מתכון - לקוח ממגזין שף של לאשה שבועות 2008 -מזל מועלם ושרה מצרי למלית-
1/2 ק"ג גבינה צפתית קשה
2 ביצים
מעט מלח
הערות: אני שמתי 300 צפתית ו150 בערך קשקבל, לא הוספתי מלח כי הצפתית הקשה ממש מלוחה
לבצק -
1 ק"ג קמח
1 כפית מלח
2 כוסות מים
מעט קורנפלור
הערות - להכין במיקסר ביד זה מאוד קשה לעיבוד - בצק קשה מאוד.
ההכנה -
המלית - מערבבים את הגבינה המגוררת עם המלח והביצים
הבצק - מערבבים בקערה את הקמח, מלח ומים עד שמתקבל בצק (שוב עדיף במיקסר עם וו לישה)
מחלקים ל4 חלקים שווים, מפזרים על משטח עבודה מעט קורנפלור (לא הבנתי למה אבל זה עבד טוב)
מרדדים עליו את 4 חלקי הצבק לעלים בעובי חצי ס"מ אפילו מעט פחות לדעתי וקורצים ממנו עיגולים
בקוטר 8 ס"מ.
מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, מקפלים חצי אחד של העיגול על השני ומהדקים
(להרטיב עם האצבע בעזרת מעט מים חצי עיגול על מנת להדביק)- אני לאחר שהרטבתי וקיפלתי הדקתי עם מזלג
יוצקים מים לסיר ומביאים לרתיחה מבשלים את הכיסונים ברתיחה עד שהם צפים
מוציאים מהסיר בכף מחוררת ומעבירים למסננת, יוצקים עליהם מעט מים קרים לקירורם
- אם אתם ממתינים עם הבישול במים להכניס למקרר או למקפיא - אני טעיתי וכל הכיסונים נדבקו לי
אבל הכנסתי למקפיא כל נגלה והצלחתי להפריד
אפשר להמיס מעל חמאה ולאכול עם פרמזן , אפשר לטגן/לאדות בצל - מושלם.