22-09-2008, 10:19
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
אני חו"ח לא מזלזל באמירות אלו (ובטח שלא באנשים)
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "מה שמזכיר לי, שאמנם יש ספק מה היו מילותיו האחרונות* של טרומפלדור"
ציטוט:
במקור נכתב על ידי YGH
אבל אנחנו דווקא יודעים מה היו מילותיו הראשונות אחרי הפציעה:
"אין דבר, עשה לי רק פרביאזקה" (תחבושת).
מפעם לפעם אני נהנה לדמיין את הססמה הזו כתובה בכל מיני פינות מפינות ארצנו....
*אין ספק שהוא אמר משהו בסגנון 'אין דבר, כדאי למות בעד הארץ'. זה לא מוטל בספק בכלל - יש שלוש עדויות לא מתואמות, כולל אחת שנכתבה בתל-חי באותו ערב עוד לפני שהוא מת. אבל עברו כמה שעות מאז שהוא אמר את זה עד שהוא נפטר.
|
אבל לפעמים נראה לי שהעיסוק בפרטי הפרטים של "מי אמר מה ובאיזה הקשר" עד לרמה אקדמית (בא חוקר לתכנית טלוויזיה לספר על המהלכים הצבאיים של כיבוש ברלין, ובסוף מבזבז את כל החמש דקות המוקצות לו בתשובה לשאלת המראיין "איך בדיוק היטלר ירה בעצמו") הוא מוגזם, שלא לדבר על ההשפעה ההרסנית שיש לניפוץ כזה מיתוס על צבא המאמינים שנראה שמתקשרים לאמירות יותר מאשר למעשים.
מי היה, ומה כתב טרומפלדורׁ(אגב: האיש גם היה הוגה דעות חברתי לא רע בכלל מבחינת חריפותו מהחזון שלו) שכחו מזמן כאשר עוד היו עסוקים בהתחבטות לגבי מה היו מילותיו האחרונות.
עם כל הכבוד, ויש כבוד, למור"קים או סיפורי מורי דרך אסור לשכוח שאלה כלים דידקטיים – לא העיקר, בדיוק כפי שהסיפורים והמסגרת המוגנת שאמא נותנת לך בילדות המוקדמת, היא כלי שתפקידו לתת לך את הכר המתאים לפיתוח אישיות וגוף עצמאיים. השלב הזה אמור לעבור ואתה אמור להבין את חשיבותו, אבל לא לחיות אותו ולהתעסק בקפדנות בשאלות פילוסופיות של "האם אמא שיקרה כשאמרה לי שאבא שלי הוא הכי בעולם" (בשלב מסויים, כמובן, אתה הופך להיות האמא לילדים שלך). כבודה של אמא, בדיוק כמו כבודו של מיתוס מכונן, תמיד במקומה מונח, אבל אם בגיל 30, או לצורך העניין כאומה בת כמעט מאה, אתה עדיין לא מרגיש בטוח לקום וללכת במורד בשביל בלי שאמא עומדת בקצה עם ידיים מושטות – אתה בבעיה.
אחד הדברים שתמיד גורמים לי גאווה בלתי מוסתרת כישראלי זו העובדה שאת הדברים הגדולים באמת כאן עשו אנשים רגילים, לא פוטוגניים ולא שנונים במיוחד. אנשים מרושלי מדים, לא מסורקים (טבעית) ולא רהוטים ניצחו את מלחמת יום כיפור ואנשים שלא ראו אוניברסיטה מימיהם הביאו את האנושות לפיתוחים הגדולים ביותר בחקלאות. רובם לא אמרו אמירה שנונה בימיהם.