31-01-2012, 10:48
|
מנהלת פורום עשה זאת בעצמך •°ºοΟ דוגמנית הבית Οοº°•
|
|
חבר מתאריך: 23.11.09
הודעות: 2,977
|
|
כמה טיפים לחיתוך של הבצל
1, אתה משתמש בסכין משוננת - וזה גורר אחרין הפרשה של הרבה יותר מיצים מהבצל - ולכן שורף יותר בעיניים.
2, אתה חותך אותו לטבעות - דבר שגורר זמן חשיפה ארוך יותר לאדים של הבצל.
3, הדרך הכי מהירה לחתוך בצל זה לחצות אותו ל2 לאורכו
להרטיב כל חצי שחתכת במעט מים, ולקלף בזריזות את הקליפה - חשוב לא לפגוע בשורשים!
את החצאים אתה מניח שהצד החתוך כלפי הקרש
ואז חותך עם סכין חלקה וחדה פסים לאורך - אבל לא מגיע על הסוף אלא כמעט עד השורשים, - ככה הם שומרים על הבצל שלם ואין אדים.
חוצה באותו אופן גם את החצי השני (ואם יש עוד בצלים אז גם אותם)
ואז חותך אותם לרוחב כבסרט נע, ומקבל קוביות - בשלב הזה רצוי להזדרז כי החשיפה לאדי הבצל מתחילה, אבל הוא זמן מינימלי.
בשיטה הזו לוקח לי כ10 שניות לחתוך בצל לקוביות מאוד קטנות.
לגבי החיתוך עגבניה, אתה עושה לעצמך סתם חיים קשים, ועובד עם סכין משוננת שגורמת להפרשת המון מיץ.
הכי קל, זה לחתוך את העגבניה בצורה ספירלית, כך שמגלגלים אתה על הלב של הסכין ופותחים אותה למשטח אחד, ואז רק נשאר לחתוך צורת V עם הסכין ולהוציא את העוקץ, ולחתוך לגפרורים, ואז לסובב ב90 מעלות ולחתוך לקוביות.
תהליך כזה לוקח לי כ30 שניות לעגבניה, ולפעמים אפילו פחות.
עוד טיפ לגבי הפלפלים, לפני שאתה חותך אותם, זרוק אותם קצת על האש של הכיריים, תן להם להזיע קצת ולהשרף קצת, זה יתן לקשוקה טעם קלוי - בזמן הזה אתה כבר מכין בצל ועגבניות... לא לשכוח לסובב את הפלפלים על האש מידי פעם..
את הפלפלים הכי קל לחצות, או לרוקן מלמעלה, ואז הגרענים יוצאים בשלמותם.
להוריד את הפסים הלבנים שיוצאים מרירים בבישול,
לשטח "באלימות" על הקרש, ולחתוך וגפרורים ואז לסובב ב90 מעלות ולחתוך לקוביות.
חוץ מזה, שאתה חותך על צלחת אתה הורס את הסכין.
אני אוהבת את העניין של "החביתה" בשקשוקה, אני שוברת ביצה אחת לתוך הבלילה אדומה, ומערבבת אותה פנימה, זה קושר את השקשוקה יותר טוב. ואני שמה ביצים על השקשוקה כמספר הסועדים.
מעבר לזה כל תבלין ירוק וריחני, ילך טוב בשקשוקה - אורגנו, בזיליקום, תימין, פטרוזיליה, שמיר, ואפילו נענע (שהיא מיובשת היא גם הולכת טוב בפירורים של השניצל)!
יאללה אני הולכת להכין שקשוקה בגללך. (עכשיו 3:48 בלילה כאן)
אוווווף, עם הספאמרים האלא! רק עכשיו שמתי לב שזו הודעה מ2009!
בכל מקרה שיהיה בתאבון :-)
_____________________________________
- שיהיה יום נפלא.
- עשוי להכיל בוטנים, חלקי אגוזים, סרקזם, אירוניה, ואף ציניות
נערך לאחרונה ע"י i-pink בתאריך 31-01-2012 בשעה 10:52.
|