29-04-2008, 22:24
|
|
|
חבר מתאריך: 25.12.05
|
|
Sometimes they seem to forget the "NZ" in ANZAC
כמו שאומרים במרמור מופגן שלוש וחצי ניו זילנדים שאיכפת להם באמת. מצד שני כשאין לך שגריר בלא מעט מדינות, "אין לי תקציב" זו התשובה הראשונה שנציגים רשמיים שלך נותנים אוטומאטית לכל פניה אליהם הקשורה בהנצחת בני ארצם, ובכלל אתה לא מרגיש נוח עם צבא, אז לא ממש זוכרים אותך... אני לא אתפלא אם בתוך 15 שנה הם יחליטו שמכיוון שלא משתלם להחזיק משרדי ממשלה, עדיף להתאחד עם אוסטראליה ולחסוך הרבה מליונים (האוסטראלים כבר הציעו...). את הדגל לא יצתרכו לשנות הרבה: מקסימום להפטר מהמנהג הזוועתי של לבטא E בצליל של I.
בכל מקרה: בטכס של קק"ל היו כמה דגלים ניו זילנדיים:
פארק החייל האוסטראלי - כולו כולל אחרון הפיסטוקים שהוגשו - הוא במימון קרן פינתרופית (שנשיאה הוא יהודי) אוסטראלית. ברור של מי יהיו הדגלים, ושל מי לא יהיו. בנס ציונה מתישהו אמורה לקום אנדרטא (צנועה) לזכרם של הניו זילנדים: גם זה רק בזכות כמה משוגעים מקומיים וראש עיר לשעבר שהוא בעל קשרי מסחר עם ניו זילנד.
הייתה שם נציגות, מבואסת למראה, של RSM אחד ועוד כמה חיילים שבאו מסיני:
בכל מקרה: חשוב גם להזכיר שקק"ל וידידיה באוסטרליה סוף סוף החליטו לשמר אתר חשוב כמו מצפה בית אשל: העבודה מתקדמת יפה ואני מקווה שישומרו גם הביצורים שמחוץ למצפה - הזדמנות מעולה לשמר ישוב מבודד בתש"ח ולהמחיש באופן בלתי אמצעי איך עמדו יישובי הנגב.