11-08-2008, 08:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
שאלות על החינוך שקיבלתם לערכים
הביטוי "אובדן ערכים", "ריק תרבותי" וכדומה נשמעים בענפים שונים של התקשורת, ורציתי לשאול אתכם האם אתם מרגישים שאתם נכנסים אל תוך התחום הזה.
אשמח מאוד אם גם החילונים יענו על השאלות וישתתפו בדיון, וכך נוכל גם להשוות ולראות הבדלים בין מערכות החינוך השונות בארץ.
כמובן שאפשר לדון על השאלות והתשובות, ולא להשאיר את האשכול בגדר של תשובות גרידא.
שאלות:
1. האם אתם מרגישים שהחינוך שקיבלתם ניסה גם להנחיל לכם ערכים?
2. איזה ערכים אתם מרגישים שקיבלתם ממסגרת החינוך שלכם?
3. איזה ערכים אתם מרגישים שלא קיבלתם (וחבל שלא)?
4. האם אתם מרגישים שצריך לשנות/להוסיף משהו במערכת החינוך שלכם (מעבר ללהוסיף את הערכים שלא קיבלתם)? אם כן, מהו?
5. האם אתם חושבים שיש לשנות משהו בגישה הכללית של החינוך במדינת ישראל?
שלי:
1. כן
2. זה לא משהו שאני יכול לשים את האצבע על מי שחינך אותי לכך, אבל הסביבה הכללית שלי חינכה אותי למורכבות, ולתפיסה שאין הכרעות פשוטות בדילמות הגדולות. הדמות המרכזית לכך היא ראש הישיבה התיכונית שלי, שלמרות שהוא לא היה האדם המורכב ביותר שהכרתי, הוא בהחלט ידע לגשר בין הצדדים ולצאת כנגד פתרונות פשטניים (בעיקר בויכוחים פוליטים עם תלמידי הישיבה הימניים). בנוסף, הרגשתי שקיבלתי חינוך למשמעת, דבר שלפי הבנתי קצת חסר במערכות החינוך של היום.
3. מהבית אני מרגיש שלא קיבלתי מספיק אדיקות דתית, ומהישיבה אני לא מרגיש שקיבלתי מספיק רצון להיות מעורב בדברים שקורים בציבור. למרות שאימי פעילה חברתית, אני חסר מודעות כזו, ואני די אינדיוידואליסט (לא מרצון, בהרגשה). זהו גם חסרון בישיבת הגוש. למרות שיש חינוך לפעילות חברתית ולחשיבות הרבה של סגירת הגמרא כשהתינוק בוכה (לפי הסיפור על ה'נתיבות שלום'), יש פחות לחץ לממש את זה בפועל, וחבל.
4. הדבר שהייתי משנה הוא שהייתי מארגן יותר מפגשים עם בתי ספר אחרים, בעיקר חילונים. לא ייתכן שבמהלך ארבע שנותי בתיכון היה רק מפגש אחד כזה, והוא נפרד (כלומר, בלי בנות) והחבר'ה דיווחו שגם הוא לא היה חויה מי יודע מה (בעיקר בגלל המדריכים).
5. הייתי משנה במערכת החינוך שני דברים עיקריים.
ראשית, הייתי מכניס את התפיסה שצריך לדרוש מהתלמיד, ופחות לדרוש מהמורה. על התלמיד להיות ממושמע ולבצע מטלות רבות, ורק כך מגיעים להישגים. לא ע"י תוכניות פלא ורפורמות שממציאות דרכים חדשות ללמוד וללמד ומתמטיקה. רק ע"י עבודה קשה משיגים הישגים.
שנית, הייתי מכניס שיעורי העשרה נוספים, הכוללים משחקים מדעיים, חידות מתמטיות, תרבות כללית וספרות כללית בצורה מורחבת בהרבה ממה שקיים היום. אם יעשו את זה אני בטוח שזה יעזור לחלק מהתלמידים להתחבר יותר לדברים שהם עושים, והם יזכו לדעת דברים חדשים שבדר"כ הם לא יתקלו בהם.
בנוסף, וקצת פחות דחוף, הייתי מוריד את כמות החופשים. לפחות חודש מהחופש הגדול, ואת כל ימי ה'איסרו חג' וימים רבים נוספים.
מה אתם חושבים?
איזה ציון כללי הייתם נותנים למערכת החינוך שלכם? ולמערכת החינוך בארץ?
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 11-08-2008 בשעה 08:17.
|