שלום לכולם,
אפרסם את התמונות באשכול נפרד על מנת לא להכביד מדי על מחשבי החברים בפורום
לתערוכה הגעתי הודות לפרסום שליבני נתן לה בפורום, אני לא ידעתי על קיומה וזאת על אף שאני גר מרחק 5 דקות מהקניון
בעבר בניתי מספר דגמים אך הפסקתי עקב מחסור בזמן (תירוץ שבעטיו קיבלתי על הראש מבוני נדגמים בתערוכה) אך עובדה היא שעדיין שוכב לו בארון (יותר משנתיים) דגם של MLRS שרק התובה בנויה וצבועה ודגם של BMP2 עדיין בקופסא.
אגב, את ליבני זיהיתי עקב שאלת המצלמה באשכול קודם... קשה לפספס מצלמה של סוני שעובדת עם דיסקטים
לעבודה, ה 10 הראשונות :
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
מקווה השבת להעלותן
אגב, נימה אישית והסבר לגבי המצלמה של ליבני, המצלמה הזו היתה החלום שלי במשך שנים מאז
התאונה הראשונה שלי עם האופנוע שאז הגיע השמאי, הכניס דיסקט, צילם והלך ובזמנו גם המצלמה
הדיגיטלית, המסך LCD שלה והעניין עם הדיסקט נראו לי שיא הטכנולוגיה...
חלפו שנים, עשיתי כבר את התאונה השניה (שאחריה צילמו אותי כבר ב CT ומשם למחלקת טרואמה לשבועיים)
עברתי כמה וכמה מצלמות עד שהגעתי לנוכחית אבל את הסוני עם דיסקט ה 1.44 אני לא שכחתי...
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
פשוט תגיד שהתמונות שלי לא ברמה מספקת.....
ולגבי המצלמה "שלי" היות והיא למעשה רכוש ממשלתי היא נרכשה בכספי משלם המיסים כך שהיא בעצם גם שלך.........
לבני.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי השף שמתחילה ב "תצוגת הדגמים בקניון 'שבעת הכוכבים'"
חלק אחרון לאשכול זה של דגמים
אשכול הבא יהיה של הרק"מ
הערה חשובה, השתדלתי לצלם ולכלול בתמונות גם שמות בוני הדגמים, אחרי הכל האומנות והעשיה היא
שלהם ואני רק מעביר אותה אליכם, אם מישהו מזהה דגם שלו ומעוניין בתמונה ברזולוציה גבוהה או
בקרדיט לדגם הוא מוזמן לפנות במסר פרטי או על פני הפורום
והערה אחרונה לגבי הסיפור מהתגובה השניה שלי באשכול זה, עברתי לאוטו
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
נראה שעל המצררים ( CBU-20) מורכבים פקיקי אחסנה למרעומי FMU-336
אני מודה שלא ראיתי כאלה בארץ אבל הצורה נראת נכונה.
בכל מקרה זו לא הצורה של "האנטנות" של מרעום גובה.
אני התייחסתי בתשובתי לשני דברים שונים !
צר לי אם זה לא היה ברור.
לגבי ה"אנטנות" - הכוונה היתה בכלל לתוספות המיוחדות (הצבועות בלבן) שבצידי חרטום הפוגה הלבנונית ולא למארזיהמצרר.
ולגבי מארזי המצרר בכל זאת - עד כמה שידוע לי המארז הזה ספציפית מופעל באמצעות מרעום ה 339 (ה"איום והנורא".....) שהוא כשלעצמו מכאני לחלוטין, החלק הכהה שבקצה מארז המצרר אמור להיות מדחף המרעום (שעשוי להמצא או בצבע בורדו או באפור כהה) .
לבני.
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 01-05-2005 בשעה 19:39.
אין תאור טוב יותר למרעום 339 חוץ מ"האיום והנורא".
מרעום שהעביר לי את אחת החוויות הרגשות בחיי.
אבל בעבר היה גם דגם עם מרעום גובה שיצא משימוש
וכרגע אני לא זוכר במדויק את מספרו.
לדגם זה היה ראדום שחור בולט ואליו חשבתי שהתכבנת.
אני מאמין שהריבוע השחור שמצוייר על הקונוס של חרטום המארז נועד לסמן את החלונית אשר קיימת על המארזים הספציפיים האלו שנועדה לאפשר מבט לעבר המרעום לצורך בדיקצת מצבו - דרוך \ בטוח
( הפ.ב - אתה זוכר מה יעיד שהמרעום במצב דרוך \ מסוכן ???... )
חלונית זו מותקנת על המארזים המיועדים לפעול ע"י מרעום 339.
תודה לך "שף" על ההגדלה !
לבני.
האינדיקציה הבולטת ביותר למצב דרוך תהיה החלונית אשר תיפרץ ע"י הזחלן שיבלוט החוצה.
השאלה עם מבעד לפתח שבמארז המצרר תוכל לראות את זה היות וציפוי הפרספקס הופך לעכור עקב חשיפה ממושכת לקרני השמש.
לבני.
יש תחומים בחיים כמו הריון, עבודה עם חומרי נפץ והכנת סטקים כמו שצריך,
שבהם הציון הוא רק עובר/ לא עובר.
אבל אני מבטיח להראות את הציון למפקד שלי במילואים הבאים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי השף שמתחילה ב "תצוגת הדגמים בקניון 'שבעת הכוכבים'"
הי לבני
אני שמח לראות שאתה זוכר את החומר מהקורס.
שאלה והערה.
שאלה: מה צבע דיסקת האלומיניום שהזחלן פורץ כשהוא יוצא החוצה?
הערה: אם זכרוני אינו מטעני, והדגם בתצוגה שלי נכון, כיפת הפיברגלאס של ה-fmu-56 צבוע ירוק זית..
ברוך הבא !!!!
וכבר סיפרתי לכולם שאתה ביישן...........
לגבי דסקת האלומיניום או שהיא אינה צבועה כלל או שהיא בצבע אדום, לא???
ולגבי ה 56 - אתה צודק ! אכן ירוק זית (שחור יש ל 980 ).
ובכל מקרה למארז הזה הם לא אמורים בכלל להתאים, לא?
ושוב - ברוך הבא .
לבני.
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 02-05-2005 בשעה 18:14.
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "הנה הוא !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!......"
קודם כל, תודה על הורד. אשתי אהבה אותו. חוץ מזה תראה שאני לא ביישן כי כבר שלחתי איזה 2 הודעות!!
בכל מקרה, הצבע של דיסקת האלומיניום ירוק.
לגבי התאמת המרעומים, ניתן לראות על המצוקים כיום כיתוב בגרפיטי מצחיק "בוצעה התאמת גובה לזמן" (משהו בסגנון).
כמובן שהכוונה למרעום ומכך אני מסיק שהמרעומים שהיו בשימוש ב"תקופתו" הם fmu-56,980 או ה- 560.
תשובה מדוייקת אני מקווה שאוכל לספק מחר.
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי מורן ח שמתחילה ב "[font=Verdana]קודם כל, תודה..."
בתקופתו היו למצררי מצוק שני מרעומים אפשריים:
339 זמן שהיה מחווט מראש.
ו FMU-56 בתור מרעום גובה
האגדה מספרת שמרעום הגובה יצא משימוש עם תחילת השימוש
בטלפונים סלולריים.
אם אני זוכר נכון מנגנון הדריכה וההבטחה של המרעומים האחרים לא מתאים
ל MK-20.
בנוסף אולי זה ישמע קטנוני אבל נדמה לי שהרדום של 56 הוא בצבע ירוק כהה
ולא זית
ביחס לשנה שעברה השנה כמותם היתה קטנה יחסית כשרובם למעשה הועלו באשכול ע"י ה"שף".
כמו כן חסרו לי דגמי כלי השייט שהוצגו בשנה שעברה ע"י קבוצת בוני דגמים רוסיים (שלדברי אחד מהם חלק מהדגמים במוזיאון בחיפה נבנו על ידם).
הדגמים שהם הציגו בשנה שעברה היו בעיקר של כלי שייט צבאיים רוסיים ברמה מדהימה !!!.