אני עומד לפני קניית מצלמה וחשבתי על הe-510 של אולימפוס
כאחד שהדבר העיקרי שחשוב לו בצילום הוא החדות של התמונה, ולא המשחקים עם הצמצם והחשיפה.
רציתי לשאול האם בכדי להגיע לאיכות וחדות תמונה ברמה גבוהה, זה באמת רק במצלמת רפלקס, או שמספיקה לי מצלמה ברמה של הs-5 של קאנון, או ה-sp570 של אולימפוס. מה איכות העדשות של מצלמות אלו?
בתודה מראש על העזרה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי toty8000 שמתחילה ב "אני עומד לפני קניית מצלמה וחשבתי על הe-510 של אולימפוס"
אני אף פעם לא ממש אהבתי את הדיגיטליות של אולימפוס
לדעתי אם אתה רוצה דיגיטלית טובה לך על החברות המובילות...
ניקון
קנון
פוג'י
אני יותר אוהב את הקומפקטיות והדמוי SLR של קנון ופוג'י
למה אני לא אוהב את אולימפוס?...
האיכות בניה...
הרעשים בתמונה...
לא עושה לי טוב
חדות בתמונה מתקבלת כתוצאה של אופטיקה טובה ויכולת פיקוס טובה ומהירה של המצלמה ומהירות צילום גבוהה.
כמו כן גודל חיישן הוא אלמנט חשוב בגלל שהוא קובע את רמת הפרטים בצילום
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי toty8000 שמתחילה ב "[font=Verdana]ועדיין שאלתי..."
אם תצלם באור יום בתנאי תאורה טובים, לא תרגיש בהבדל, כמובן שזה תלוי גם בעומק השדה שקבעת.
אבל אני מניח שלא תצלם רק באור יום ולכן, כאשר תנאי תאורה לא יהיו במיטבן, מצלמות הדמוי SLR יפלו.
בנוסף השאלה שלך כללית מדי, היות ואתה מתייחס רק לחדות.
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי petia שמתחילה ב "אם תצלם באור יום בתנאי תאורה..."
כונת שאלתי היא: אני כצלם חובב משתמש במצלמה במצבים האוטומטים שלה, כגון דמויות נוף ספורט וכדומה. רק שבמצלמות הקומפקטיות (ולא רק הקטנטנות) התמונות לא מספיק חדות לטעמי, יש בהם איזה עירפול או פיקסול, חסר לי באיכות הצבעים, בקיצור זה לא זה! ולכן שאלתי אם מעבר לדמוי רפלקס יוציא לי תמונות איכותיות יותר ברמה של מצלמת רפלקס. תודה על העזרה.