לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-08-2008, 17:45
צלמית המשתמש של minimax
  משתמשת נקבה minimax minimax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
שלח הודעה דרך MSN אל minimax Facebook profile
מבולבל חה"כ ניסים זאב מש"ס: חמורים וגמלים במקום רכבת

הצעה: גמלים וחמורים במקום רכבת

לחבר הכנסת נסים זאב מסיעת ש"ס, יש רעיון מקורי לפתרון בעיות התחבורה בבירת ישראל, שעשוי גם לשפר את האווירה בעיר - לבטל את פרויקט הרכבת הקלה, ולעודד רכיבת חמורים, סוסים וגמלים
שחר הזלקורן

מקדמים אמצעי תחבורה אלטרנטיביים. בשבוע החולף נערך במליאת הכנסת אחד הדיונים היותר חשובים בתחום התחבורה בישראל. הנושא: הצעת החוק לעידוד תחבורת אופניים. אחד התומכים הנלהבים של הצעת החוק הוא חבר הכנסת נסים זאב (ש"ס), אשר קרא לא רק לאישורו, אלא גם להרחבתו. לאור העיכובים והכשלונות הסובבים את פרויקט הרכבת הקלה בירושלים, הבהיר כי זאב כי טוב תעשה המדינה אם תפסיק להזרים תקציבי עתק לטובת מסילה ותשתית, ותשקיע באמצעי תחבורה זמינים ופשוטים יותר: חמורים, סוסים, כרכרות וגמלים.

וכך הסביר חבר הכנסת זאב את עמדתו המקורית: "אני חושב שצריכים לחשוב על רכיבה על סוסים, חמורים וגמלים. תראי מה קורה במרכז העיר (ירושלים, ש.ה), יש רוכבי אתונות צחורות, ויש כרכרות, בפרט בירושלים. אני אומר לכם בכל הרצינות... כל התוכניות של הרכבת העקלקלה - קוראים לזה 'רכבת קלה' - עלו מאות מיליונים של דולרים למדינת ישראל. תראי איזה חורבן יש בכבישים האלה, כמה נזק.... אנחנו כבר רגילים שבמשך שלוש או ארבע השנים האחרונות יש שם מצב של פירוק והרכבה. פעם מפרקים את הצד הדרומי, אחר כך הולכים לצד הצפוני... יד ימין לא יודעת מה עושה יד שמאל.

"אם את הכסף הזה היו משקיעים בהרחבת כבישים", המשיך זאב בהסבריו, "היו עושים כרכרות ברחבי ירושלים והיו נוסעים באמת על סוסים, באמת על גמלים, היינו חוסכים. קודם כול האווירה פה הייתה שונה, אווירה מיוחדת של ירושלים. היא גם מחוברת לעיר העתיקה... לכן אני חושב שאם משנים, נשנה באופן יותר רציני, יותר דרמטי, יותר מעמיק, ונחשוב גם על מסלולים מיוחדים לרוכבי סוסים וחמורים וגמלים, וכך נשלים את התמונה הייחודית של ירושלים...

לחברי הכנסת התוהים באשר לרצינות דבריו, העיר זאב: "אני לא מתלוצץ פה, אני מאוד רציני. אנחנו מדברים על זיהום אוויר, וזה ימנע זיהום אוויר. ולכן אני מקווה - בהסתייגות להצעת החוק אני אבקש סלילה של שבילים מיוחדים (לחמורים ואתונות, ש.ה)".

חברי הכנסת הנוכחים בדיון, שהתארך לשעת לילה מאוחרת, לא ידעו איך להתייחס לדבריו של זאב. ח"כ זהבה גלאון העירה לממלאת מקום היו"ר, ח"כ קולט אביטל, על כך שהיא אינה מתייחסת לדברים ברצינות: "גברתי היושבת-ראש מתפוצצת מצחוק". ועל כך ענתה לה אביטל: "גברתי, עוד מעט השעה 23:00, מותר לנו גם שלוש דקות בידור. מזמן לא שמענו על כרכרות וחמורים".

לעומתן, גילה ח"כ משה שרוני (צדק לזקן) דווקא אמפטיה לרעיון, והעיר כי ההצעה עשויה לעודד בירושלים את יצירתה של "אווירה רומנטית". אלא שח"כ מוחמד ברכה (חד"ש) היה פחות אופטימי, והעריך כי ההצעה עלולה לעורר בעיית כוח אדם בעירייה: "יציעו שיביאו פועלים מסין כדי לאסוף את הכרכרות". זאב ענה לו מייד כי דווקא המגזר הערבי צריך להעריך את ההצעה: "אתה יודע מה? אני, כשהייתי יורד לעיר העתיקה, הייתי רוצה לראות את הערבי רוכב על חמור. מה אני אגיד לך? זה היה מעניין".

בסיכום הדיון הקצר, נראה היה כי ממלאת מקום היו"ר היטיבה לסכם את הצעתו של זאב: "ועל זה נאמר, חמורו של משיח".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3576433,00.html

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-08-2008, 18:24
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
מדוע חמורים וגמלים כשיש נשים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "חה"כ ניסים זאב מש"ס: חמורים וגמלים במקום רכבת"

והרי כבר אמר הרב עובדיה יוסף "ללכת בין שתי נשים זה כמו ללכת בין שני חמורים או בין שני גמלים."

http://he.wikiquote.org/wiki/%D7%A2...5% D7%A1%D7%A3

ותלמידו המובחר ניסים זאב הרי כבר פסק שמותר (ושמא מצווה היא) להכות נשים.

צא ולמד, אם רק לעבור בין שני נשים זה כמו לעבור בין שני חמורים, ברור שרכיבה של ממש היא בדיוק אותו הדבר, כחמור כך אישה. ואם מותר גם להכות אותה, הרי שיש דרך לנהוג בה בדרך - כבהמה ממש, תוך הצלפה בשוט ואמירת הויסה. אם כך, בעיית התחבורה ובעיית התעסוקה, שתיהן תפתרנה כשירתמו נשים להסיע את ח"כ זאב ומצביעיו ברחבי ירושלים! ואם יורשה לי משחק מילים קטן, אפשר לרתום גם את נשות ש"ס לטובת העניין, הרי בזכות פסיקת הזאב הן כבר רגילות מהבית ולא יצטרכו להשקיע בהן הכשרה כלל..

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י looklook בתאריך 01-08-2008 בשעה 18:27.
ישן 01-08-2008, 18:29
צלמית המשתמש של ashoichet
  ashoichet ashoichet אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.07.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי minimax שמתחילה ב "חה"כ ניסים זאב מש"ס: חמורים וגמלים במקום רכבת"

ציטוט:
אנחנו מדברים על זיהום אוויר, וזה ימנע זיהום אוויר.

הח"כ הנכבד מפגין בערות לא רק כלפי העולם המודרני אלא גם כלפי העולם הפרה-מודרני.

כל מי שביקר פעם במקום שבו בהמות הן כלי התחבורה העיקרית יודע באיזה מידה חמורים וסוסים "משפרים" את האווירה.... יש לחמורים וסוסים יתרונות מסויימים על מכוניות, אבל נקיון האוויר הוא לא אחד מהם.
The release of convicted terrorists before they have served their full sentences seems like an easy and tempting way of defusing blackmailed situations in which innocent people may lose their lives, but its utility is momentary at best. Prisoner releases only embolden terrorists by giving them the feeling that even if they are caught, their punishment will be brief. Worse, by leading terrorists to think such demands are likely to be met, they encourage precisely the terrorist blackmail they are supposed to defuse.

1995 ,Binyamin Netanyahu, Fighting Terrorism

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:12

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר