לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-08-2008, 23:47
  oYo oYo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.06.04
יצירה ושימוש במאגר נתונים ללא רקע

אהלן,
אין לי ממש ידע בתכנות מעבר לקצת C של כיתה י"א, אבל אני מעוניין ליצור "תוכנה" או יותר נכון מאגר נתונים עם קצת אופציות אוטומטיות ואפשרות להוצאת דוחות במטרה לחסוך שעות עבודה וטעויות לחיילי האומללים. לפי תיאור הנושא לחברים נאמר לי כי ACCESS יכולה לעזור לי. יש לי הבנה טכנית אך אני לא יודע ממש איך לגשת לתוכנה ומה-אומר-מה כדי לבצע זאת
למי שהיה בצבא והכיר את הנושא, מדובר על פק"ל חלוקה\דפי תפוצה של הק"שים. למי שלא יודע מה זה אומר, נקרא לזה "מוצרים"

אני מעוניין מראש להגדיר טבלאות. אחת של בעלי תפקידים בחתך רוחב גדולה (מפקד אוגדה, קצין אג"מ בחטיבה, מ"מ בחטיבה וכל מה שבאמצע)
אחר כך להגדיר "סוג מוצרים" על כל מאפייניהם כשהעיקר הוא כמות עותקים מעותק X עד עותק X+Y
החלק שאני צריך לבצע הוא:
  1. מי מקבל מה (מח"ט מקבל במבה, ביסלי וקולה, מ"פ מקבל 2 קולה ומ"מ ביסלי 1)
  2. איזה עותק של המוצר מקבל כל בעל תפקיד (המח"ט קיבל את קולה 258 והמ"פ את 566 567 על פי סדר רץ)
בסופו של דבר אני צריך להפיק דוחות. (מעוצבים, אבל זה כבר שלב אחר)
  1. פעם כאחד לכל מוצר - תפוצת החלוקה של אותו מוצר בין בעלי התפקידים
  2. פעם אחת לכל בעל תפקיד - איזה סוגי מוצרים יש לו ומה מס' העותק של כל אחד.
אין לי צורך בתפריטים יפים מכיוון שהדבר הוא לשימוש פנימי ולא בר שינוי (מלבד פעם בכמה שנים, וגם זה ניתן לעשות מול ממשק אקסס)

הנושא לא נראה לי מסובך, פשוט אני לא יודע איך לגשת אליו (שימוש בנתונים של 2 נושאים, מספור אוטומטי ודינאמי, הפקת דו"ח עם הפרטים אותם אני מעוניין להראות).
אודה מאוד להכוונה ממשתתפי הפורום
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-08-2008, 23:16
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי oYo שמתחילה ב "יצירה ושימוש במאגר נתונים ללא רקע"

אקסס הוא כנראה פתרון "טוב" לצרכים האלה (למרות שאני מאוד נגד לבנות בשנת 2008 משהו שהוא לא מבוסס ווב ) - וזאת משום שהוא משמש גם כמסד נתונים שאפשר להכניס אליו מידע ולשלוף ממנו מידע באמצעות שאילתות SQL, וגם כי הוא יכול לבנות מעין ממשק משתמש שיסתיר מהמשתמש את מה שקורה ברקע... (וגם כי הוא מוצר די מרגיז של מיקרוסופט, ובצה"ל מאוד אוהבים כאלה, משום מה...)

לגבי מספורים אוטומטיים - זה סוג של טור בטבלה שמוגדר כ"מספור אוטומטי", ומסד הנתונים כבר דואג לזה..

בסופו של דבר אתה בונה טבלאות שמכילות את המידע שלך, כאילו היית כותב אותן על דף, לדוגמא:

| מספר פעולת יומן | מספר הקש | שם החותם | מסאישי החותם | אושר על ידי | נופק על ידי |

וכו'

כאשר השדה הראשון מוגדר כשדה אוטומטי כפי שהסברתי, ובכל שדה יש להקפיד שסוג השדה יאפשר את המידע שבאמת מכניסים אליו (integer, string וכו', בדיוק כמו ב C)

לאחר מכן אתה מכניס מידע באמצעות שאילתות INSERT, מעדכן אותו באמצעות שאילתות UPDATE ומוציא דוחות באמצעות שאילתות SELECT

את כל הנ"ל אני משער שתוכל למצוא ברשת אם רק תריץ חיפושים על המונחים...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:27

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר