26-08-2008, 11:18
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.08
|
|
ביקור של עריק בארץ
שלום רב!
אחרי כיתה יב' בגיל 17 וכמה חודשים עזבתי לקנדה. קבלתי בזמנו צו-גיוס ואפילו זימון למיונים לטייס. העזיבה הייתה ללא כל הודעה לגורמים צבאיים או ממשלתיים ולא בתיאום איתם. פשוט יצאתי לחופשה ולא חזרתי מעולם.
מאז עברו כ-5 שנים וכעת אני תושב של קנדה. אני מעוניין לחזור לארץ לביקור של קרובים וחברים (שהייה שלא מעבר לחודש-חודשיים), אבל לא ברור לי מה עתידי כאן.
כמובן שמעתי על כך שעלולים לעצור אותי בארץ כבר בשדה התעופה, גם אם אני מציג את עצמי כאזרח קנדי.
כמו כל אדם, אני לא מעוניין להגיע לחופשה לארץ ולשבת בכלא, זה לא מה שעובר לאדם בראש כשהוא מדמיין חופשה.
לכן אני מחפש את התשובות לשאלות הנ"ל:
1.) בהנחה שלא טפלתי בעניין העריקות וחזרתי ארצה. מה עליי לצפות שיהיה כאשר אחזור לאחר שייעקבו אותי בשדה התעופה? מה בעצם התהליך? משטרה צבאית לוקחת אותי ומעמידים אותי מול שופט אשר קרוב לוודאי יכניס אותי לכלא על עריקות. לאחר מכן יינסו לגייס אותי? כיצד אני מטפל בעיה מהנקודה הזאת ע"מ לצאת מהכלא ולהתחיל את הטיול שלי בארץ?
2.) בהנחה שאני מעוניין לטפל בסוגייה טרם אני חוזר לארץ. לאיזה גורמים מישראל עליי לפנות? מכיוון שחשוב לי לא לשבת בכלא, אם יש אפשרות לטפל בעניין בצורת בקשה כלשהי בליווי משפטי שאני אשכור, אני אעדיף ללכת בדרך בטוחה זו. איפלו אם בדרך זו לא אגיע בסופו של דבר לוודאות מקסימלית לעתידי כאן אני מעוניין למקסמם את הסבירות שאני אשב כאן בכלא זמן מינימלי עד לאפס זמן בכלל.
מהי הדרך שתאפשר את הדבר הנ"ל?
3.) בהנחה שאין לי דרכון ישראלי, אלא רק קנדי, האם אני חייב להציג את הדרכון הישראלי כאשר אני בא לארץ?
4.) ע"פ ההגדרה אני עדיין ארץ ישראלי, אני מעניין לשמור את האזרחות הזאת. אם אני מעוניין להנפיק דרכון חדש האם העובדה שאני עריק מפריע לפעולה זו? והיכן עליי לעשות זאת, בשגרירות הישראלית בקנדה או במשרד הפנים כאשר אגיע ארצה?
תודה רבה על העזרה, העניין מאוד חשוב לי.
|