17-08-2008, 23:40
|
|
|
חבר מתאריך: 10.02.05
|
|
בלוז בתוך דמי....
סאוחת'ם, איזה אורך של תוכנית!
מ-ו-ג-ז-ם!!!
אז תסבלו תגובה ארוכה, כמעט כמו שאני סבלתי מאורך התוכנית בעיקר ומביצועים דיי משעממים.
נפלתי על תוכנית חצי הגמר וכמו ילד דביל וטוב האזנתי לחירטוטי הגברת צנעני וטימטומי הפיק, המתנתי עד הסוף, עסקתי בניחוש מי ישאר ומי הביתה, זירזתי את הצוות בהרבה "נו" ובסוף מה? ההצבעה מחר.
לבני, ידידי, לזה אני קורא חוצפה
יאללה כמה שואו אוף על כלום.
אולי בגלל שאלו המועמדים האחרונים, שעברו כבר את כל העונה, אם אני מנקה את הפרסומות ואת הפטפטת המיותרת הופתעתי מעט לטובה מהילדים, שעמדו ושרו.
הופתעתי שבתוכנית כן שולבו יצירות עצמאיות של המתחרים (לפי התקצירים שעשו עם כל מועמד), הופתעתי שמיטב היוצרים והמבצעים כן נותנים יד.
הופתעתי שהם ידעו מי המבצע המקורי (בטח קראו אצלנו בפורום את לבני והחליטו שטעות כזו לא תחזור על עצמה).
הופתעתי שיש כאלו שכבר מזמן עמוק בתחום.
הופתעתי לשמוע שהמזמרים מתערבים בעיבוד עצמו על כל הבטיו (ישראל, ליבי).
הופתעתי מהחיבור.
מרוב שציפיתי לגרוע, בכלל הופתעתי שאחד מלהטט על גיטרה והשני פורט על פסנתר.
הופתעתי לשמוע הסברים מושכלים לבחירת השיר (לא משנה שהתמניה הביאה הסבר מושכל מטומטם, שאפילו המשטרה לא מאשרת, אבל בכל זאת הסבר מושכל שלה)
ותכלס, הופתעתי מכמה שיודעים לעמוד על במה (ושלא ימכרו לי שהם למדו את זה במהלך העונה, חלק מהם כבר עמוק בתחום מלפני. לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין את זה), כמובן שזה לא כולל את ישראל החמוד וההילה שמעל ראשו, שהמילה "גולם" כיכבה עבורו במוחי עת עמד ושר את השיר הראשון.
זכיתי לכבוד להכיר שיר מזעזע שמעולם לא שמעתי בביצוע מזעזע עוד יותר. שקלים! ומי שלא שמע את ההסבר, לא שמע הסבר מימיו.
סה"כ היה דיי משעמם על גבול המאוס, אבל ציפיתי לה-רבה יותר גרוע.
לא מצאתי שום פגיעה בזמר הישראלי, אם כבר בוצעו שם שני שירים, שאני ספק אם הנוער היה מתחבר אליהם או מכיר אותם בלי התוכנית הזו, בשלב זה של חייהם.
כולה תוכנית בידור. לא כוס התה שלי, אבל תוכנית בידור. אם היו מנקים ממנה את כל השאריות, כולל את הקהל באולפן והיו מוסיפים עוד כמה מוטיבים, אולי היה נחמד יותר.
אצפה שוב? לא!
לא שיניתי דבר מעמדתי מלפני הצפיה בתוכנית.
פעם היו אלו כוכבי הפסטיבלים שזכו לדקות התהילה המיידיים, היום הדור שונה ואת הפסטיבל החליף הכוכב והחומריות.
לא משנה מי יבחר, כדי להצליח באמת, הוא יצטרך להמשיך ולעמול קשה.
בואנה, אלו רק ילדים, הם יעבדו מההתחלה. מי שיתמיד יהיה איתנו בעוד 20 שנה ויקטר יחד איתי (אם עדיין אריח פרחים מלמעלה) ועם לבני על שוחטי השירים של הדור הבא, על תרבות האינסטנט ועל דירת פנטאוז שנותנים במתנה לכוכב אחד מושתן, שמגיח משום מקום.
ליבי, כרמל וישראל - ההימור שלי (חייבים להיות ספורטיביים)
מה שכן ליווה אותי במהלך כל התוכנית, זו הכתבה שרומק הביא לגבי התגובות הפסיכולוגיות שלהם אחרי ה"כשלון". אתם יכולים להקל ראש, אבל ההקלה הזו אינה במקומה. גם אני הייתי ציני בזמן קריאת הכתבה, אפילו התעצבנתי איזה נוער רכרוכי צומח פה. לטעמי, אם התוכנית אינה לוקחת ליווי מקצועי בהתאם עבור הנערים הללו כולל בדיקת מוכנות - זה הזמן להוריד אותה, אפילו שזה כולה תוכנית בידור, יש מינימום אחריות שהיא כן חייבת לקחת על עצמה.
וזהו...
בלוז.... (האלן הזה ברח מאיזשהו מקום )