפור , האם הפעלת הורדת רעשים כלשהי ?
ירון
I can think at all
( Kodachrome - paul Simon)
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ארי 13 שמתחילה ב "מדהים!
אולי תסביר לי מה זה..."
עדשת 1000 מ"מ של ניקון היא עדשת מראות.
אין לה מנגנון זיהוי (צ'יפ) ולכן המצלמה לא יודעת מה מורכב עליה... אז נתוני עדשה לא מופיעים ב EXIF (נרשם באורך מוקד 0, ובצמצם 1... בפועל אורך המוקד הוא 1000מ"מ והצמצם הוא 11 [ערך קבוע שלא ניתן לשינוי]).
אין אפשרות להזין ידנית את אורך המוקד והצמצם המקסימלי של העדשה? אני יודע שב-D200 זה קיים (זה נקרא Non-CPU lens, או משהו כזה).
בכל מקרה, תמונות נהדרות, במיוחד הירחים ומנקה החופים בתמונה השניה.
יש לי תוכנה שיכולה לעשות את זה במחשב... זה לא בעיה (אפילו ב BATCH על כל התיקיה).
אהה, ושכחתי להגיד - ה D700 מודדת אור מהעדשה הזו !!!!
ה D70 לא נתנה לי שום דבר והייתי צריך לנחש מהירות תריס ורגישות, והפעם קיבלתי מדידת אור! איזה פינוק!!