22-09-2008, 10:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
אני לא כ"כ בטוח...
באן-קה (למעשה בקרב "מעבר מאנג-יאנג" בו נלכד הכוח של אן-קה) היה מארב מתוכנן שכבר במטח הראשון של אש מרגמות ותולרים פגע בחלק גדול מהרק"מ של הכוח.
באירוע הנ"ל, ע"פ תזמון ועוצמת התגובה הראשונית של הטאליבן וההסלמה המתונה של האירוע, זה לא נראה לי כמארב, אלא יותר כהתקלות של חלוץ קדמי במחנה אויב כשיתר הכוח שאנן, כי הוא חושב שהמשימה נגמרה.
זה נראה יותר כאילו (ע"פ מיטב המסורת הרומית) הטאליבן חשב יותר על הגנת המחנה מאשר על נוחות וחנה בצורה מפוצלת בשתי עמדות השולטות על הכפר, שהפטרול הצרפתי במקרה עלה על אחת מהן.
ע"פ הדיווח של היתקלות של החלוץ, שהתחילה באש נק"ל חלשה והתעצמה עם הזמן, סביר להניח שהזקיפים ב"עמדה" שמו לב לכוחות אויב והעסיקו אותם באש עד שכיתת הכוננות הגיעה, ולאחריה כל יתר המחנה מצלפים ועד ארטילריה.
גם מפקד הפטרול כנראה שגה בשאננות, מכיוון שע"פ הדיווח הנ"ל הוא הוביל את הכוח שלו בשטח נחות הנשלט משלוש כיוונים, כאשר הרכסים השולטים עליו לא נשלטים בתצפית ובאש ידידותיים.
שוב, אני לא בטוח שיש הרבה דימיון בין שני האירועים.
ד"א - אני בתור הצרפתים הייתי מאוד מודאג מהגופות המופשטות.
הדבר האחרון שהם צריכים זה שכוחות (טאליבן) לבושי מדים צרפתים יתחילו לתקוף כוחות זרים אחרים שם.
|