14-09-2008, 10:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
מרק אספרגוס ממכר
מרק אספרגוס
החומרים – לשש מנות נדיבות
שתי קופסאות אספרגוס
שתי כרישות גדולות
שתי שיני שום קצוצות דק
שני תפוחי אדמה בינוניים (רצוי עם קליפה אדומה)
4-5 בצלים ירוקים
שלוש כפות חמאה
4 כוסות מים
כף אבקת מרק בטעם עוף או אבקת מרק ירקות
כף רוטב סויה
שתי כפות טרגון יבש
שתי כפות בזיליקום (ריחן) יבש
1 שמנת מתוקה
ההכנה
את הכרשות יש לשטוף היטב, ולפרוס דק, הכי טוב על מנדולינה.
לאחר מכן – להמיס את החמאה במחבת גדול ולאדות את הכרשה עד לשקיפות.
העבר את הכרשה לסיר, הוסף את תפוחי האדמה (חתוכים לקוביות קטנות), את המים ואבקת המרק, ובשל משך 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
הוסף את האספרגוס (חתוך לחתיכות של כשני ס"מ), ואת כל יתר המרכיבים, ובשל עוד כחמש דקות. בחש מדי פעם. הגש חם וקשט עם בצל ירוק קצוץ דק.
|