לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 02-09-2008, 10:53
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מלוואחיאדה!!!"

יצא לי לבשל לחבר'ה במילואים כשהבצק היחיד שסופק היה מלוואחים (לא קיבלתי קמח בכלל, אך כן קיבלתי אבקת אפיה...).
בעצם השתמשתי במלאווח בתור בצק עלים.

באופן כללי אני לא נותן כמויות. כך אני מבשל, בלי כמויות, אלא לפי הרגש.
שני מתכונים מתוך המבחר העצום שהכנתי אז:

1. שטרודל תפוחי עץ - פשוט, טעים ונפלא. לא להיבהל מהשלבים הרבים. זה מתכון קל וזריז (כמו שאני אוהב).
מחמישה מלאווחים מתקבלים שני "צינורות שטרודל" באורך של תבנית ביתית או צינור אחד באורך של תבנית תעשייתית (כמו בצבא).

החומרים למלית
:
תפוחי עץ (רצוי מתוקים ורכים)
סוכר
קינמון
אפשרי יין

החומרים לציפוי:
פרורי לחם
סוכר(שניהם ביחד אמורים למלאות פחות מכוס)

החומרים לבצק:
חבילת מלאווח.

כלים:
סיר
כף לעירבוב ולמזיגה
כוס לעירבוב הציפוי
פומפיה (אפשרי מג'ימיקס עם להב פלדה או סכין, למי שמסוגל לקצוץ דק תפוחים!)
תבנית לאפיה

יאללה ויקטור, לעסק:
מוציאים את המלאווח מהמקרר שיתחיל להפשיר.
קוצצים את התפוחים דק אך לא דק מידי. כמו סלט גזר חי.
שופכים את התפוחים לסיר על אש גדולה.
כשהתפוחים מתחילים להפריש מוספים את הסוכר ומערבבים עד שהוא מס לגמרי.
מוסיפים יין (למי שאוהב, אני לא) וקינמון.
מיליונרים מחוץ למטבחים צבאיים יכולים להוסיף אגוזים קצוצים או פקאן סיני.
מורידים מהאש.
מחממים תנור אפיה לחום בינוני.

מסדרים את המלאווח (אם יש כאלו שלא הפשירו אז מקרבים אותם אל התנור) על התבנית (חשוב: בבית אפשר להשתמש בנייר אפיה. בכל מקרה לא לשמן את התבנית! יש מספיק שומן במלאווח והוא לא ידבק!!!) כך שכל עיגול חופף את העיגול האחר כך שכמעט ואין מגרעות בין מלאווח למלאווח. בערך כך:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מפזרים את עיסת המלית מהסיר במרכז שדרת המלאווחים.
מקפלים את המלאווח מהצדדים על המלית כך שמתקבל "נקניק", לא להתבייש מסימני ההפרדה בין עיגולי הבצק, באפיה הם יהפכו לפריכים יותר ויתנו את הטעם האיכותי.
מערבבים בכוס פרורי לחם (עדיף עבים) וסוכר ביחס שווה (1:1) ובוזקים מעל ל"נקניק".
אפשר לפזר גם שברי אגוזים/שקדים אך לא צריך.
מכניסים לתנור ומחכים להזהבה.

מוציאים, פורסים ובתיאבון.
כדאי להחביא כמה פרוסות בצד לשומרים אחרת לא יישאר להם.

עוד רגע מתכון לסמבוסק עשיר
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 02-09-2008, 11:08
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "יצא לי לבשל לחבר'ה במילואים..."

סמבוסק עשיר

החומרים לבצק:
חבילת מלאווח.

חומרים למלית:
תפוחי אדמה או גרגירי חומוס
בצל מטוגן
פטריות
פלפל שחור
מלח
כמון
אבקת מרק בצל

תוספות:
ביצים קשות, רצוי חומות (מישהו צריך מתכון?) רצוי חומות (את הצבע החום אפשר להשיג גם בלי לבשל כל הלילה, מוספים למי הבישול שקיות תה וקליפות בצל)
מלפפונים חמוצים.
אם יש אז טחינה.
אפשר פלחי ירקות.

(אפשר למרוח על הסמבוסק ביצה ו/או סומסום/קצח/קימל/פרק. זה בעיקר ליופי)

כלים:
סיר
כף לעירבוב ולמזיגה
תבנית לאפיה

יאללה ויקטור, לעסק:
מוציאים את המלאווח מהמקרר שיתחיל להפשיר.
מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח.
אם הלכנו על האופציה של החומוסים אז שימו לב למקור הגרגירים. בקופסה הם בדרך כלל מבושלים. אם לא מקופסה אז צריך לבשל אותם כשעה להתרככות.
מטגנים את הבצל/פטריות/הבצל והפטריות.
מחממים תנור לחום בינוני.
מועכים את תפוחי האדמה/חומוס לפירה.
לפי הטעם אפשר להוסיף: פלפל שחור, מלח, כמון ו/או או אבקת מרק בצל.
מניחים כף גדולה של מלית במרכז שלעיגול מלאווח ומקפלים לחצי.
מקפלים את הקצוות הפתוחים (המעוגלים, לא בצד הישר) יפה כך שיראה כאילו יש תפר בקצה.
מסדרים את כל המלאווחים הממולאים והמקופלים בתבנית. חשוב להשאיר מעט מרווח כי הם מתנפחים באפיה.
(אפשר למרוח על הסמבוסק ביצה ו/או סומסום/קצח/קימל/פרק. זה בעיקר ליופי)
מכניסים לתנור ומחכים להזהבה.
מוציאים מהתנור ומגישים לצד מלפפון חמוץ וביצה קשה.
אם יש טחינה חובה לצרף.
אפשר פלחי ירקות (בעיקר אם יש גם בחורות שאוכלות).
המהדרין פותחים חור בסמבוסק, דוחפים פנימה את הביצה הקשה ומלפפון חמוץ, מוזגים כמות נדיבה של טחינה ובולסים.
בתיאבון.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 17-09-2008, 22:57
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.05.02
הודעות: 8,838
כשהייתי בחטיבה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מלוואחיאדה!!!"

היה לנו קפיטריה שעשתה הכל על ה"מולטי שף" או איך שלא קראו לזה - הפלטה החשמלית הענקית העגולה הזאת שאפשר היה להכין עליה הכל.
מלאווח יוצא מצויין עליה, לא שומני כמו במחבת ולא יבש כמו בתנור (ייחסית). בנוסף לזה היו מכינים 2 נקניקיות, גם הן על המולטי שף ומגלגלים ביחד ושמים קטשופ- היה יוצא ממש טעים.

אבל סגרו את הקפיטריה בגלל שהמחירים היו יקרים מידי, במקום זה הביאו מישהו שעשה שניצלים ממש מגעילים.

דרך אגב, לא ניסיתי את זה אבל זה יכול להצליח - מלאווח ונקניקיה הולכים מצויין ביחד וזה גם דומה ל"משה בתיבה" אז אפשר להתשמש באותם רטבים: רוטב פיטריות (מרתיחים מים, פטריות, אבקת מרק פטריות, בצל מטוגן, מלח ופלפל, מוגש חם) או רוטב חרדל-דבש. ננסה את זה בהזדמנות.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הגלריה שלי בפליקר

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 18-09-2008, 13:14
צלמית המשתמש של RACS
  RACS RACS אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
שלח הודעה דרך ICQ אל RACS
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "מלוואחיאדה!!!"

חוצמאלא שכבר פירסמתי (מלוואח מטוגבן [מטוגן, אפוי] מלוואח פיצה וסוגיו, ומלוואח על-הקבנוס).
אפשר גם להכין מלוואח בתור מנה אחרונה ומנת בשר.

מלוואח בתור מנה אחרונה:
חותכים כמה מלוואחים (לפני אפייה) לצורות, כרגיל עיגולים או ריבעוים. את העיגולים אפשר להכין אם כוס, שמים את הכוס על המתוואח עד שיוצא עיגול, ואז חותכים.
מכינים את הצורות בתנור ,( כרגיל, אחרי חימום של התנור, 15 דקות על 18- מעלות אמור להיות מספיק)
בזמן שהמלוואח נאפה מכינים מין חרוסת (או משהו קל ומתוק)
אחרי שהמלוואח מוכן שמים על צלחת, לוקחםי את החרסות ושמים למעלה, שמים דבש מעל ומגישים עם עלי מנטה טריים, .

מתכון חרוסת:
חצי כוס שקדים,אגוזים, משמש, חצי כוס אגוזי מלך,חצי כוס צימוקים, שזיפים חתוכים לחתיכות (בלי הבפנים), 2 כפות ממרח תמרים , כפית קינמון, מערבבים הכל ביחד.


הכי טוב מוגש כשהמלוואח חם.


מלוואח עם בשר.
לוקחים קציצת בשר בערל 200 גרם אמור להיות מספיק, מפשירים את המלוואח קצת אחרי שהוא מופשר (קצת!) שמים את הקציצה באמצע וסוגרים ארבע פינות על הקציצה.
אפשר להכין בטוסטר, על חום בינוני ל20 דקות (המלוואח יקבלקצת צבע) ולבדוק {כל טוטר שונה} ולהמשיך בבבישולים יחסית קצרים (8 דקות) על חופ בינוני {כדי שהבשר יהיה מוכן}.
המלוואח אמור לקבל קצת צבע אבל לא יותר מידי, בסוף (תלןי, אבל כרגיל אחרי 30 ומשהו דקות) שמים על חום הכי כבוה ל2-5 דקות אחרונות.

שמים על צלחת ומגישים עם רוטב מתוק/חריף .

בתאיבון!

(ד"א עוד לא הכנתי את המתכון האחרון, אז אני לא לוקח אחריות )
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:04

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר