לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-05-2008, 22:32
צלמית המשתמש של a_tell
  משתמש זכר a_tell a_tell אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.06
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "אני טירטרתי את ההורים שלי עד לשבטה (אנחנו נהריינים), פעמיים"

בזמני (אפריל 99'), ההשבעה* שלנו עוד התקיימה במוזיאון בית התותחן בזכרון יעקב. הורים לא הוזמנו לטקס, אבל אמא של חברי הטוב ביותר, שגר אז במרחק שני רחובות מהמוזיאון הגיעה לשער אחרי הטקס והצליחה להגניב לו שקית, רגע לפני שעלינו לאוטובוסים.

כומתה קיבלנו עייפים ומסריחים, מיד אחרי סיום המסע בחורבות שבטה. אף אחד אחד לא חשב על הורים שיגיעו לשם אחרי חצות.

בטקס קבלת סיכת תותחן בשבטה כבר הוזמנו ההורים, אם כי ההורים שלי הגיעו באיחור בגלל שברגע האחרון סבא שלי דרש להצטרף לנסיעה. לפחות את יום ההורים בתחילת הטירונות הם לא החמיצו.

*כמובן שבתור דתיים מעולם לא נשבענו. בוידאו של הטירונות שלי אפשר לראות ברגע השבועה עצמה שהמצלמה מתמקדת בטירונים של גדוד קרן, גם כן בני"שים, כשברקע שומעים מחזור טירונים שלם צועק "אני נשבע" ולפי תנועות השפתיים, אלה צועקים משהו אחר ("אני מצהיר"). מזכיר לכם משהו ?

ובכל זאת עדיין נשפך כאן דם"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-05-2008, 12:08
צלמית המשתמש של marloweperelab89035
  marloweperelab89035 marloweperelab89035 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yiftah 1 שמתחילה ב "טכס השבעה טירוני צנחנים"

כמו כל צנחן מאז 67 בכותל. היה צפוף אבל יש בעיני הרבה במסורת. נחמד לראות את הבן. נחמד עוד יותר לבן לדעת שהוא חלק משלשלת הולכת וגודלת משנה לשנה.
"איפה האופניים שלך עכשיו? תאר לעצמך, שאתה יורד עכשיו למטה, למקום הרגיל, אבל האופניים לא שם. עצור את עצמך ברגע הזה, בשנייה שאתה מגלה שהאופניים לא שם, ותכפיל את הרגע הזה פי אלף. זאת המלחמה." (מתוך הספר "גוף שני", מאת עפר שלח, "זמורה ביתן", 1989, עמוד 92)
"סבלנות התמדה ולעיתים כדור בין העיניים" (סיסמת המארינס לללוחמה בטרור, אותה אימץ בשעתו מפקד גדוד 890 של הצנחנים, אמיר ברעם, כמוטו גדודי)
"המבחן שלנו כצבא הוא מבחן היכולת ולא מבחן הכוונה." (מתוך ההרצאה שנשא האלוף גדי איזנקוט "מאפייניו של עימות אפשרי בזירה הצפונית ובעורף" בסמינר לזכר חללי מלחמת לבנון השנייה שנערך באוניברסיטת חיפה ב־30 בנובמבר 2010)
"אני חושב שצנחנים מחזיקים מעצמם כמחויבים למשהו שכולם מחויבים אליו, אבל הם רוצים קצת יותר. זה לא שאנחנו פועלים מאחורי קווי האויב - אנחנו לכאורה כמו כולם. אז מה בעצם ההבדל? זה שצנחן עושה הכול וקצת יותר. זה מחייב אותך ביוזמה, בהובלה, בדוגמה אישית בקרב - וגם בקימה בפני שיבה באוטובוס." (הרמטכ"ל בני גנץ על השירות בצנחנים. מתוך הכתבה "מסיבת גנץ" מאת יוני שנפלד ונועה הורוויץ, "במחנה", 6 בינואר 2011)

ישן 03-05-2008, 17:59
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yiftah 1 שמתחילה ב "טכס השבעה טירוני צנחנים"

כשעשיתי טירונות שריון היה איזה טקס קבלת נשק די מאולתר (על מדי ב') ליד הרחבה של בוחן מסלול, אבל בסוף הטירונות היה טקס די גדול (אריק לביא ז"ל שר את "קרב רפיח") בלטרון. מצד שני, היה כ"כ הרבה טירונים עד שספק אם איזה הורה הצליח לאתר את בנו, במיוחד אם זה עמד בשורות האחרונות (ההורים שלי לא היו). כמו כן, הטקס התקיים קצת אחרי הרעלת מזון גדולה בביסל"ש וחלק מהחיילים התנדנדו, בהו בעיניים מזוגגות, ואלו שעמדו בשורות האחוריות גם ניצלו את הפרטיות היחסית כדי להקיא בשיחים.

אחי הקטן עשה טירונות צנחנים וההשבעה הייתה בכותל - אני ואשתי (חברתי דאז) הגענו מירושלים באוטובוס, אבל אמא שלי הגיעה מהצפון בטרמפים עם מכרים (אבא שלי נשאר בבית). הטקס היה מרשים אבל זוועתי מבחינה לוגיסטית - במיוחד כשהמשפחות רצו לשבת עם הילדים אחרי הטקס ולא היה ממש איפה.

אחיה הקטן של אשתי עשה גם הוא השבעה בכותל (טירונות במסגרת חטיבת כפיר) והבלגן שוב חזר על עצמו - הפעם אשתי הגיעה עם בני משפחתה ואני הגעתי עצמאית ממרכז העיר - הלכתי דרך שער יפו וקצת הלכתי לאיבוד. החלטתי שבטח כל הקבוצות הגדולות הולכות להשבעה, אז נצמדתי לאחת הקבוצות שצעדו שם והלכתי בעקבותיה - צעד לא חכם במיוחד כי רבע שעה אח"כ מצאתי את עצמי מתפלל במסגד.
ישן 04-05-2008, 09:57
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי עומר מסינג שמתחילה ב "מוהנדסים מושבעים בחולדה באתר..."

אכן האתר בחולדה נבנה במתכונת המאפשרת השבעה מכובדת, אולם יש לדאוג בדחיפות לבניית סככת צל, שלא תחזור על עצמה ההשבעה משנה שעברה שבה ההורים כמעט התעלפו.

אני מסכים שיש צורך בהכנות מוקדמות וקביעת מקום ההשבעה באתר שמאפשר טקס מכובד, מצד שני אנחנו במדינת ישראל שבה שום דבר לא באמת דופק, ומלבד הטקס של סיום קורס טייס, והטקס של סיום קק"צ (בבה"ד 1) הטקסים לא ממש מאורגנים ע"י אנשי מקצוע.

כמו כל הצנחנים גם אני הושבעתי בכותל, אני לא זוכר שהיה ברדק מיוחד אבל יש לציין שבתור המשתתף בטקס אני לא ממש יודע מה קרה מסביב (היינו די לחוצים בעצמנו). לאחר שנים לא מעטות הייתי באותו טקס כאשר גיסי הושבע לצנחנים - ואני לא זוכר שהיו בעיות מיוחדות.

אני לא חושב שישתנה מקום ההשבעה של הצנחנים, הכותל הוא מקום מתאים והמסורת היא חזקה מאד, אולם בהחלט יש מקום לשדרג את הארגון - לדוג' לקבוע מקום מרוחק יותר שבו יחנו כל ההורים ומשם יצאו הסעות לטקס ובחזרה (לדוג' חניה בטדי וחזרה לשם לאזור שיוכן מראש). לגבי בניית טריבונות ברחבת הכותל, המקום "קצת" צר מלהכיל, אבל אולי ניתן לקבוע שני טקסי השבעה עקב גודלם של המחזורים - אני חושב שהבעיה העיקרית היא שכיום מחזורי הגיוס גדולים יותר והפלוגות גדולות יותר (אא"לט אנחנו היינו פחות מ- 100 חיילים בפלוגה, ונשבעו 3 פלוגות).

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:39

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר