לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 22-06-2008, 21:54
  Mk.IIb Mk.IIb אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.08
הודעות: 181
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Benyo שמתחילה ב "בט"ש בתקופה שבה היינו בלבנון"

אני יכול לספר מהזווית האישית שלי, כמט"ק בסוף שנות השמונים.אני חושב שעבר מספיק זמן מאז ושונו מספיק תולי"ם על מנת שמה שאני מספר פה לאייחשב מסווג.

1.שגרה קרבית.

היו שלוש משימות עיקריות:

א. מארבים , כל לילה, כל הלילה. זאת היתה המשימה העיקריתשלנו ושביל זה הגענו ללבנון. הנוהל היה לצאת למארב חודר, בין חצי קילומטר לארבעהמחוץ למוצב. מארב בשטח שהיה בשליטת המוצב בוצע ללא כוח חי"ר מלווה ומארב רחוק בוצעעם כוח חי"ר לאבטחת הטנ"ק שנע מאחור על נגמשו"ט/נגמחו"ן. התמקמות וקיפול בוצעו באוריום מלא. לכאורה קשה לקרוא לזה מארב כאשר הכל נעשה בגלוי אבל היו הצלחות וחיסולים. כנראה המחבלים באותה תקופה לא ממשהבינו את המשמעות והאפקטיביות של אמצעי ראייתלילה. ממוצע חיסולים היה (בערך, אני לא ממש זוכר) כשתיים שלוש חוליות לתעסוקה- כלומר כ15 מחבלים בשלושה חודשים. חוץ מזה הורדנו גם הרבה חזירי בר ומדי פעם איזהאומני"ק מסכן. אני לא שמעתי על הורדה של אנשים לא חמושים. או שכל תושבי לבנוןהסתובבו עם נשק או שאזרחים תמימים לא הסתובבו בחוץ בלילות. לכל איזור/גזרה היוהוראות פתיחת אש משלו גם עם הם היו קרובים. למשל במוצב דלעת שצפה על טייבה היה מותרלירות על כל מי שהסתובב ב"מיוערת" אבל לא היה אישור לירות בשום איזור אחר. באיזורארנון, שבשליטת הבופור, היה מותר לירות רק באישור מ"פ, ואילו 4 קילומטר משם ,במזרעתאל חמרה, היה מותר לירות חופשי. ברכס הדרומי (מול הבופור) היה מותר לירות רקבאישור מג"ד וכן הלאה.זה היה קשור גם לאירגונים ששלטו בשטחים האלה. שטחים בשליטתחיזבאללה (שהיה אז קטן)=ירי חופשי. שטחים בשליטת אמל - אין ירי. האירגונים הפורשים הפלסטיניים- לירות כמה שיותר וכדומה. שוב, אולי לא בדיוק ככה אבל זה היה הכיוון. הוראות הפתיחה באש השתנו גם מפעם לפעם בלי סיבה ברורה, כנראה לפי המצב הפוליטי.בכלמקרה לתוך שטחים מיושבים אסור היה לירות- אלא אם כן יורים עליך ואתה מזהה את מקור האש בבירור. והתכוונו ל"זיהויבברור" לא כמו היום שאם נדמה לך שיורים עליך מתוך עזה אז מותר לך לירות לעל כל עזה.

המארבים היו מאד שוחקים בגלל הקור וחוסר השינה אבל בשביליהסיכוי להוריד חוליה פיצה על הכל. לחיילים שהיו פחות מורעלים היה קצת יותר קשהונרשמו מקרים של חבלות בטנק על מנת לא לצאת למארב.

ב.פתיחות ציר. אם במארבים יצאו כמעט כל יום כל הטנקים הריבפתיחות ציר השתתף רק טנק אחד. הטנק ליווה את כו"ח החיר+גשש שביצע פתיחת ציר יומית. זאת כבר משימה יותר נחמדה הבעסה היחידה היתה שהחירניקי"ם הולכים כל כך לאט... בדרך חזרה כבר נתנו גז והיינו עושים תחרות עם החירניקי"םשנסעו בנגמ"ש(כן, נגמ"ש נגמ"ש, M-113).המטרה היתה לכסות אחד את השני במיסוך. מיותרלציין שניצחנו כמעט תמיד עם המרכבה 2ב.

3.תצפיות. בכמה מוצבים, בייחוד בבופור, כל פעם שהייתה מגיעהשיירה של אספקה, כוחות, קודקודים וכו' היה צריך לצאת טנק ולתצפת על הדרך כדי לספקאש במקרה של מארב. כדאי לציין שאספקה וכוחות הובאו במשאיות ספארי ללא מיגון. אחרילילה של מארב היה מאד קשה לשכנע את החיילים לקום ולבצע את זה.

חוץ משלוש המשימות האלה היו מדי פעם כל מיני פעילויות שלכוננות, סיוע לצד"ל, תפיסת צמתים וכו'

2.שגרת מוצב

טנקיסטים, מכיון שיצאו למארב כל ליה לא השתתפו בשמירותבמוצב. גם במקרה של התקפת מוצב מקום הטנקיסט הוא בטנק. נדמה לי שאפילו בהפגזת מוצבהיינו אמורים לעלות לטנק לנסוע לעבר השער אבל אני כבר לא זוכר.אני חושב שחייליםהשתתפו בחלק מהתורניות אבל המטקי"ם בטוח לא. לא שהיה לנו יותר מדי זמן פנוי. אתה ערכל הלילה במארב, חוזר, עושה פתיחת ציר, הולך לישון בבגדים, אחרי חצי שעה מעיריםאותך: "קום, תצפית" שעה תצפית, אתה לא חוזר לישון כי אתה יודע שהם תכף יחזרו למטה, הם חוזרים-עוד שעה תצפית,אוכל ארוחת צהריים, מנסה לישון, מגיע המג"ד, תדריך וככהיום אחרי יום אחרי יום. וכמעט שכחתי - טל"ת טא"ת וטפ"ש. צה"ל כמובן לא האמין שישבעיה אז הרכיבו לנו פיזיומטרים- מין שעון גדול שבודק על פי התנועה מתי אתה ישן ומתיער. הכוונה היתה לאסוף נתונים על כמה זמן שינה יש לנו. כדי שיהיו נתונים לטובתנו, כל פעם שכן הלכנו לישון נתנו את הפיזיומטר לחירני"ק שעלה לעמדה- למחלקת המחקר שלצה"ל התברר שיש כמה שיריונרים שערים 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע!

חוץ מהנושא של השינה די נהנו במוצב. היה הורדה משמעותיתבמשמעת לבוש, הסתובבנו על סרבלים (סרבלים נתנו רק בלבנון) העלימו עין מחייליםשהסתובבו עם עגילים, היה צריך לצחצח נעליים רק פעם ביומיים... אווירה של סוף קורס.

3. סיכון. קראתי לא מזמן את "אם יש גן עדן" ודי הזדעזעתי. זהבהחלט לא הבופור שאני זוכר. אנחנו לא היינו בסיכון כל כך גבוה. אנחנו היינו אלהשמייצרים את הסיכון לאחרים. לא שאני בא בטענות לחיילים חס וחלילה. על טילי נ"ט לאחשבו אפילו. היו התרעות על סאגרים דור ראשון אבל אף אחד לא התייחס לזה ברצינות. שלמחבלים יהיה משהו יותר משוכלל מRPG?! לא יעלה על הדעת. כמה טעינו. מי שסמך עלשריון הטנק שלוו הרגיש די בטוח.אני אישית עשיתי לעצמי סקירה של האיומים והגעתילמסקנה שאין שום דבר בגזרה שיכול לחדור את הטנק שלי. ביטוי נפוץ -"מה יעשה לי RPG? מקסימום ינקה לי את האבק..." לא חשבנו שיש משהו רע בלצאת בספארי שהיא לא רק לאממוגנת - אפילו כיסוי בד אין עליה. (החירניקי"ם יצאו על א'. וגם חזרו. אנחנו יצאנובסרבלים, בשביל הוואסח) הסכנות היו מטעני צד, מוקשים, פיצמו"ר מדי פעם- לרוב 60 מ"ממתוך הכפרים) ו... זהו, אני חושב. בתדריכים דובר על דפ"א של מחבלים תוקפים מוצב, אבל שוב, אף אחד לא התייחס לזה ברצינות. לגדוד שלי היה הרוג אחד בשלוש שנים. וגםהוא נהרג מפני שפתח ניקוז משקעים (בגחון הטנק) היה פתוח וההדף של המוקש העיף לו את ההגה לפנים. למג"ד נרשמה הערה על זה.

זאת היתה מציאות אחרת ממה שהיה ב2000-2005. אבל הכל עניין של מחיר, כמה אתה מוכן לשלם ובמה, וכמה האויב מוכן לשלם. אני יודע שני אישית, בתור חייל, הייתי מוכן לשלם את המחיר. גם אם ב 2005 הייתי בן 18 הייתי רץ ללבנון באותה התלהבות מטופשת כמו ב88 (אני חושב. אני מקווה?) אבל היום, כשאני כמעט בן 40 אני מסתכל עלהדברים אחרת. אני מבין יותר את אמא שלי שהצטרפה ל"נשים בשחור" (עדיין לא היו "4אמהות"). אני מבין את אבא שלי, שלא יכול היה להגיד לי כלום -החינוך שהוא קיבל בקיבוץ אמרלו לתמוך בי, הלב שלו רצה שאני אעוף משם.
_____________________________________
נצח זה הרבה הרבה זמן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 23-06-2008, 20:29
  Mk.IIb Mk.IIb אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.08
הודעות: 181
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי meijin שמתחילה ב "באיזה שנים היית שם? איזה..."

הרבה שאלות, מעט נימוס...

אני עשיתי קו ב89-88. גדוד של חטיבה 7, כרגע לא מעונין לפרט. היינו כל הזמן על סרבלים, כך שכנראה גם את הטפ"ש עשינו על סרבלים (וחרמוניות. ודובונים. ומכנסי דובון. ונעליים קנדיות. וכל מה שיכל לחמם אותנו בחורף. הטמפ' בבופור בלילות היתה יורדת מתחת לאפס). הטפ"ש היה רגיל לגמרי ככל שאני זוכר. ובכלל, לא היו שום מגבלות על הסתובבות בחוץ. תחשוב מוצב ברמה"ג- ככה הסתובבנו. הטנקיסטים ישנו במכולה מחוץ לשפניות. מרכבה קס"ג (מה שזה לא יהיה) נכנס אחרי. לנו היו 2ב לכולם והיינו מאד מרוצים. היינו עוד יותר מרוצים לראות את חט' 188 מזדחלים להם עם השוטים שלהם. איזה טנק מגעיל. קיציס הגדיר אותו הכי טוב (קיציס היה מט"ק צ'פס. היינו באותו מחזור בקמ"ט, לא נפגשנו) "שוט נראה כמו מגנט שגררו אותו דרך ערמת גרוטאות". עם זה מעניין מישהו, אני אסרוק תמונות. יש בחור בשם "צנחן 1" (בחירה מוזרה של שם, אם אתם שואלים אותי. במה יש להתגאות?) שהעל תמונות של הבופור בזמן שירותו. אני הגעתי בערך שנתיים אחריו. וזה נראה כמעט אותו דבר.
_____________________________________
נצח זה הרבה הרבה זמן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 24-06-2008, 23:12
  Mk.IIb Mk.IIb אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.08
הודעות: 181
קצת תמונות מהבופור
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "תמונות תמיד מעניין לראות,..."

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הטנק שלי, 2א "הסורר". לבן זונה היה זר מניע דפוק מעט - מעט מדי בשביל שהחוליה הטכנית תחליף אותו ומספיק בשביל להעיף 10 פינים בכל נסיעה. חלק קבוע מהטא"ת היה "זמן איכות" עם הפטיש חמש. המתקן המוזר על הצריח זה סככה תוצרת צהל נגד גשם. קראנו לה "הקבריולה" כאן רואים אותה במצב פתוח. לקראת נסיעה היינו מגלגלים את הברזנט וקושרים אותו עם החבלים הלבנים. בחניה הברזנט פתוח כדי שמכסי התאים יוכלו להישאר פתוחים גם בגשם. שימו לב לעוד משהו - אין פלטות בזוקה. בחורף הבוץ היה נערם בחלק העליון של הזחל ומהלחץ הברגים היו נשברים והפלטות נופלות. אז כדי שאף אחד לא ישכח מאחור פלטות אקסטרא אולטרה סודיות השארנו אותם בישראל.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
יציאה למארב. לפי הוראות בטחון - מחסנית מחוץ לנשק.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
חוזרים ממארב. הנגמש של החי"ר מוביל. כמה שאני זוכר היינו עם פלח"ן צנחנים ואח"כ עם עורב גולני.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
נגמשוט (נגמחון? אף פעם לא הבנתי את ההבדל. וגם לא היה איכפת לי). גם כן בלי פלטות בזוקה. ושלו אפילו לא היו סודיות. סתם חתיכות ברזל.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ברדי( קיצור של ברדלס. השם האמיתי אולי שמור במערכת, אצלי בראש הוא לא נשמר), טען מ"פ, מצלם את הנוף. ברקע הכפר ארנון.על היד של ברדי אפשר לראות את הפיזיומטר שסיפרתי עליו.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
זאת המכולה שישנו בה. 2 צוותים- שמונה חיילים. לא המכולה הכי צפופה שישנתי בה בצבא.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
משתזפים ביום שמש נדיר על ה"גג" של הבופור. ברקע -נבטייה (אני חושב)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
התמונה ההכרחית מתוך המבצר.
_____________________________________
נצח זה הרבה הרבה זמן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 24-06-2008, 10:59
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.03.06
הודעות: 6,684
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי meijin שמתחילה ב "באיזה שנים היית שם? איזה..."

בסוף שנות ה90 כשאני הייתי שם, הנוהל לגבי סרבלים היה תלוי במוצב ובתקופה. היו מוצבים שבהם היה צריך להיות 24 שעות על סרבל כולל בטפ"ש ובזמן השינה, והיו כאלה שמלבד בעליה למארב היה אפשר להסתובב על מדים רגילים ולישון על אזרחי. לקראת סוף תקופת לבנון נכנסו לשימוש גם "סרבלי חורף" שנראו כמו מכנס עבה עם שלייקעס + מעיל רוח. המעיל נראה די מגניב והיו אנשים שתפרו לו כותפות והשתמשו בו כמעיל א'.

לקראת הקו בלבנון נהגו בדרך כלל לנפק סרבלים חדשים למי שהיה צריך (סרבל נאט"ו נוח יותר מהישראלי המרופט, אבל בלי כותפות) ולהחליף את הגלילונים קלופי-ההשחמה והכסופים בגלילונים מושחמים.

אני לא יודע בקשר למרכבה קס"ג, אבל היו מעט (מספיק בשביל לצייד את כל הגדוד שבקו) טנקי מג"ח 6ב עם מיגון משופר. הטנקים הללו עברו בין הגדודים של 401 ובין הקווים עברו כל מיני טיפולים. השמועה היתה שמדובר בטנקים שהגיעו מאיזה ימ"ח לפני שעברו שיפור, ותוספת המיגון ממש לא הוסיפה בריאות למזקו"ם - ידוע לשמצה במיוחד היה הטנק שמספרו 333, שהמשיך לעשות צרות לצוותיו גם הרבה אחרי שצה"ל יצא מלבנון והמגחי"ם הנ"ל נוצלו בשטחים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #18  
ישן 24-06-2008, 17:52
  Mk.IIb Mk.IIb אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.08
הודעות: 181
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "אחד הדברים שאפיינו את לבנון..."

עבדול היקר, אני מעריץ גדול שלך. אך בנוגע לשחיקת המשקי"ם, היא לא התחילה ולא נגמרה בלבנון. הצבא הישראלי סובל מאותה בעיה של הצבא הרוסי - המשק"ים הם מגויסי חובה שמשתחררים אחרי זמן קצר ולכן המיומנות הצבאית שלהם נמוכה יחסית לנדרש. אין משקי"ם מקצועיים כמו בצבאות אחרים שהם חיילים מנוסים ששירתו כבר למעלה מ10 שנים וניהול המחלקה בעצם נופל עליהם. בישראל וברוסיה אין כאלה משקי"ם (שמכונים, ובצדק, עמוד השדרה של הצבא) ולכן ניהול המחלקה בקרב ובשגרה נופל על הקצינים הזוטרים וכך הם ממלאים תפקיד שהם לא אמורים למלא ולא עושים מה שהם אמורים לעשות - להתכונן לתפקידי מ"פ ומג"ד. עוד איוולת של "צבא העם". ושל הכיבוש( ) .
_____________________________________
נצח זה הרבה הרבה זמן

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר