|
27-08-2008, 20:34
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.07
|
|
אין מה להגיד, בושה וחרפה
לפני שאני מפרט, בוא נגיד תודה שמדד הפופולריות הוא די זהה לאמריקאים, שם יורד קרנן של תוכניות הריאליטי לאט לאט, אבל בטוח, מה שאומר שזה גם יגיע לפה, אז לפחות מהבחינה הזאת אפשר להיות רגועים.
לאנציק, למה התכוונת בנושא אוחובסקי שהתבהם? אני לא שמתי לב למשהו מיוחד.
דבר ראשון, אני חייב לומר שלדעתי כול הביצועים היו חלשים, הרבה בזכות אנשי הסאונד מטיזינאבי שאני לא יודע איפה מצאו אותם, אבל זה כנראה אותם אלה ש"סדרו" את הסאונד באולפן, פשוט אנשים שהקשר בינם לבין מקצוענות הוא מקרי ביותר. חזרה לביצועים - ביצועים פשוט חלשים - במיוחד ליבי, לא הביצוע כמו העיבוד הדי נוראי ל"עוד סיפור אחד של אהבה" האלמותי. אני דווקא חושב שלעשות אותו כמו שהוא מהבחינה המוזיקלית אבל להוסי, את הרוק היה יכול להיות הרבה הרבה יותר טוב.
למה בושה וחרפה? כי התוכנית הזאת מבטלת את כול ההצהרות שלה כבר כמה שנים טובות. אז נכון ששם התוכנית הוא כוכב נולד, אבל זה הובהר יותר מכמה פעמים בודדות שזוהי תחרות שירה, תחרות זמר, ולא תחרות מי יותר MAגניב, למי יש יותר אנרגיות של ריטה או של לא יודע מי. מי שזוכה צריך קודם כול לדעת לשיר ולהיות זמר. ההופעה, המדד כוכבות, או סטאר קוואליטי מה שנקרא, צריך להיות רק משהו נלווה, שסבבה אם יש לך, לא נורא אם אין לך.
אני לא אדבר על הבחירה הספיציפית בשלישיית הגמר, כי למען האמת אני די מסכים איתה.
ואם אנחנו מדברים על יכולות שירה, אז מה לעשות חברים, צריך להודות בזה, וכולם צריכים להודות בזה, ישראל לא יודע לשיר. אתם יכולים להגיד שהוא מסכן, והחיים שלו היו ואולי עדיין בזבל, וזה פרס ניחומים נחמד אחרי כול מה שהוא עבר, ועל החוצפה לשיר שיר שהמילים שלו יוצרות משהו אחר לגמרי כאילו בזמן כתיבת השיר הוא כבר ידע שהוא ינצח, אבל הוא לא יודע לשיר, הוא יודע לעשות את הפרצופים האלה שלו (ואני לא מנסה לצחוק עליו, ברור שזה משהו שקשור בצורה זו או אחרת למצבו הנפשי), ולתת הופעה, אבל הוא לא יודע לשיר, וככה כבר כמה עונות, זאת הבעייה של התוכנית.
מאז נינט, הזוכה הוא אף פעם לא בעל יכולות השירה הטובות ביותר, סקעת ב-2, לא זוכר ב-3, ב-4 אני חושב שמאיה יותר טובה, וב-5 ברור שממ"ב.
לכן אני חושב שמבחינה כרמל או ליבי היו צריכים לקחת, וזאת למרות ששניהם די ממחזרים את הסגנון, ליבי אם לעשות גרסת soft rock לכול שיר ולסיים תמיד באותה הצורה, וכרמל אם זה הסגנון השקט הקלאסי. מצד שני גם ישראל עשה את זה. ביניהם לדעתי ליבי היה צריך כי לדעתי הפוטנציאל יותר גדול. אבל מי אני בכלל, בטח גרגר הרבה יותר קטן מפקאצה בת 12.