02-07-2019, 11:29
|
|
|
חבר מתאריך: 21.02.04
|
|
הי מיכאל,
עברתי על השרשור היום, וראיתי שפיתחת מערכת תחליפית ל-TAC-900. לי יש את TAC-910 (למיטב זכרוני), ויש לי מספר שאלות, במידה והתעסקת עם המערכות כאן (אגב, אני אשמח לשתף את הדברים שכבר קיימים אצלי, במידה ומישהו צריך).
כהקדמה - אני לא מרוצה מהצורך בשלטים לטובת שליטה על המזגן, ומעדיף לשלוט עליו ממערכת הבית החכם שלי (מבוסס Home Assistant). באופן כזה, אני יכול להדליק את המזגן כשאני בדרך הביתה, וכד'. לטובת העניין, יש לי חיישני טמפרטורה ומשדרים אינפרא-אדומים בכל החדרים. יש לי דמפרים בכל החדרים, והגדרתי את יחידת הבקרה לעבוד באופן מלא.
על מנת להשיג את האותות האינפרא-אדומים לצורך הפתיחה והסגירה של הדמפרים, שמתי את אחד השלטים פעם במקפיא ופעם בתנור (על חום נמוך מאוד, לא להיבהל) - הוא שולח את האות הרלוונטי בכל פעם שהטמפרטורה משתנה, ולאחר ההוצאה מהמקפיא/מהתנור הטמפרטורה מתחילה להשתנות בקצב גבוהה. באופן כזה, זיהיתי אות המצביע על טמפרטורה מאוד נמוכה, ואות המצביע על טמפרטורה מאוד גבוהה. בשלב הזה, פשוט הגדרתי את כל החדרים לטמפרטורה בין לבין, וה-Home Assistant משדר את האות הרלוונטי כדי לסגור או לפתוח את הדמפרים (בקירור, אות על טמפרטורה גבוהה מאוד כדי לסגור את הדמפרים, ואות על טמפרטורה נמוכה מאוד כדי לפתוח אותם; בחימום - להיפך).
ישנן שתי בעיות לפתרון שלי:
1. הוודאות של שידור האות לא גבוהה מספיק. אני מתגבר על זה ע"י שליחה של האות מס' פעמים, אבל גם זה לפעמים לא עובד. הייתי רוצה להפוך את זה לוודאי יותר, על ידי החלפת העיניות לרכיבים משלי מבוססי WiFi. עד כמה הדבר מורכב? האם יש לעינית תפקידים נוספים מלבד שליחת המידע הלאה? למיטב הבנתי, אחד הדמפרים צריך להיות דמפר By-Pass כדי לשחרר לחץ עודף - האם הלוגיקה של פתיחת הדמפר במצב לחץ עודף עוברת דרך העינית, וצריך לטפל בה - או שפתיחת הדמפר מתבצעת ללא קשר לעינית?
2. כאשר המזגן מגיע לטמפרטורה הנכונה, והדמפר נסגר - סירקולציית האוויר הפנימי מפסיקה לעבוד גם כן. האם יש דרך לעבור למצב בו הדמפר נשאר פתוח ורק שהמנוע יפסיק לעבוד, כדי שהבית יישאר מאוורר?
בגדול, הייתי שמח ללכת על פתרון משלי לכל הסיפור הזה, אבל אין לי מושג מה ההשלכות של פתרון שכזה על אריכות הימים של המזגן (בפרט מלחיץ אותי העניין של דמפר ה-ByPass, אבל גם המחשבה על כך שאולי יש אלמנטים נוספים של בטיחות בתוכנה המקורית שאני לא מתחשב בהם כי איני מודע להם).
תודה מראש!
|