24-05-2008, 02:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.02.08
|
|
זה לא שאני מומחה כזה גדול בפיסיקה (אני רק לומד), אבל יש הרבה אנשים שמכל מיני סיבות אומרים כל מיני שטויות. חלקם - מדענים ואפילו פיסיקאים.
במקרה זה פשוט בדקתי האם יש מקומות אחרים שבהם מופיעים חלקיקים בעלי אנרגיות דומות (טיעון זה הופיע גם באחת התגובות של CERN)
לפעמים אנשים אלה מחפשים פירסום, לפעמים כסף ל"מחקרים" או אולי סתם מתבדחים...
למשל אחד המרצים בטכניון, אשר פרס ז"ל , שהיה אחד המומחים הגדולים בעולם בתחום האינפורמציה הקוונטית סיפר בהרצאה על מקרה הבא:
הגיעו אליו כמה אנשים מצה"ל והציעו לעשות מחקר על הצפנה קוונטית. הוא צחק, הסביר להם שאין דבר כזה ומן הסתם סירב. אחרי כמה זמן שמע שמישהו אכן לקח את המחקר... אז הוא אומר לנו: "אני מבין: משפחה, ילדים וצריך לפרנס אותם, אבל יש גבול!.. מצד שני אולי חבל שלא לקחתי את המחקר: את הכסף הם בכל מקרה ביזבזו אז לפחות הכסף היה מגיע אלי..."
דוגמא אחרת - התחממות כדור הארץ: הרבה רעש, הרבה יחצנות ומדע... את מי מעניין מה שלא נכנס בסרט "תעודי" שצולם ע"י בן אדם שלא מבין בגרוש לא באקולוגיה, לא בפיסיקה של אטמוספירה, לא בכימיה (בעצם, בשום מדע) אלא רק בלהפסיד בחירות?
או מקרה מסוג אחר שמספר ריצ'רד פיינמן: בשביל הצחוק בסוף שנות ה-40 הוא רשם פטנט על מטוס גרעיני ואחרי כמה שנים באו אליו ממשרד הביטחון של ארה"ב
נערך לאחרונה ע"י grimnir בתאריך 24-05-2008 בשעה 02:32.
|