23-08-2008, 18:16
|
|
|
חבר מתאריך: 01.05.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי gleon_99
שלום,
מהמידע שמצאתי באינטרנט הבנתי שגאמ"א וממר"ם הם מסלולים פחות או יותר דומים - שניהם קשורים במחשבים. אם הבנתי נכון, בממר"ם יש הכשרה ארוכה יותר, וכתוצאה מכך מחייבים לחתום קבע לפרק זמן ארוך יותר (שנתיים וחצי בהשוואה לשנה-שנתיים בגאמ"א).
האם מישהו יכול לתת מידע נוסף על כל אחד מהמסלולים האלה ויותר חשוב, על ההבדל ביניהם ?
ואם מישהו מכיר מסלול נוסף שקשור למחשבים ותכנות, אשמח לקבל מידע.
|
דבר ראשון אין קורס שנקרא ממר"ם, יש יחידה צבאית הנקראת ממר"ם שאת ייעודה כיחידה אני אשאיר לך לחפש בגוגל\ויקיפדיה.
הקורס עליו אתה מדבר הוא קורס תכנות בבסמ"ח, בשביל לקבל אליו זימון דרוש קב"א גבוהה מעל 52(לפי דעתי), ופרופיל עורפי,64.
הקורס נערך בבסמ"ח הכפוף לבה"ד 7 תחת חיל התקשוב.
הקורס נערך במקשל"ר, רמת גן, כקורס קד"צ וכל הנלווה לכך(אתה לא חייל עדין) הקורס הוא התנדבותי ובכל שלב ממנו אתה יכול ליפול, התנאים מצויינים שעות הלימוד הן מ-7 וחצי בבוקר עד תשע עד עשר בערב.
בקורס אתה לומד תכנות מהבסיס ומכשירים אותך כתוכניתן בשלל שפות.
בסוף הקורס אתה מתמיין לשלל יחידות בצבא העוסקות בתכנות במגוון חילות(תקשוב, חי"א, מודיעין וחיל הים).
גמ"א הוא מסלול בניגוד לקורס אליו מתקבלים בעזרת ידע מוקדם(סיסטם, תכנות, תקשורת ועוד) אותו אתה מוכיח בעזרת מבחנים וראיונות שונים אותם אתה עובר במסגרת הקבלה לאחד מהמסלולים הקיימים בפרוייקט.
לפי מה שהבנתי התנאים הם טובים, אך אני לא יכול להרחיב.
בסופו של דבר "למי יש יותר גדול" אני לא יכול להגיד לך- מה שכן גם בקורס תכנות וגם בגמ"א יש אנשים איכותים שבסופו של דבר יוצאים לאזרחות עם הרבה ידע.
בהצלחה.
|