01-05-2005, 11:06
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
אכן נעשו (ונעשים) ניסויים כאלו.
מישהו נתן פה פעם קישור לתמונות של ניסויים בM4 (ממש מהזמן האחרון), הרובה נגרר ונקבר בחול, ירו בו אלפי כדורים, נשטף במים ובבוץ וכו'. לא ממש קראתי את הנתונים (עוד רגע יגיע גם הסבר מדוע לא קראתי).
לפני שנים (סוף שנות ה80) הופיע דוח של ניסוי שעימת את הקלאצ' (47) מול הM16 והגליל. הדוח פורסם בגליון של אחד מעיתוני הרעל של אותה תקופה (מטרה, רומח, וכו', מגזינים שהופיעו בטרם היות האינטרנט, אבל ניתן למצוא כמעט את כל הגילויונות בספריות). במסגרת הניסויים נבדקו הביצועים של הרובים בתנאים קשים: הם נקברו, כוסו בבוץ הוטבעו במי מלח ועוד ועוד, נבדקו גדם הדיוק וכמות המעצורים וכו'.
ככל הזכור לי הגליל קיבל את הציונים הטובים יותר והM16 גמר אחרון (או הפסיק לירות ראשון, תלוי מאיפה מסתכלים ).
דוחות כאלו בד"כ מעוותים ומוטים לטובת אחת הנבחנים שאותו מעוניין הבוחן לקדם. גם אם הבדיקה נעשית ע"י מכון בלתי תלוי עדיין יש עיוות בהצגת הדברים (לדוגמא, מתחום שלא קשור בכלל: משום מה בסקרים שעורך מעריב לבדוק את ספק האינטרנט/שיחות בינ"ל המשתלם ביותר, תמיד זוכה אחת החברות שלחברת הכשרת הישוב יש בה אחזקות. יש עוד דוגמאות רבות).
בהתאם לנ"ל אני לא ממש טורח לקרוא את כל הנתונים של בדיקות שכאלו ומעדיף לעשות את הניסוי בעצמי. עוד לא הטבעתי נשק במי מלח ולא קברתי אותו בחול, אבל כן יריתי בתחמושת, כמעט, בלתי מוגבלת בקלאצ', גלילון, עוזי וM16 (ארוך וקצר). הM16 קיבל את התוצאות הפחות טובות (כמות המעצורים מנעה ממנו להמשיך לירות עד לניקוי) ואחריו העוזי (לעוזי לא היו מעצורים, אבל הרי בו היה הרבה פחות 'נעים' ומדוייק). לקלאצ' נגמרו הכדורים לפני שהרובה נגמר ולגלילון... הוא המשיך לירות עד שלנו נמאס