10-08-2008, 22:17
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
אמת או גוזמה בסיפורת מבצעית צבאית...
אני חייב להודות שמדי פעם לאחר קריאת Resume "עשה במו ידיך" שכזה, וכמי שלחם ופיקד באזור בכל התקופה המתוארת, לפניה ולאחריה לא נותר לי אלא לגחך למקרא ה"עובדות" שבסופן נקרא עם ישראל לתגר ברמת "פרומילים"...
דומני שהכותב על עצמו כאן נוקט במשך זמן רב בגישה של "ספר אלף ספר אלפיים והסיפורת תתחיל להשתרש במורשת"... ניתן לקבץ קבוצות מאמינים לכל סיפור שכזה.... והראייה הקרובה ביותר לנו הינה דוקא כאן בפורום.
עובדת פרסום הכתוב בספר זה או אחר או בסיפור גדוד זה או אחר, אין בה לכשעצמה להעיד על מציאות ואמת מבצעית היסטורית. אנחנו כעם נוטים להתיחס לחומר כתוב כהוכחה ניצחת לאמת היסטורית. על כך מבוססת דתנו וכך לימדונו בילדותנו. "כי כתוב"....
קורה שהמספר מספר לחבריו, קורה שכותב ספר זה או אחר מחפש חומר ואינו מעסיק תחקירנים טובים מספיק ואינו שואל שאלות נכונות, את האנשים הנכונים, ו"ואללה" יש לנו פרק היראוי בסיפור תקומת העם והמדינה. והבאים אחרינו גם אם הם עצמם אינם משוכנעים באמת - יצטטו את הסיפור כבדואים במדבר: אחד מספר, והאחרים מצטטים ומוסיפים, והרי לנו "אמת היסטורית" בקצה השני של מסובי המדורה.
יהיו מי שיקראו תגר על דברי ויאמרו "שמע, עד שלא תשתף אותנו בהוכחות נגד... אין לדבריך בסיס...." כעיקרון פיזיקאלי - הרי שהדבר נכון. אולם יש להבין שככלל ההיסטוריה אינה פיזיקה או מטמטיקה ואינה מותירה לנו מורשת וסיפורת המבוססות על "הוכחות חד-ערכיות שמנגד...". בשום חמ"ל גדוד-חטיבה-אוגדה או פיקוד לא נכתב כי בקרב זה וזה חייל זה או אחר לא הרג מאות חיילי אויב בשדות התירס.... (כמה פאסטוראלי התאור...)
בשום מקום לא תועד כי חייל זה או אחר בטנק כזה או אחר לא חסם את חטיבה 25 המצרית...
אמת היסטורית מבוססת על הוויות רשומות, על הוייות מסופרות, ועל תרחישים ומהלכים רשומים ועל עדויות בלתי תלוייותזו בזו (זוהי אגב בעייה במדינה קטנה בה כולם ניזונים מאותם המקורות...). מעבר לכך זו אמונה. ועל כך נאמר "אשרי המאמין".
הייתי למשל מבקש לראות הוכחה מוחשית יותר לטענה כי רב אלוף חיים בר-לב ז"ל מינה חייל למ"מ באותה תקופה.... רב אלוף ממנה סמל למ"מ - זהו תגר היסטורי מבצעי ופיקודי מעניין ביותר. אין סמג"ד, אין מג"ד, אין סמח"ט אין מח"ט, רב-אלוף, לא פחות ולא יותר רב-אלוף ממנה את הכותב.... נו שויין, ולכך יש הוכחות חברים??? ואל נא תאמתו בבקשה את הסיפור בציטוט הכתוב בספר זה או אחר שנכתב בהשראת בעל הטענה....
גולדה מאיר ז"ל צילצלה אלי ושאלה מתי להערכתי תפרוץ המלחמה.... אין לכך שום הוכחה, גולדה אינה בחיים, אני שאכן פגשתי בה מספר פעמים יכול להרכיב סיפור כזה ולאיש לא תהיה הוכחה מנוגדת. איש לה היה שם, איש לא האזין, חוץ מכמה חברים שישבעו כי כך היה שכן ברבות השנים ובהכרותם אותי, החלו להאמין גם הם... ומדוע לא. הסיפור כולו פנטזיה (את גולדה אמנם הכרתי ואף יצא לי פה ושם להחליף עמה מילים), אבל "אחות אין לי...ולהוכיח שאין לי אחות קשה לי....".
מרבית הסיפורים המתוארים ב"קורות החיים" של הנ"ל, נוגעים בבסיסם בקרבות במהלכים או בפעילות שאכן היתה. אולם שירבוב היראויות (גבורה) פרטית בקנה מידה רחב שכזה לסיפורת הינו תופעה נדירה שראוי כי נתיחס אליה בחשדנות - אלה מאיתנו שמכירים את העובדות היטב. אני כמו חברי לקרבות של אז, ידידים מפקדים וביניהם לוחמי שריון בגזרה מתייחסים לכך בסארקזם, בסלחנות.
אין הדבר נובע ממחסור במנת פירגון לאומי. הסארקאזם כאן נובע מקריאת הטענות, מהכרת השטח והפעילות ברמות פיקוד שונות ומסרוב להאמין אמונה עיוורת בכל סיפור ובכל טענה של מאן דהו על הצלת האומה בתקומתה.סיפור על אצבע ילד החוסמת את פרץ המים בסכר... ושימוש עקבי בפונט ירוק עבה רבותי איננו מחזק את טענות הכותב.
על ספקותי בהקשר ל"הורדת האנטנה" והטבעת האוניות במפרץ על הבעלות להן מעיד על עצמו הכותב בירוק.... ועל כך כבר כתבתי בעבר.
דומני שאנטנה אחת לא חדלה מלשדר עדיין - אנטנת ה- PR של הכותב.
ועל לוחמי צה"ל שבאמתחתם "פרומילים" מהסיפורת אני יכול להעיד כי הכותב צודק - לא "פרומילים" כי אם אחוזים....ואחוזים גדולים מאד בין לוחמי צה"ל עשו לא פחות ואף יותר... רובם, רובנו בשקט. חלקם כבר לא עימנו.
נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 10-08-2008 בשעה 22:23.
|