28-07-2008, 23:03
|
|
|
חבר מתאריך: 07.05.06
|
|
חן חן על האבחון.
..אבל כנראה שאתה חייל טוב יותר מפסיכולוג, משום שאני לא בפאניקה. אני מוטרד, ומה שמטריד אותי הוא הביטול ומשיכת הכתפיים שבתגובות על"משחק המלחמה" הזה וראייתו כתכנית בידור, או ככלי להשגת ריייטינג שעיקרו "הפחדה", בשעה שהוא חשף לעינינו הרבה שאלות מטרידות שאין עליהן תשובות, שאלות הנוגעות בעיקר ל(אי)מוכנות העורף. אולי "משחקי המלחמה" שחלק מהמגיבים משתתפים בהם בתוקף תפקידם הם ברמה ובאיכות גבוהה בהרבה, והזלזול שלהם נובע מכך שיש דברים יסודיים שגויים שהוצגו ו/או התעלמו מהם, שלי כאזרח אין יידע עליהם. הלוואי.
אתה צודק בכך שרובם הגדול של המגיבים מצאו ש"אין מה להתרגש", ש"אין שום מידע חדש", שפרט זה או אחר אינו מדוייק - וש"הכל סתם משחק". אבל זו בדיוק מטרתו של כל תרגיל, ושל כל משחק מלחמה. במקום עוד דיון משמים ומעגלי עם אותם מומחים שיודעים לנבא תמיד רק את מה שקרה, נעשה פה נסיון מושקע, אינטליגנטי וחדשני, מבחינת הפורמט - ל"נער" את הציבור, וזה בדיוק תפקידה של עיתונות. "לנער" זה לא "להלך אימים".
בין אי הנוחות (ולא הפאניקה) שהתרחיש עורר בי, ובין האדישות, ה"סמוך", ה"יהיה בסדר", וה"זה רק לרייטינג", תנו לישון בשקט - אני מעדיף את אי הנחת.
המחשבה שבעוד שנה נמצא את עצמנו ממוגנים בניילונים ושותים מיים לבריאות, לא מכניסה אותי לפאניקה אלא בעיקר מרגיזה אותי. והראיונות שקראתי עם ג'רי גרשון, אלוף פיקוד העורף הפורש, הם בקנה אחד עם מה שראינו.
אני מתמקד רק בעניין העורף, כי כהדיוט שניזון מעיתונות, אני מבין ששדה הקרב העתידי יהיה לא רק בקו החזית אלא גם ובעיקר בעורף. (טילים, יו נואו).
אם התכנית הלא פשוטה שראינו אתמול לא העירה איש מתרדמתו, יש ממה לדאוג.
|