14-07-2008, 20:34
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 35
|
|
(שלום מרלין) לא מדויק.
כאשר מוצאים כתובת בת כמה מילים, אם לא מתמזל מזלנו לא נוכל להכריע בדבר אמיתותה. כאן מדובר ללא כל ספק במקרה שונה, לפיכך עלינו להשוות את הכתובת המדוברת לא עם הרימון אלא עם כתובת יהואש, מפני שמסתבר שכדי לזייף כתובת ארוכה, לא מספיק להיות זייפן בעל יד טובה...
(עם כל הכבוד לארכיאולוגיה ויש כבוד...) הזכרת ברפרוף בתחילת תגובתך "ערכה היחיד (של כתובת שלא נמצאה בחפירה) הוא אפיגרפי, (אם בכלל), היינו בחינת הכתובת, הנוסח, האותיות בהן השתמש הכותב וכיו"ב לצורך התאמתה לתקופה מסויימת. " התעלמת מכך שאלו בדיוק המאפיינים בעזרתם ניתן לבחון את אמיתותה של כתובת. להזכירך גם "אדם פילדטאון" נתגלה בחפירה, מה שלא הופך אותו לאותנטי.
החשדות הראשונים לגבי כתובת יהואש עלו בדיוק בשל המאפיינים האלה, וליתר דיוק בשל הנוסח שלה. נטען שמדובר בעברית מודרנית. לאחר מכן באו בדיקות נוספות, אשר בהן היה בין היתר היה מעורב גם פרופ' יובל גורן (http://www.haaretz.co.il/hasite/pag...l?itemNo=307031), ללמדך שהאיש אוחז בתחומי מומחיות נוספים מלבד פטרוגרפיה, כך למשל בחינת הפטינה, הדיו וכד'.
בכתבה הבאה צויינו תגובות חוקרים שונים לגבי הכתובת החדשה, ביניהן של יובל גורן (http://www.thestar.co.za/?fSectionI...35515987C733300). לא צויינו בכתבה אלו בדיקות נערכו לכתובת, אך אם תשאל אותי זה גם לא ממש משנה. בתור אחד שמאמין יותר בבדיקות נוסח ופליאוגרפיה, עדין לא ראיתי (תקן אותי כמובן אם אני טועה) חוקר מקרא/משנה/(או איך שתקרא לחוקרי התקופה המדוברת) בעל שם אשר טען שהכתובת מזוייפת. הדיון נסוב (עם כל הזהירות כמובן) עד כמה שראיתי אך ורק סביב תוכנה, השלמות שמוצעות וחשיבותה או חוסר חשיבותה לחקר התקופה.
הערה קטנה: יחסית לאנשים שלא מתמחים בתקופה, הצלחנו להוציא כאן דיון יפה, לא?
נערך לאחרונה ע"י דביבון ירוק בתאריך 14-07-2008 בשעה 20:42.
|