17-05-2008, 14:34
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
תסתדרו בעמודים: הטלויזיה כז’אנר
17 במאי 2008 תגיות: אגרה, אינטרנט, גל מור, טלויזיה, מיקרוסופט, פסיקה, רותי רודנר, שידורים על-ידי יהונתן
לפיכך, המחשב בצירוף כרטיס הטלוויזיה וכן החיבור לממיר של הטלוויזיה בלווין, הכל יחדיו , מהווים מקלט טלוויזיה, ודי בכך לחייב את הנתבע בתשלום האגרה. יובהר ויודגש - מחשב אליו מחובר צג וכרטיס טלוויזיה, המאפשר צפיית שידורים באינטרנט, אינן מהווים מקלט טלוויזיה, באשר המחשב אינו מחובר למקור חיצוני לקליטת השידורים, ובאשר השידור נצפה באמצעות רשת האינטרנט.
אבל האם טלויזיה היא בסך הכל צורת שידור או שהיא מדיה, פורמאט או ז’אנר? בעצם טלויזיה כמדיום היא שידורים עתיים זורמים, ואין כל קשר לאם שידורים אלו עוברים בגלי רדיו או בתשתית IP.שידורים של ערוץ מסוים מועברים ונקלטים במקלט: המאפיין של טלויזיה הוא של מדיום פרופגנדי חד-כיווני שמשדר על בסיס בחירה מוגדרת של עורך. בטלויזיה מספר ערוצים, שהצופה יכול לבחור בינהם (ושווה לקרוא את המאמר הנהדר הזה בRead/Write Web ש שרון המליצה עליון).
הגישה של בית המשפט בפסק הדין (כמו בפסקי דין אחרים) היא ארכאית ומיותרת. טלפונים סלולריים קולטים שדרי רדיו ומסוגלים להעביר תמונות-נעות וכיום אין במיוחד הבדל בינהם לבין טלויזיה; לחלופין, אם ממיר הכבלים היה מחובר ישירות לצג המחשב, לא היה כאן השילוש הקדוש. הצורך המשפטני להבדיל בין “טלויזיה” לבין “אינטרנט” הוא צורך מיותר וראוי שיבינו כי על אף אחד מהשניים אין צורך לגבות מס.
לדוגמא, בוינגבוינג מדווחים על כך שמקלטי טלויזיה שמבוססים על מערכת ההפעלה ויסטה של מיקרוסופט אינם “מסוגלים” להקליט תכניות של NBC; זו מחשבה ‘טלויזיונית’ מובהקת, אבל גם גל מור מסביר מהי מחשבה טלויזיונית כשהוא מספר על התפיסה השגויה של האינטרנט כמדיום לשידורי וידיאו. הבעיה? לרוב מי שמחזיק באמצעי השידור יש רצון עז למוניטיזציה של המדיום, ואת זה היה אפשר ( דווקא) להבין כש רותי רודנר העבירה הרצאה בVideoTLV לפני חודשיים על שירותי הוידיאו שהיא הכניסה כסמנכ”לית תוכן. רודנר לא הפסיקה לדבר על כמה חשוב לאחד תכנים בין האינטרנט לטלויזיה:
“תוכנית זו היא חלק ממהלך ארוך טווח של נענע 10 להרחיב את גבולות הגזרה של וידאו באינטרט ולהביא פורמטים ‘טלויזיוניים’ למסכי המחשב, אשר יעניק לגולשים חוויה טוטאלית ומקיפה”"מבצע סבתא” עולה לאויר ביום חמישי, ה-24 באפריל בנענע 10.
מתישהוא גם האינטרנט (כצורת שידור) תמות, סיבים אופטיים יוחלפו לטובת רשתות אורגניות שמדברות בMesh בפרוטוקולים של P2P אנונימיים לגמרי שיאפשרו לכל מכשיר להיות מחובר תמיד ויקפצו ממקום למקום. הרשת, כמו שאנחנו מכירים אותה, תעבור תמורות אדירות ותוכל לקבל מידע באמצעות רשת אנושית שתחבר את כולנו בלי אלמנט מרכזי ובלי שרתי DNS או ספקיות אינטרנט; זה הכרח המציאות במיוחד לאור מדיניות של מעקב, חיטוט ופגיעה בפרטיות. כבר היום מתגבשת הרשת במחשבות של אותם אנשים שיבנו אותה. אבל אם ברשת החדשה לא יהיו “עמודי ווב” אלא יישומונים שידברו אחד עם השני וידעו בצורה סמנטית איך להעביר תוכן אף אחד לא יאלץ את התוכן הזה להסתדר בעמודים; טלויזיה באינטרנט זה כמו לשמוע רדיו בסלולרי: אפשר לעשות את זה, זה קל וזול, אבל המשתמשים לא ממש יהנו מזה.
(ואני רציתי פוסט קצר)
http://www.2jk.org/praxis/?p=1237
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|