14-06-2008, 00:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.02
|
|
לפחות גיבו אותם
לי יצא באחד מהאימונים להיות עד למקרה ממש מרגיז ומטופש שמוכיח לפעמים את חוסר ההיגיון בצה"ל:
בהמלך אימון חובשים שהתאג"ד שלנו ביצע,נכנסו לפתע שני חיילים סדירים לכיתה ודרשו שיבואו איתם 4 חיילים. למה? "הרס"ר צריך..". מכייון שהיינו באמצע האימון החוג"ד שלנו התעקש שאף חייל לא יצא ושנמשיך באימון,הזוג מצידו לא ויתר אבל בסוף עזב את המקום. אחרי מספר דקות בגיע לפתע הרס"ר - סוג של אדם שאתה לפעמים תוהה האם בגלל אנשים כמוהו הפסדנו במלחמה - וצורח "שארבע חיילים ירימו את התחת שלהם ויעופו החוצה!" מה עושים? מתקשרים לפיקוד... הסמ"פ מגיע לברר את פשר העניין והרס"ר צועק לעברו שהוא דורש 4 חיילים "עכשיו ומהר!". למה? "אני צריך אותם!" לאיזה תפקיד? "לא משנה,אני צריך 4 מילואימניקים" לכמה זמן? " כמה שאני אצטרך". למזלנו הסמ"פ שלנו הוא אדם חכם ועם שכל בקודקוד. הוא סירב והסביר שמדובר באימון חשוב ליחידה כבכלל והוא לא יכול להוציא כמה חיילים סתם ככה. הרס"ר התעצבן,התחיל לצעוק שם עוד פעם. אנחנו השמכנו להתאמן,ובסוף הוא עזב.
בערב,הרס"ר,מלווה באחד הרס"פים (שהוא איש נחמד,אבל די אהבל) הגיע למתחמנו ודרש עוד פעם 4 חיילים, הרס"פ הגאון ישר הצביא עלי ועוד 2 חובשים ואחד הנהגים "אתם,לכו איתו ותראו מה הוא רוצה". שאלנו מה צריך,הרס"ר מצידו השיב ב"מחר ב8 בבוקר אצם אצלי במשרד,מוכנים לעבוד". זה לא נראה לנו,דיברנו עם החוג"ד והסמ"פ. הם מצידם הורו לנו לא להתייצב והם כבר יבררו.
למחורת בבוקר,השעה 9 ואנחנו מתכוננים ליציאה לשטח,פתאום צעקות - הרס"ר הגאון הגיעה למתחם היחידה וישר התחיל לצעוק על זה שלא הגענו. הסתבר שהבחור פשוט רצה אותנו ככוח עבודה בגלל שהוא החליט לעשות קצת שיפותים בבסיס. כמובן שמילואימניקים נפלו לו מהשמיים כמו מתנה. כמובן שלא הלכנו איתו,והיחידה שלנו לא שיחררה לו אף חייל (3 העובדים הכללים לא יכלו להגיע לאימון,ושאר האנשים קיבלו תפקידים של סמב"צים,נהגים מלווים,אפילו אחד נעשה מש"ק שלישות - כלומר אי אפשר לוות על עף אחד) האידיוט ניסה לעשות עוד שטויות (כולל ניסיון להפיל עלינו עבודות רס"ר על מנת שישחררו אותנו הביתה...) קיצר - לפעמים צה"ל מתנהג בצורה ממש ביזיונית למילואימניקים שעוד מסכימים לבוא. אח"כ מתפלאים למה אנשים כבר לא מגיעים...