לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-09-2008, 09:57
  -Maya- -Maya- אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.11.04
סיפור מעצבן שקרה לי...

סתם רציתי לשתף, וזה נראה לי הפורום הכי מתאים, אני מקווה שזה לא ירגיז אף אחד.

ביום חמישי ישבתי בבנק וחיכיתי להפקיד צ'ק (לא חשוב שהייתי עצבנית כי חיכיתי שעה וחצי (!) בשביל זה). מולי ישבה אישה דתייה שבהתה בי מדי כמה דקות...פתאום היא קמה, ניגשה אלי והוציאה מהתיק נרות שבת. חייכתי אליה ואמרתי לה "לא תודה" והיא המשיכה ושאלה: "מה, את לא מדליקה?, זו מצווה גדולה, תיקחי, מה איכפת לך?" ואני שוב אמרתי לה לא תודה, זה בסדר, אני לא צריכה והיא המשיכה והמשיכה (אני מזכירה לכם שכבר הייתי עצבנית מראש), בסוף לא היה לי נעים להתעצבן עליה כי היא הייתה יותר מבוגרת ממני, אז לקחתי.

אני אשמח אם אוכל לקבל הסבר למה היה כ"כ לחוץ לה שאקח אותם? אני לא מתכוונת להדליק את הנרות, ואני באמת לא יודעת מה לעשות איתם עכשיו (אני לא אזרוק אותם...).

וההתעלקות שלה הייתה באמת לא נוחה לי.

חזרה לפורום
ישן 22-09-2008, 13:05
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי chatulim שמתחילה ב "לא בהכרח אנשים טובים- אדם,..."

שתינו מסכימות (נכון?) שהאישה שהציעה לו תפוח עשתה את זה מתוך טוב לב. אישית הייתי רוצה לחבק אותה.
צריך לפתוח את הלב ולהבין שהסיפור על האישה עם הנרות זהה לחלוטין, מעבר לעובדה שהוא נעשה על נושא יותר שנוי במחלוקת. היא עשתה את זה מטוב לב. בגלל הקרע בעם (עליו דיברתי באשכול ההחזרה בתשובה) קשה יותר להבין אותה ככה. אבל זה כך.

יש סיכוי שהבחורה הזו חדשה בעניין חלוקת נרות, או שהמיקום החריג לא היה לה נוח, אז היא התלבטה הרבה אם לפנות אליך. אחרי שכבר פנתה (אולי כי נראית לה נחמדה), היא התביישה לחזור כלעומת שבאה, וקיוותה שפשוט תיקחי אותם בלי לעשות עניין. זה כמו שקמים לאדם מבוגר באוטובוס והוא מסרב לשבת, מכירים? הכי מטריד, כי אתה לא תתיישב בחזרה אחרי שהוא סירב לשבת, ואז המושב פשוט נשאר ריק.

לי, אגב, הציעו כמה פעמים נרות.כשאמרתי "לא תודה" הן עזבו אותי, אבל היתה פעם אחת שנזכרתי שאני לא בבית בשבת ובאמת אין לי נרות, אז היה נחמד שקיבלתי שניים.
חזרה לפורום
ישן 24-09-2008, 16:09
צלמית המשתמש של אפרתי
  משתמש זכר אפרתי אפרתי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.11.04
Facebook profile
שני הסיפורים באמת דומים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -Maya- שמתחילה ב "סיפור מעצבן שקרה לי..."

כמו ששחף כבר אמרה.

יש אנשים "מעצבנים" מכל הסוגים, לא רק נשים שמחלקות נרות לשבת.

באמת חבל שיש כזה קרע בעם שצריכים לפתוח אשכול בנושא.
הרי סיפור דומה קרה לGhostbuster ומספיק פעמים קרה לי ולא פתחנו אשכולות בנושא, אבל ברגע שזה נוגע לדת יש אנשים שלוקחים את זה קשה.

לא שאני בא לקטרג עלייך חס ושלום, אבל באמת לא צריכים לקחת את זה קשה.

לגבי הנרות, אם את לא רוצה להשתמש בהן את יכולה להעביר אותן למישהו/י אחר/ת שאני בטוח שישמחו להשתמש בהן.

מצד שני אני אישית לא רואה שום סיבה שלא להשתמש בהן בעצמך. רע לא יצא לך מזה, רק תיזהרי שהן לא יפלו ח"ו.

קצת מסורת לא מזיקה לאף אחד.

נקודה למחשבה.

חזרה לפורום
ישן 26-09-2008, 02:55
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי -Maya- שמתחילה ב "[QUOTE=שחף דרור]אם את לא..."

את מצחיקה. דיברתי דווקא על מקרה דומה לשלך:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי tiras777
יש את אלו שמנסים להחתים על הו"ק לכל מיני עמותות, וצועקים "צדיק, צדיקה...." "בואי רק לשמוע..." אלה בכלל מעצבנים. אבל אין מה לעשות, יש כמה אפשרויות: להתעלם לחלוטין, לשמוע את מה שיש להם להגיד ולהגיב או להתרגז - אני פשוט מתעלמת.

לא הצעתי להתעלם מבנאדם שמציע לך תעמולה חילונית, או משהו כזה (אבל גם מבנאדם כזה אני ממליצה להתעלם...).

מנרות השבת אני לא ממליצה להתעלם, אלא פשוט לומר "לא תודה" ולעבור הלאה. התגובה שלך היתה בסדר גמור, כי באמת אמרת לא תודה ועברת הלאה. אני פשוט הצעתי לך לראות אותה באור אנושי כי זה מוריד חומות בין אנשים ומפחית את השנאה. לא אמרתי שהיא היתה בסדר, אלא שעדיף שלא תשנאי אותה אלא תנסי להבין. אבל לא פסלתי את התגובה שלך. אישית הייתי לוקחת את הנרות אם היא היתה מציקה לי, כדי לא להאריך את הסצנה ואולי לגרום למתבונן מהצד לחשוב דברים שליליים על האישה הנ"ל (ובעקבות כך, אולי, להכליל על כל החרדים והדתיים), אבל גם אם את החלטת לא לקחת זה בסדר גמור.

ולמה מזה אני ממליצה להתעלם ומהנרות שבת לא? כי בדוגמא של תירס ברגע שתתייחסי תיאלצי להתחמק בצורה מאוד מתוחכמת, או להתעכב שם חצי שעה, כמו בדוגמא שלי. זה לא כמו להגיד "לא תודה" על נרות, ואז אפילו אם היא תהיה עקשנית מציקה, עדיין הדברים היחיד שאני מסתכנת בו הוא שאני איאלץ לקחת נרות שבת. במקרה של החרדים שקוראים לך "צדיקה צדיקה", הם לא יתנו לך להתעכב רק דקה...
חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:40

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר