06-05-2005, 11:52
|
|
|
חבר מתאריך: 25.07.04
|
|
זה גם מה שאני ממליץ לך - גש לחנות שמוכרת את שתי המצלמות ותנסה אותן ביד, הרגשה סובייקטיבית יכולה לשנות את כל מה שקראת באינטרנט.
אני אמנם כבר ניסיתי קצת את שתי המצלמות, אבל בזמנים שונים, אני אנסה למצוא חנות שיש בה את שני הדגמים (זה קצת קשה, כי הD10 קצת ישנה), בכל זאת אני אשתדל למצוא
עמידות - ל-10D כאן יתרון ברור, בגלל גוף המגנזיום. לא רק המסגרת כפי שכתבו קודם, אלא כל הגוף בנוי ממגנזיום שמצופה בפלסטיק במספר מקומות.
לפי מה שקראתי אמנם הD70 מפלסטיק, אבל היא בהחלט עמידה, לכן אשמח לשמוע את דעת בעלי הניקון.
רגישות - שוב ה-10D מובילה. אמנם התמונות המתקבלות באיזו 3200 הן די רועשות, אך מצד שני עדיף תמונה רועשת מאשר תמונה מטושטשת שצולמה במהירות תריס נמוכה מדי.
בהחלט מסכים איתך, לכן שאלתי
וגם לא לשכוח שה-10D מתחילה ברגישות של 100, כאשר הניקון יורדת רק ל-200 - לדבר הזה יש מספר יתרונות. קודם כל - רמת רעש נמוכה יותר ושנית - אפשרות לצילום בצמצם פתוח יותר באותה תאורה ומהירות תריס (שליטה טובה יותר בעומק שדה).
אמנם הD70 מתחילה ב-200 אבל לפי ההשוואה שראיתי ב-DPREVIEW ה- 200 של ניקון משתווה ל-100 של קנון. לגבי הצמצמים, ניתן להעלות את המהירות ל-1/8000 כך שזה משתווה
לשאלתך - אם אני לא טועה, H1 ב-D100 זה איזו 1600 ו-H2 זה איזו 3200.
סתם לידע כללי-לפי מה שראיתי אתמול ב-DPREVIEW H1-3200 ו- H2 6400
סוללה - אני יכול לצלם בסביבות ה-350 תמונות עם הסוללה המקורית שמגיעה עם המצלמה (יותר מזה לא ניסיתי). יש לי 2 סוללות שמספיקות לי להרבה מאוד זמן, ואני לא חוסך יותר מדי, עובד חופשי עם צג LCD והיסטוגרמה. ל-D70 יתרון נוסף של הדלקה מיידית - אני אישית למדתי לחיות עם ההשהיה של ה-10D, אבל מצלמה שנדלקת מהר זה תמיד דבר טוב.
אכן שכחתי את הייתרון של זמן ההדלקה, וזה נראה לי ממש חשוב
עדשות - כאן, לדעתי ידה של קאנון על העליונה, במיוחד בדגמי ה-consumer. אם ניקון עושה טובה שמכניסה את המנוע AF-S לעדשות בודדות ודי יקרות שלה, קאנון דוחפת את מנוע ה-USM שלה כמעט בכל העדשות שזמינות כיום לקהל הרחב. דבר נוסף הוא כמובן מחיר העדשות המקבילות של שתי החברות - כפי שציינת, ובצדק, העדשות של ניקון הן יקרות יותר בדר"כ מאלה של קאנון (לדוגמא - העדשה הפופולרית 28-135 IS של קאנון עולה בסביבות 390$, כאשר המקבילה של ניקון יקרה ממנה בכ-90 עד 100$). לגבי עדשת הקיט של ניקון - היא אמנם טובה יותר מעדשת הקיט של קאנון, אבל לא הייתי מרחיק לכת ובוודאי שלא משווה אותה לעדשות ה-L של קאנון. בסה"כ היא עדשה טובה, אבל לא יותר מזה - העדשות המקבילות של קאנון (לדוגמא ה-17-85 IS EF-S החדשה) טובות לא פחות ממנה. חבל רק שה-10D לא תומכת בעדשות ה-EF-S ... מצד שני, אפשר למצוא חלופות לא רעות בכלל אצל יצרניות אחרות, כגון סיגמא, טמרון וטוקינה - אני אישית מאוד מרוצה מהטמרון 28-75 f/2.8 שלי, עדשה קלה, קטנה יחסית ואיכותית.
נראה לי שאת רוב העדשות של סיגמא טמרון וטוקינה, מייצרים עבור ניקון וקנון, ובנוסף אני לא רואה את עצמי מסתובב עם 7 עדשות, אני אצלם אראה בדיוק מה הצרכים שלי ולפי זה אני אקנה, ונראה לי שעבור זה, גם המבחר של ניקון יספק אותי, בנוסף הבעיה של EF-S קצת מדאיגה אותי, כי כנראה שהעדשות החדשות יותר יהיו ES-S
אם הייתי קונה מצלמה היום, הייתי הולך על ה-350D ואת יתרת הכסף משקיע בעדשה איכותית (או בעדשה נוספת, פחות איכותית). בסופו של דבר הקיט של קאנון מספק תמורה לא רעה בכלל - ותמיד אפשר לשדרג בהמשך הדרך.
לגבי הציוד הנוסף - אכתוב מחר. לילה טוב
ממש תודה רבה, עזרת לי מאוד
אני מצפה להמשך
רפי
|