03-07-2008, 16:55
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי uborevich30
יפה שכבודו משווה נושרים\חסרי-התאמה לשירות צבאי לאנסים ומכי נשים על רגל אחת.
|
אני משווה אנשים שעוברים על החוק, לאנשים שעוברים על החוק. הסעיף שעלה הוא האם העבריין צריך לשלם על הפשע שלו, לא מה חומרת העונש.
חומרת העברה לא זהה, ולכן חומרת הענישה לא תהיה זהה - אך עדיין, שניהם עבריינים ושניהם צריכים לשלם את המחיר הקבוע בחוק על העברה שלהם. הענישה תהיה מידתית, אבל שניהם יענשו, מכיוון ששניהם עברו על החוק.
אי אפשר להחליט שעל עברה אחת כן שופטים ומהשניה מעלימים עין.
ציטוט:
כאן אתה סוחט מפי תשובה: אם החוק וניסוחו בעייתיים - ישונה לאלתר.
|
ועד שהחוק ישונה, הוא תקף, ויש לשפוט כל עבריין שעובר על אותו חוק.
אתה חושב שצריך לשנות את החוק? יש דרכים חוקיות לעשות את זה.
אתה עובר על החוק? תשלם את המחיר.
עד כדי כך פשוט.
ציטוט:
שואלים כאן מדוע יש תופעת נשירה טרם הזמן? אני עונה - בגלל שגיוס כללי מעוגן בחוק.
|
שוב, אתה נופל לאותה טעות לוגית. אתה בעצם טוען כאן שעוברים על החוק כי יש חוק. אם לא יהיה חוק - לא יעברו עליו.
ע"פ אותו טיעון צריך לבטל את כל החוקים, וכך לא תהיה לנו בעיית פשיעה או עבריינים. הכל יהיה חוקי.
ציטוט:
כלומר, נעשה בכפייה . כל, ואני חוזר כ-ל הליך שמקורו בכפייה יגרור התנגדות, חוסר שביעות רצון וחיפוש דרכי התחמקות, ברבדים כאלו ואחרים של האוכלוסיה, שכן זו הטרוגנית מטבעה ונתונה להשפעות שונות ומשונות. ניתן לדמות את העניין להידרה המיתולוגית - בכל פעם שמנה"ג וראשי צה"ל יורידו לה ראש אחד - יצמחו לה שניים.
|
שוב, כל החוקים גורמים לכפיה. יותר נוח לי ויותר מועיל לי לעקוף על קו לבן ולנסוע 150 קמ"ש בכביש 1. המדינה כופה עלי לנהוג בצורה אחרת בעמצאות מערכת של חוקים ועונשים נלווים.
אתה אולי מסכים עם הכפיה של רוב החוקים - אבל זו עדיין כפיה, וסביר להניח שאני לא אסכים עם הכפיה הזו.
אז אם אני מקבל את הטיעון שלך לגבי החוק הזה, למה שאני לא אקבל אותו לגבי יתר החוקים? כי אתה חושב שהם "צודקים" יותר? אז אני חושב שהם צודקים פחות. צדק זה עניין יחסי - חוק הוא עניין אבסולוטי.
ציטוט:
( ועכשיו יועיל נא כבודו לעבור להס ולא להעלות את כל האידיאלים שבשמם הוא שירת\משרת, חובות האזרח מול זכויותיו, חשיבות השירות להמשך קיום מדינתנו הקטנה ועוד, כיוון שאני מתעסק פה בעובדות ואקסיומות ולא ברחשי לב ואידיאלים)
|
זה לא נכון - אני מתעסק פה רק בעובדות.
- אם ניתן לכל אחד להחליט לאילו חוקים הוא מציית ולאילו לא, או על אילו עברות נשפטים ונענשים ועל אילו לא - החברה בה אנחנו חיים לא תשרוד - מכאן שלא משנה אם אתה מסכים לחוק או לא, בהנחה ואתה רוצה לחיות בחברה מתפקדת ולא באנרכיה, אתה צריך לתמוך בשלטון החוק. בינתיים אתה מצדיק עבריינים.
- יש לנו צבא מאוד קטן לעומת האיום שלנו. אתה באמת חושב שנשרוד עם צבא קבע כמו בארה"ב? אחרי ש 18 שנה המדינה נתנה לך יותר מאשר רוב המדינות בעולם נותנות, הגיע הזמן שתתחיל להחזיר. כל מדינה דורשת את התשלום בצורה קצת שונה. בארה"ב לפני 50 שנה דרשו אותו בגיוס חובה למלחמה למען דרום וויאטנם. פה דורשים אותו בגיוס חובה להגן על הבית שלך.
ציטוט:
שוב, אני חייב להניח שהטון האגרסיבי שבו הנך מגיב בא מחשיבה שאנוכי מצדיק השתמטות, נשירה וכו'. רחוק מכך. אבל העבודות קיימות בשטח וצריך להישיר אליהן מבט.
|
אני מתנצל אם אני נשמע תוקפני מדי.
אבל יש הבדל בין להכיר בעובדות שקיימות - לבין להצדיק ו"להלבין" עבריינים, קל וחומר כשהעבריינים האלו מקימים תנועות שתכליתן למנוע מאנשים לשרת.
וד"א - אם אני מפשיט מהעמדה שלך את הטיעונים האידאולוגיים נגד השרות (מה שאתה כרגע עשית) כל מה שנשאר בה היא הטענה שמותר לא לציית לחוק מכיוון שהוא כופה עלייך לעשות דברים שאתה לא רוצה לעשות.
אני מניח שאתה מבין מה המשמעות של טענה ניהיליסטית כזו.
|