04-08-2008, 21:13
|
|
|
חבר מתאריך: 24.04.07
הודעות: 5,959
|
|
כתבה בNRG - האילומינטי
האילומינטי: ארגון סתרים שמנהל את העולם או פיקציה ספרותית
חובבי קונספירציה משוכנעים שמאחורי כל ממשלות העולם – ובמיוחד באמריקה - עומד מסדר מסתורי ששמו "האילומינטי" ומנהל את העניינים. מסימו אינטרוויניה, מומחה איטלקי לדתות וכתות, מפריד בין העובדות לבין השטויות
ב"מלאכים ושדים", ספרו של דן בראון, טוען הסופר הפופולרי שמסדר "האילומינטי" היו ואולי עודם ארגון סתרים חשוב ובעל עוצמה. האם מדובר רק בבדיון? לא לפי דן בראון.
באתר שלו הוא טוען ש"אגודות סתרים כמו האילומינטי עושות מאמצים אדירים כדי להישאר במחתרת. למרות שדו"חות מודיעין מסווגים נכתבו על האחווה הזו, רק מעט פורסמו.
תיאוריות קונספירציה על האילומינטי מדברות על חדירה לפרלמנט הבריטי ומשרד האוצר האמריקאי, קשר עם הבונים החופשיים, קרבה לכתות שטן מסתוריות, תכנית לסדר עולמי חדש, ואפילו חידוש של המזימה העתיקה שלהם להריסת הוותיקן. לא קל להפריד את האמת מהבדיה בכל הנוגע לאילומינטי, וזאת בשל כמות הדיסאינפורמציה העצומה שנוצרה בעניינם. יש הטוענים ששפע הדיסאינפורמציה הוא בעצמו טקטיקה לטשטש מידע אמיתי שצץ על פני השטח. שיטה זו - המוכרת כ"זריעת נתונים" – נהוגה לעתים בידי סוכנויות המודיעין של ארה"ב".
הקיום של ארגון האילומינטי הוא עובדה היסטורית. הוא נוסד באחד במאי 1776, באוניברסיטת אינגולשדאט, אז ממלכת בוואריה, בידי פרופסור למשפטים ושמו אדם וייסהאופט (1748-1830). האילומינטי היו ארגון מעניין עם טקסים איזוטריים וכוונות פוליטיות, שהיו מבוססים על פילוסופיית הנאורות וביקשו להפיל את המלוכה הבווארית, שהייתה קתולית ושמרנית, ולייסד תחתיה רפובליקה ליברלית.
מקובל לקשור בין האילומינטי לבונים החופשיים. אך וייסהאופט עצמו היה ביקורתי כלפי הבונים החופשיים ורצה לכונן מסדר שונה עם טקסים שונים. אבל הוא לא הצליח להמציא טקסים מעניינים מספיק בכדי למשוך מספיק חברים, ובפברואר 1777 הוא החליט לעבור חניכה כבונה חופשי במינכן. ב-1780 הצטרף לאילומינטי בונה חופשי גרמני חשוב, הברון אדולף פרנץ פרידריך לודוויד פון קניגה, וכעבור שנתיים עיצב מחדש את הטקסים של האחווה החדשה, המזכירה את זו של הבונים החופשיים. רבים מחברי האילומינטי היו בונים, אך הארגון עצמו לא.
האם אפשר לומר שהאילומינטי הצליחו? במובן מסוים. הטקסים החדשים פנו ללבבות רבים, והם גייסו כ-2500 חברים – כמות גדולה לכל הדעות. אך המטרות הפוליטיות שלהם עלו בתוהו. ב-1784-1787 תפסה המשטרה הבווארית מסמכים שהוכיחו שהם זוממים להפיל את השלטון. חלק נעצרו, אך לא סבלו מעונשים חמורים יותר מקנסות או כמה חודשים בכלא. וייסהאופט עצמו ברח מבוואריה וחי בשלום במקומות שונים בגרמניה עד יום מותו. ב-1790 נפסקה פעילות האילומינטי לחלוטין.
המשך הכתבה
|