02-07-2008, 08:54
|
|
|
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
|
|
מתוך סיכום הרצאה של 'איני עבאדי' שברשת. שגיאות הניסוח הן במקור המסכם
http://web.macam.ac.il/~arielasf/ar...ns-4-3-2005.htm
הדת הבהאית:
בסוף המאה ה- XIX , הופעת הבאב באירן. הבסיס לפרישה מן האסלאם ההלכתי גורס כי "אין שום דבר אסור פרט למה שעומד בניגוד לתבונה של האדם . איזה אדם ? אדם באשר הוא אדם ."אחרי הבאב קם תלמידו "הבהא אולה ". עפ,י הדת הבהאית הבסיס לעולם מתוקן הינו אהבה ואחוה וכל דבר שיש בו להביא לקנאה ותחרות הינו פסול. השפות הן מכשול לעולם ויש צורך להמציא שפה פשוטה ולבנות בית צדק עולמי לפתרון סכסוכים בין בני אדם . הדת הבהאית גורסת כי כל הדתות נכשלו בשל גדרות שכפו על עדתם וכי הפתרון לכך הוא כל אדם יחפש לעצמו את תיקונו העצמי. לכאורה הפולחן הבהאי מצטמצם בעצימת עיניים והסתכלות פנימה . מאחר והאדם אינו שולט בנשקף לנגד עיניו, בריח וברעש הוא זקוק לסביבה רוגעת כדוגמת הגנים המהווים היכל פתוח . לוח השנה הבהאי מונה 19 חודשים ובכל אחד מהם 19 ימים ובנוסף עוד 4 ימים להשלמת 364 יום . 19 ימי צום פזורים על פני לוח השנה הבהאי.
עפ,י תפיסתם הפיכת הדת הבאית לדת העולמית תארך 1000 שנים וכל איש יעבור אליה בעיתו.
קדושת המספר 19 בדת הבהאית מקורה בכך כי כל סורה בקוראן מתחילה בפתיח : בשם אללה הרחום והרחמן המונה 19 אותיות . הסורה הראשונה שירדה משמים סורה 96 , ובה 19 פסוקים . ומכאן קדושת המספר 19 בשיעה .
למרות 'הליברליות' הרי שגם בדת הבהאית אין שוויון מלא בין נשים לגברים ואין כל מגבלה על מספר הנשים המותרות לנישואין .
בהא אולה גורש כידוע מאירן והושם בכלא פתוח ליד עכו . הוא שוטט באיזור ובנה את ביתו במזרעה . בנו בכורו סיר עבאס אפנדי היה זה שפנה לכל שליטי עולם בקריאה להקים קהילות בהאיות .
הבהא אולה ביקש להביא את עצמות הבאב מאירן לקבורה במקום המקודש לשלוש הדתות המונותאסטיות. בשל הרגישויות הפוליטית לא ניתן היה לקיים הדבר בהר ציון ולכן נבחר הכרמל = כרם א-ל, המקודש בזכות אליהו הנביא . הקבר הוקם מאבני כורכר פשוטות , עם 4 כניסות .ב- 1953 נולד נכדו של בהא אולה שוגי אפנדי והוא זה שבנה מעל הקבר את המעטפת עם כיפת הזהב .
4 המקומות המקודשים לבהאים הינם :
מזרעה
הבאגי ליד הכלא : קברו של המייסד הבהא אולא
הגן בחיפה : קברו של המבשר
איזור עין גב - לכאורה קבור במקום האח החורג של בהא אולא . עפ,י המרצה לא היה לבהא אח ולא היו מאבקי כח ביניהם.
מנכ"לית [?] בשם רות בשנות ה- 90 ריכזה את העצמות בסמרה ובעין גב . עין גב תרמה 4 דונם למרגלות הסוסיתא לקבורה זמנית , עד להעברתם לגן בחיפה .
יש לומר 'בהאיון' ולא בהאים=בהמות [.] כפי שברך עזר וייצמן באיגרת לראש השנה.
בשל איסור המסיון הרי שמעמד הבהאים בארץ מוסדר בהסכם. הבהאים קבלו אישור להקמת מנגנון בטחון עצמאי ואישור לבנית גן על הכרמל. משמרות של מאמינים מגיעות מארה"ב לתקופה קצובה של שנתיים ומתאכסנות בבית הצדק העולמי .
כשעירית חיפה בקשה לשלב את הגנים בתכניות הבילוי ולאפשר ביקורי מטיילים סוכם עם הבהאים על 3 תנאים:
התנהגות הולמת של המטילים ותיאום מראש
ביקור בליווי מדריך
שילוב מדריכים בני כל הדתות
סוכם שהכשרת המדריכים תתקיים בבית הגפן ושאוניברסיטת חיפה תכין את החומר (איני עבאדי הופקד על המלאכה ויתכן והוא כתובת טובה למידע).
תכנית ההדרכה הוכנה ע"י איני לפי הנחיות הבהאים :
19 מדרגות – לכאורה יש 8 מדרגות אך יחד עם מדרגות המקדש 19
עם המקדש זה 19 זכר ל- 19 תלמידי הבהא. הועלתה התהיה איפה מוזכרים 19 תלמידים אלו?
בתכנית מצינים 5 מליון מאמינים – ובספרות ידועים 17 מליון. עפ,י המרצה 5 מליון שבונים את הגן בתרומותיהם הינו נתון מרשים יותר .
אנשי המועצה הבהאית נבחרים אחת ל- 4 שנים. המנכ"ל נבחר באמצעות הדואר אחת ל- 6 שנים .
היכל כתבי הקודש הוא הארכיון .
בשטח מחנה מרקוס לשעבר יש משתלה לייצור שתילים אורגנים.
האבנים בגן הינם ללא זיז וללא בליטה. לשם כך נעשו עבודות הפרזול בהר ללא ריתוך המותיר זיזים. המתלול נבנה בעזרת קורות בטון . כל מדרגה מכילה מערכת מים עצמאית שמקורה במעין שליד הקבר והמים מולכים בצינורות נחושת שישרדו - 1000 שנים .אין שום ערך דתי לסמלים שבגן , פרט לערך האסטטי.
אודות בהאים ואדמות באיזור עין גב מאת דפנה מאיר ממוזיאון הגולן http://www.shishibagolan.co.il/Html...sdate=20080503W
בסמוך לאדמות מתישבי בני יהודה הייתה חווה חקלאית השייכת לבני הכת הבהאית. בעל החווה הבהאית, שנודע כאיש כבד לב ואכזר, חפץ לרכוש חלקת אדמה מערביי הכפר ביר א- שגום, אולם התושבים היהודים סירבו בכל תוקף להפוך לשכניו. הם השיגו, במאמץ עילאי, סכום כסף לקניית האדמה המבוקשת. על פי "חוק המצרנות", אשר נהג במשפט העות'מאני, לשכן ישנה זכות קדימה על פני אדם זר, בבואו לקנות קרקע ורכשו שטח נוסף לטובת המושבה. החווה הבהאית התקיימה עד קום המדינה, אז נמכרו אדמותיה לחברת "קדמת כנרת" ובהמשך, הוקם במקום קיבוץ עין גב. כיום, כל שנותר מן החווה הוא בית הקברות הבהאי, השוכן למרגלות הסוסיתא. [כאמור עפ"י דפנה מאיר, מוזאון עתיקות הגולן]
קישור לעבודה סימנריונית בנושא http://209.85.135.104/search?q=cach...clnk&cd=7&gl=il שם מוזכרת כמקור אתמול י"ח מ1992
בויקיפדיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94...0%D7%99% D7%AA מוזכר ספר של המזרחן משה שרון בנושא וגם 'האיל הקורא' כמקורhttp://www.haayal.co.il/story_1974
ומשום מה בעבודה שנכתבה בהדרכת דודו קצין http://209.85.135.104/search?q=cache0D1ZgKrW88Jren.solell.com/trip-reports/siur_18/haifa-nurit.doc+%D7%91%D7%94%D7%90%D7%99%D7%9D+%22%D7%A2 %D7%99%D7%9F+%D7%92%D7%91%22&hl=iw&ct=clnk&cd=18&gl=il מוזכרות אדמות בהאיות גם ברמת גן [?]
http://docs.google.com/viewer?a=v&q...FxoagnJvzIkA9Sw
נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 25-04-2010 בשעה 16:11.
|