14-07-2008, 20:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,394
|
|
עוגת קינמון |יאמי|
אמא הכינה ביום שישי, וחצי עוגה כבר חוסלה עוד לפני כניסת שבת..
אז היום ביקשתי ממנה להכין, ובלי ששמתי לב סונג'רתי להכין את כל העוגה ולהפתעתי זה יצא ממש טעים! החלטתי לשתף גם אותכם.
חומרים:
- 2 כוסות קמח (מנופה!)
- 3 ביצים
- 2 שקיות סוכר וניל
- כוס אחת סוכר
- כוס אחת שמן
- קופסה של חצי קילו גבינת סקי 0.5%
- קינמון (אבקה)
- תבנית עגולה מס' 26
- מרגרינה לשימון התבנית
- מסננת קטנה לפיזור הקינמון
- מטרפה
- לקקן
הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות בטורבו (אצלנו בתנור זה עם ציור של מאורר )
2. מנפים את הקמח לתוך קערה.
3. לתוך קערה אחרת מוסיפים את הביצים, סוכר וניל, סוכר, ושמן.
4. מערבבים את הכל עד שלא יהיו גושים ושיהיה אחיד.
5. מוסיפים את הקמח והגבינה ותוך כדי מערבבים עד שתהיה בלילה אחידה. אפשר להשתמש כאן בבלנדר, אני השתמשתי במטרפה ויצא מעולה.
6. משמנים את התבנית. אפשר בשמן, אני לקחתי מרגרינה.
7. מכניסים חצי מכמות הבלילה לתוך התבנית (המשומנת!), ובעזרת לקקן משטחים את הבלילה שנכנסה לתבנית.
8. מפזרים שכבת קינמון על הבלילה. שיכסה את כל השכבה העליונה.
9. מוסיפים את שאר הבלילה על הקינמון, ובעזרת הלקקן משטחים שוב.
10. שוב מפזרים קינמון. (כאן המקום ליצירתיות: אמא שלי שמה סירופ מייפל כאן ושברי אגוז, אני רק פיזרתי סוכר לבן רגיל.)
11. מכניסים לתנור ל-40 דקות.
12. כשהזמן עבר, מכבים את התנור ופותחים את הדלת שלו כדי שכל החום ייצא והעוגה תתחיל להתקרר.
בתיאבון!
לא יכלתי להתאפק, אז לקחתי חתיכה עוד לפני שפתחתי את התבנית P:
נערך לאחרונה ע"י NVJ בתאריך 14-07-2008 בשעה 20:27.
|