04-07-2008, 12:03
|
|
|
חבר מתאריך: 24.05.07
הודעות: 1,602
|
|
בקיצור, יש לי שני רעיונות בתחום זה:
א) מכשיר להוספת גזים. לאחר פתיחת הבקבוק פוקקים אותו בפקק מיוחד עם שתסום אשר מאפשר רק כניסה של גזים לבקבוק ומונע את יציאתם. לפקק ניתן לחבר מכשיר פשוט אשר מזרים CO2 לתוך הבקבוק. המטרה היא לא להגיע ללחץ בו ה-CO2 יומס חזרה לתוך הנוזל (כמו שעושה מכשיר הסודה סטרים, לדוגמא), אלא פשוט ללחץ שימנע מהגז המומס במשקה להתשחרר אל החלל הריק בבקבוק. היתרון: קל לשימוש, לא דור שפעולה מסובכת מדי, לא דורש שינוי בבקבוק. החסרון, צריך שיהיו בלוני גז, צריך לבצע את הפעולה לאחר כל פעם ופעם שפותחים את הבקבוק.
חשבנו בערך על הרעיון הזה כלומר לקחת תקולה ולהוסיף לה עוד גזים דרך מכשיר הסודה חח
ומחקנו רעיונות של דברים מורכבים שכביכול פיתוח שלהם אמור לעלות כסף רב.
ב) דיברו כאן על בקבוק בוכנה, אני חשבתי דווקא על בקבוק אקורדאון, כלומר, בקבוק שניתן להקטין את נפחו במהלך השימוש. שתית חצי בקבוק? תקפל חצי בקבוק ותקבל בקבוק קטן יותר בו יש פחות נפח ריק. הבעיה העיקרית היא כיצד לשמור על הבקבוק בנפחו הקטן כאשר מופעלים עליו לחצים מצד הגזים שבנוזל.
לא תאמין גם על זה דיברנו
לקחנו את הבקבוק של שוקו קרלו לדוגמא והגענו למסקנה שעדין יהיה בריחת גזים ברור שהקולה תשמר כיותר איכותית .
לדעתי ברגע שהבקבוק יהיה פתוח ניתן יהיה לקפל את הבקבוק ולקווץ אותו ואז פשוט סוגרים לדעתי זה הפתרון ברגע שהבקבוק סגור מין הסתם לא תוכל לקפל אותו אך שוב עדין יש בריחת גזים.
חברים אנחנו לא מחפשים פיתוח יקר
אנחנו יצאנו מתוך נקודות הנחה שבנאדם לא ישלם 30 שקל על בקבוק קולה ..
כמו כן אנחנו חיפשנו פתרון של 100% שמירה על גזים ואני וחברי הגענו למסקנה שזה לא ניתן לביצוע, אך למרות זאת כן ניתן לצמצם את בריחת הגזים כמו בדוגמאות הנ"ל.
_____________________________________
זכויות ל- RedBlossom
נערך לאחרונה ע"י mikiller בתאריך 04-07-2008 בשעה 12:06.
|