לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #12  
ישן 30-04-2008, 19:06
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
שני סיפורים ועוד שתי עמדות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

הרבה זמן מאז מצאנו עמדה. ביום שני השבוע, 28/4, מצאתי את עצמי שוב עם עודף זמן, בעליה לירושלים. החלטתי לעלות שוב למעלה החמישה, כי חלק מהעמדות שצילמתי שם צולמו בימים קודרים, ורציתי תמונות טובות יותר. צילמתי (אחסוך מכם), אבל ביציאה מהקיבוץ, ממש ליד השער, גיליתי להפתעתי עוד עמדה. מישהו בירא שם את הקוצים, וחשף את העמדה. בשונה מכל העמדות האחרות באזור מעלה הענבים, הפעם מדובר בעמדה נמוכה, וכנראה היא מ-48'. הנה היא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
במבט שני - רואים היטב שהגג הוא תוספת מאוחרת. ייתכן שהבסיס היה מתקופת המאורעות והגג הוא תוספת מ-48'.

וכאן אני מגיע לסיפור הראשון: בזמנו, כשמצאתי לראשונה את העמדות באזור, שאל אותי מישהו ממשתתפי הפורום אם אני משוכנע שמדובר בעמדות מהמאורעות. כהוכחה לכך שאכן מדובר בביצורי המאורעות העליתי את הצילום של זולאן קלוגר, מתוך ארכיון התמונות הממשלתי, שכותרתו היא:
VIEW OF KIBBUTZ KIRYAT ANAVIM IN THE JERUSALEM
HILLS.
והיא צולמה ב- 30/9/1938.

אבל משהו הטריד אותי - למגדל הזה יש כתר על הגג, ולכל המגדלים שמצאנו וצילמנו אין. חזרתי גם למגדלים שצילמנו בעבר, ולשמחתי הרבה מצאתי את הפתרון: במקור הם נבנו עם כתר על הראש, ורק לאחר מכן, כנראה ב-48', השלימו את הכתר והוסיפו גג שטוח. הנה, למשל, צלום תקריב של הקצה העליון שלהמגדל ליד בית הקברות של קרית ענבים:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כאשר חזרתי למחשב, לראות את התמונות, רציתי להשוות את המגדל הזה למגדל בצילום של זולטאן. התברר לי, במבט נוסף, שהמגדל של זולטאן הוקם בכלל ממערב לבתי המשק, ולא ראינו שם מגדל. אם כך - צריך לחזור לשם עוד פעם.

אתמול היו לי סידורים בפתח תקוה, וסידורים בירושלים, ובין זה לזה היו לי 2 פגישות שהתבטלו לפתע, והותירו לי חור ענק ביומני. מה מתאים יותר לציד ורטבולים? אבל אתחיל מהסוף כדי להמשיך את הסיפור הקודם, בדבר המצוד אחר המגדל האבוד מהתמונה של זולטאן. חזרתי לקרית ענבים, וחיפשתי את הנקודה שממנה ניתן להגיע לנוף זהה לזה שבתמונה. אין שם כביש, ולכן הייתי צריך לערוך מסע רגלי, עד שמצאתי אותה. צילמתי את הנוף :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אבל העובדה שמצאתי את הנוף איננה פותרת את התעלומה - היכן המגדל? הסתובבתי עוד קצת, בעליות וירידות תלולות, בים סלעים ובתוך קוצים, ולבסוף נדמה לי שמצאתי אותו. הנה הוא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עד כאן באשר למגדל האבוד של זולטאן. נשארת השאלה מה לגבי שאר המגדלים. ובכן, ככל שמצאתי, יעקב פת, כאשר מונה להיות מפקד ההגנה בירושלים (במקום תהומי?), הורה לאנשי קרית ענבים לבנות את המגדלים. מה וכמה נבנו - טרם מצאתי. יש ארכיון בשני הקיבוצים, אך הוא תמיד סגור.

אחזור, אם כך, לארועי אתמול. התחלתי בפתח תקוה. היה שם ורטבול אחד שטרם צילמתי, שסיפר לי עליו איש ההגנה הותיק שפגשתי בכפר סירקין. נסעתי אליו וצילמתי. ברחוב יואל, בדרום העיר. עמדה יפה למדי, תוספת למבנה קודם שעטפו אותו בעמודים והציבו מעליהם את העמדה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כשסיימתי איתו חזרתי לעמדות של גת רימון, וצילמתי אותן שוב. אחסוך מכם. אחרי זה עדיין נותר לי זמן. נזכרתי שראש המועצה של דרום השרון טען פעם באזני שבמחצבת מגדל צדק תיתכנה עמדות. נסעתי לשם, חיפשתי גישה לאזור המחצבות, ובסוף החלטתי להחנות בבאזור התעשיה שמצפון לנחשונים, ולהמשיך ברגל. טיול בארץ לא נושבת, אכולת אבק ודרדרים. כבר מרחוק התגלו לי מבני אבן ענקיים, ועל ראש אחד מהם היתה עמדת בטון:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ראיתם את פרטי החיבור של עמדת הבטון עם קיר האבן? ואת הלטאה שחיה שם?

ושוב אני קופץ לסוף הסיפור: כשהגעתי לירושלים חניתי במגרש של בניני האומה, וקפצתי לארכיון הציוני. עיון קצר בספר ההגנה השלם (6 כרכים עבים) גילה לי סיפור מעניין על מחצבות מגדל צדק: בתחילת המאורעות הפסיקו הפועלים לבוא למחצבות, ובאחד הימים פוצצו הערבים את כל ציוד הכרייה המשוכלל מאד שהיה שם, והיה למעשה ממיטב החידושים העולמיים. מכיון שלא היתה ברירה, והיו חייבים למצוא סיד, הוחלט לחזור למחצבות ויהי מה. יצחק לנדוברג (שדה) נשלח לשם עם כמה מתנדבים מהערים הסמוכות - פ"ת, ר"ג וגבעתיים.הם התבצרו, שמרו ואפשרו לפועלים לחצוב ולשרוף סיד. התקופה ארכה והלכה, והשומרים, המצוידים בנשק בלתי לגאלי, החלו אפילו להוציא עתון. הנה תמונה ממנו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בכל מקרה, המשכתי להסתובב שם, בין המחצבות, משתאה אל מול הכבשני והמבנים הענקיים שהוקמו שם, כנראה בשנות העשרים. בין היתר מצאתי שם בורות לשריפה שנראים לי, משום מה, קודמים יותר, כנראה מהמאה ה-19, ואני אשמח לקבל מידע לגביהם, ו/או לגבי הטכנולוגיה של שריפת סיד. מה היא התעלה העוטפת את פתחו העליון של הבור?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בין היתר, מצאתי שם גם מבנה בטון שהיה כנראה על עמודים, וקרס מתישהו. כנראה ב-48'. מתוכו צומח כיום עץ. על מה שהיה הגג שלו, נראה לי שזיהיתי חרכי ירי אופיניים לתקופת המאורעות. ראו:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ולסיום - תמונת המבצר/ארמון/טירה של השייח' צאדק, עם מטוס ריסוס עושה מעליו באז:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

חזרתי למכונית, מאובק ועייף, ועליתי לירושלים. את ההמשך כבר שמעתם. אבל למרות שהבטחתי שלא אטריח אותכם - עוד תמונה של המגדל ליד הרפת של מעלה החמישה, רק כי היא כה נחמדה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 30-04-2008 בשעה 19:16.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 03-05-2008, 16:15
  עמית מהשרון עמית מהשרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.05.08
הודעות: 56
עמדות הגנה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

כגולש מזדמן מאתר אחר, התרשמתי מאד ממבצע תיעוד העמדות. כל הכבוד!

יש עוד כמה עמדות שאני מכיר ולא מופיעות כאן.

רמת השרון - על באר המים בשדרות וייצמן.

כפר אז"ר - בקצה המערבי של רחוב ההגנה יש עמדה מוסתרת בסבך עבקנה (דווקא את העמדה ליד כביש גהה אני לא מכיר ואשתדל לבדוק בהזדמנות).

קרית שאול - על גג בריכת המים הישנה הסמוכה לצומת הפיל היתה חומה עם חרכי ירי. ב- 2002/3 שופצה הבריכה והעמדה הושמדה. לצערי אין לי תיעוד של העמדה לפני השיפוץ, ואם למישהו יש תיעוד כזה אשמח מאד לראות.

הוד השרון - בזמנו תיעדתי מספר עמדות בדרום-מערב הוד השרון (אזור גני צבי והסביבה), מול שבט אבו כישך הבדווי (הגבול עבר בערך בכביש גהה).

קרית השרון בנתניה - מדרום ליער נתניה (חורשת הסרג'נטים) נמצא בית באר המכונה "באר כפר יואל", על גגו יש עמדה/מעין עמדה. אין לי מידע על תולדות המקום מעבר לשמו.

מגדל המים הישן בקרית אונו - משולט כאתר תצפית ועמדת מגן על היישוב בעבר. לא ראיתי במקום סימנים לעמדה.

יקום - באר א' בפינה הצפונית-מערבית של הקיבוץ - חומת לבנים עם חרכי ירי על גג הבאר.

ונדמה לי שגם מגדל המים החום בהרצליה ב' תיפקד כעמדת שמירה.

חדרה - מגדל המים בנווה חיים (אתר לאומי) כולל חרכי ירי.
נחל חדרה ממזרח לתחנת הרכבת חדרה מערב - עמדה ששימשה את גן שמואל.
שדה מדרום לשמורת ביצת זיתא (גם בחדרה) - עמדה נוספת.

בת שלמה - עמדות הגנה באזור הפינה הצפונית-מערבית ובקצה הדרומי של המושבה ההיסטורית.

אם חלק מהמקומות כבר הוזכרו כאן, אני מתנצל. המבנה של השרשורים בפורום מאד לא נוח למעקב אחרי הנושאים, ההודעות והתגובות..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 04-05-2008, 20:01
  עמית מהשרון עמית מהשרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.05.08
הודעות: 56
עמדות
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "גע רגע ... שנייה אחת..."

תיעוד העמדות בוצע כחלק מסקר ממושך שערכתי כתחביב בשרון, מהירקון ועד נחל אלכסנדר. סקר שהתחיל ב- 1993 והסתיים בפועל ב- 2002 (למרות שאני ממשיך לעדכן מדי פעם עד היום).
הסקר התייחס למרחב הפתוח מחוץ לתחומי יישובים, בדגש על ערכי טבע ונוף. היו כמה מקומות ש"גלשתי" לתוך היישובים, כמו העמדות בהוד השרון.

בנפרד מכך, עסקתי בהכנת רשימת המלצות לשימור אתרים ברמת השרון (עיר מגוריי בעבר), ומכאן גם הידע הספציפי לעיר.

לגבי השאלה על העמדות לתיעוד, העליתי תמונות של מרבית המקומות מ- 2002. ייתכן שחלו שינויים בשטח ואשמח להתעדכן. המקום היחיד שחסרה לי תמונה זה "זילברפניג", הבניין מדרום ליקום ולגן האירועים ג'ילת. בעצם גם ל"באר כפר יואל" בנתניה אני חושב שחסרה תמונה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 15-05-2008, 20:35
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
אבן יהודה, בית יצחק, כפר נטר ובית יהושוע - ללא ממצאים !...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי עמית מהשרון שמתחילה ב "עמדת שמירה מדרום-מזרח למדרשת רופין"

היום ניצלתי את שעות אחה"צ לצורך עריכת סיורים ביישובים הללו, פניתי מכביש מס' 4 לכוון מערב בצומת דרור ונכנסתי לאבן יהודה, ערכתי ביישוב מספר סיבובים תוך נסיון לאתר את "לב היישוב " (זה לא היה כ"כ קל היות ולא מצאתי מגדל מים כל שהוא שישמש לי כנק' מוצא) לאחר כחצי שעה של נסיונות וחיפושים במה שנראה לי כמרכז היישוב הוותיק הרמתי ידים והמשכתי לכוון תל יצחק, שלושה סיבובים איטיים בלווי מבטים לצידי הדרך על הציר ההיקפי של הקיבוץ לא הניבו ממצאים ומשם המשכתי לקומפלקס של בית יהושוע וכפר נטר (האחרון היה חלק מיישובי חומה ומגדל)...
הסתובבתי , הסתובבתי והסתובבתי, ירדתי לדרכי עפר בחיי שניסיתי אך נראה לי שעמדות השמירה אם היו פינו בשלב זה או אחר את מקומן לטובת בריכות השחייה הפרטיות שכל כך נפוצות ביישובים אלה....


בשלב הזה כשאני כבר על סף דכאון מתקדם המשכתי לקיבוץ יקום שם ניסיתי לאתר את אותו מבנה עליו דווח עומר שבפינה הצפונית מערבית של הקיבוץ אך ללא הצלחה ! יכל להיות שאיבדתי את הכושר???....

ואפילו על מגדל המים של הקיבוץ לא נראה חרך ירי אחד לרפואה....

נו שויין...
עזבתי את הקיבוץ ואז נזכרתי במבנה עליו סיפר עומר אשר אמור להמצא מדרום לגן האירועים ג'ילת , שמתי פעמי לכוון ואכן אותר לו המבנה המדובר !
במקום ניצבים למעשה שני מבנים כשהאחד (הצפוני) הנו מבנה שבתוכו באר מי תהום אך מה שמעניין הוא שעל הפינה הדרום מזרחית של הגג ניצב לו קיר פינתי עם חלון גדול יחסית לכל כוון, אינני יודע או יכל לקבוע למה הדבר שימש אך משום מה אין לי ספק כי מדובר בבנייה מהתקופה עליה אנו מדברים כשכנראה מדובר בסוג של עמדת תצפית (?)....

צילמתי את המבנה ואת סולם העלייה לגג שבתוכו מבעד לאחד החלונות אך עלי להקטין את התמונות...

בסמוך למבנה הבאר ניצב מבנה חד קומתי עם גג רעפים שממש אין לי מושג מה היה ייעודו !

אולי כמקום מנוחה לאלה שבאו לשאוב מים?
אולי מבנה בו התגוררו בעלי הבאר?...

לא ברור...

לסיכום - יבול דל למדי עבור כשלוש שעות של חיפושים אבל בכל זאת משהו.



לבני.

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 15-05-2008 בשעה 20:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 03-05-2008, 18:24
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
צוותי חירום ייצאו מיד לשטח
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

תודה, עמית. ד.א. ?
הצוותים שלנו יצאו מיד לצלם, לתעד ולהנציח. צוותים אחרים כבר ניגשו למלאכת המחקר ההיסטורי.
לבני - כל הצוותים הללו זה אתה.
או מי שיגיע קודם. את כפר אז"ר אני לוקח על עצמי.

ובענין אחר - כיון ששמעתי שמועות על עמדות באלונים, שטלי פיספסה, נסעתי לחפש אותן בעצמי. אני מתנצל - גם אני לא מצאתי אותן, ומסיבה דומה: אין שם עם מי לדבר. כולם ישנים, בקיבוץ הזה.

מצאתי רבע עמדה חדשה. באלונים, מסיבה שטרם הבנתי, הם הקימו את מערך הביצורים, לרבות עמדות דו קומתיות, דווקא מאבן. זולטן קלוגר צילם אחת כזו ב-38' (שנת העליה לקרקע של הקיבוץ).
על פי האתר של הקיבוץ, נותרו 4 מתוך 5 עמדות כאלה, והן משמשות כיום למגורים. מצאתי אחת כזו. מדובר במגדל אבן דו קומתי ששימש כעמדת שמירה, ולימים הוסב לבית מגורים ונוספו לו אגפים, שאינם בנויים מאבן. ניתן לזהות, בתוך הבלגן הזה של הרחבות והוספות, את מגדל האבן שהיה עמדה. וגם יש שם שלט שמסביר זאת.
אז הנה התמונות של זולטן:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

והנה מה שהצלחתי לזהות. השלט והבית:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

יש עוד 3 כאלה. אולי ברורים יותר. מדובר בבתיהם של פיינשטיין, אלבוחר, טבעוני ובית-אהרון. אחד מהם אני צילמתי, והנותרים מחכים. כמובן שצריכים להגיע לשם כשהם ערים. טלי?

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 03-05-2008 בשעה 18:43.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 03-05-2008, 20:42
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
כל הצוותים זה אני??....
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "צוותי חירום ייצאו מיד לשטח"

שוד ושבר...

בכל מקרה כל צוותי לבני נמצאים בשלבים אחרונים של ארגון הכח מחדש לאחר תקופה אינטנסיבית של ציד עמדות !


למען האמת לבני התחיל תקופה מאוד לחוצה במקום עבודתו ולכן נאלץ "להוריד הילוך" אך עם זאת בהחלט עוקב אחר ההתפתחויות כאן (ולא היו הרבה לאחרונה לצערי)....

יש לי רשימת אתרים חדשה אותם אני מתכוון לפקוד בתקופה הקרובה ולהלן פירוט:

ישובים/קיבוצים באיזור השרון בואכה נתנייה כגון בית יצחק, כפר נטר (יש סיכוי למצא מציאות שהרי היישוב היה חלק מיישובי חומה ומגדל), בית יהושוע, אבן יהודה וכו'....

פרט אליהם מאוד מציקה לי תחושת ההחמצה בעניין רמות השבים/הוד השרון/צופית/שדה ורבורג וגן חיים !... צריך לתת שם קצת השקעה נוספת היות ואין לי ספק שיש שם עוד כמה עמדות חמקמקות במיוחד !

ובל נשכח את עמק חפר גם !

לגבי הרשימה שהעלה עמית מהשרון (וברוך הבא עמית מהשרון)!

אני אקח את רמה"ש, יקום ואם מגדל המים בהרצלייה הוא מגדל נוסף פרט למגדל שכבר צילמתי אז אנסה לאתר גם אותו.

בקרוב מאוד - המשך פעילות !


שבוע טוב לכולם.

מצוות לבני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #44  
ישן 08-05-2008, 11:27
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
הרצליה - "המגדל החום"...
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי עמית מהשרון שמתחילה ב "מגדל המים החום"

טוב, ממש הרגע נכנסתי הביתה לאחר שסיימתי את הסיור באיזור "המגדל החום" של הרצליה, על גבי המגדל לא אותרו כל חרכי ירי או סממנים אחרים שיכולים להעיד כי שימש כעמדה מה שכמובן לא מבטל את האופצייה ששימש לאיתות ותצפית ולו רק מהסיבה שהוא ממוקם על הנקודה הגבוהה ביותר שבאיזור הרצלייה וסביבתה !
עם קצת דמיון ניתן בהחלט להבין שהיה קשר עין מצויין בין המגדל הזה לבין המגדל של רשפון ושד' הנשיא שבהרצלייה פיתוח ואולי אף עם נקודות נוספות שהיו באיזור.

הנוף מהגבעה הזו ממש יפה ואולי שווה היה לעריית הרצלייה (שגם כך משקיעה לא מעט בטיפוח) לטפח שם איזה שהוא אתר תצפית לעבר העיר וסביבתה....

צילמתי שתי תמונות אך אני צריך להמיר אותן מהטלפון למחשב ולהקטינן... (המצלמה שלי שבקה חיים על ההתחלה)....

נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 08-05-2008 בשעה 11:29.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 05-05-2008, 16:03
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
כפר אז"ר
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

הטיפ של עמית היה מדויק: בקצה המערבי של רחוב ההגנה, בסופו (הוא רחוב ללא מוצא) מסתתרת עמדה.ממש מסתתרת, בתוך סבך של קני סוף. מה עושים שם קני סוף, בהיעדר מקור מים כלשהו, לא הבנתי - אבל מילא.
המיוחד בעמדה הזו הוא שהיא עגולה. חצי עגולה, ליתר דיוק. כמו כן נותרו בה, במצב מצויין, התמיכות של מדפי התחמושת מתחת לחלונות.
אין לי עדיין מושג ממתי היא. הנה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אחרי זה נסעתי למרכז הכפר, ושם כמובן ניצב מגדל המים, עם העמדה הרגילה על ראשו, וחרכי הירי/תצפית האנכיים. הנה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עמית - טיפ טוב. אמשיך ללכת בעקבות הטיפים שלך בקרוב. תודה.
אגב - הבנתי שזה היה לצורך עבודה כלשהי, אבל איך נודע לך עליהן? איך, למשל, נודע לך על זו שבקצה רח' ההגנה, בכפר אז"ר?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 05-05-2008, 23:47
  עמית מהשרון עמית מהשרון אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.05.08
הודעות: 56
איתור העמדות
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "כפר אז"ר"

כאמור, בשרון מהירקון וצפונה מדובר על תחביב אישי, שכלל מאות סיורים רגליים בשטח. הסיורים תוכננו במטרה לכסות כמה שיותר תאי שטח, והסתייעו גם במפות היסטוריות ובמקורות הספרותיים שהצלחתי להשיג. מלכתחילה החלטתי לא לעסוק במבנים היסטוריים בתחומי יישובים (אלא אם כן מדובר באתרים ארכיאולוגיים כמו אום ח'אלד או תל כפר סבא).

לגבי עמדת כפר אז"ר, ראשית היא ממוקמת בסבך של צמח הנקרא "עבקנה שכיח". הצירוף "קני סוף" הוא שגוי (קנה וסוף הם שני צמחים שונים ואפילו ממשפחות שונות). סביר שיש מים מתחת לפני השטח, ובכל מקרה הן קנה והן עבקנה צומחים גם ללא זרימת מים עילית. ראה למשל את אזור צומת קרית שאול (צומת הפיל) שם יש לא מעט עבקנה בגבול חלקות פרטיות.

שנית, איתור העמדה הזו היה לחלוטין במקרה. כחלק מסקר שאני עושה (הפעם בתשלום) בעיר רמת גן, בדגש על ערכי טבע, סקרתי בזמן האחרון את כפר אז"ר בדגש על השטחים הפתוחים סביב המושב, ולהפתעתי נתקלתי בעמדה. כפי שראית, לא הבחנתי בעמדה ליד כביש 4 שממוקמת באזור תעשייה חסר משמעות לסקירת ערכי טבע..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #50  
ישן 07-05-2008, 14:46
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
חילוני, דתי וערבי נסעו ברכבת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

וההסבר בגוף ההודעה.
אני מתחיל לדבר על "התסביך" שלי בכל מקום, ולעיתים יש לאנשים טיפים מעניינים. הייתי בפגישה בירושלים, סיפרתי, ואחד המשתתפים הציע שאלך לאורך המסילה הנטושה מול שכונת מקור חיים, ואחפש שם.
הטיפ היה הגיוני מאד. מאוחר יותר למדתי שמקור חיים הוקמה בתחילת שנות העשרים (מתי בדיוק - ראו הסתבכות בהמשך) כמיני-מושבה חקלאית. יהודי עשיר רכש את הקרקע, הועידה להתיישבות חקלאית, ותרם אותה לקק"ל שיבצעו את חלומו, ואכן כך היה. נבנתה שכונה של בתים יפים ומעוטרים, עם גגות רעפים, ובית כנסת גדול ויפה אף הוא, באמצע השכונה החד-רחובית. השכונה הזו היתה מוקפת כפרים ושכונות של ערבים - בית צפאפה מדרום, קטמון ממערב (מעבר למסילה), בקעה מצפון ורק ממזרח היו שדות (היום - אזור התעשייה תלפיות). בזמן המאורעות השכונה סבלה קשה, וכמובן התבצרה.

עשיתי אתמול (ערב יום הזכרון) כמצווה עלי, והלכתי לאורך המסילה. מהר מאד איתרתי את העמדה הראשונה, שניתן היה לטעות בה אלמלא הסימנים הברורים של הרחבת החלון הקטנטן האופייני לביצורים. הנה היא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המשכתי, וראיתי את בית הכנסת הותיק של השכונה, מבוצר כולו. עד כדי כך, שדוד קרויאנקר, המתעד הנלהב של הארכיטקטורה בירושלים, משווה אותו לבתי הכנסת בפולין, שהיו גם מבצרים להגנת הקהילות. העמדות פונות האחת לדרום-מערב והשניה לצפון-מזרח, ויוצרות מבנה דומה מאד למצודות המיקי-מאוס הירדניות. בכל מקרה, הוא בהחלט יפה.

אבל מתי הוא נבנה? עפ"י קרויאנקר- ב-1928, ע"י תרומת נשים חרדיות משיקגו. השכונה, על פי אתר האינטרנט של העיריה, נבנתה ב-1925. אבל - על חזית בית הכנסת מוצב שלט המפאר ומאחל אריכות ימים למרימי התרומה, ומסיים במילים: "נבנה ונגמר בשנת תרפ"ב" הלא היא 1922. בכל מקרה, על פי קרויאנקר, העמדות הן משנת תרצ"ו.
הנה בית הכנסת והנה השלט:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כיון שכבר הייתי וראיתי וצילמתי, נזכרתי שגם שכונת בית וגן הוקמה באותן שנים (1922, אלא אם יוכח אחרת), וסבלה מאד מערביי סביבתה. הסיפור שלה גם יופיע בקרוב ביומני תרצ"ו. החלטתי לראות אם נשארו גם בה ביצורים כלשהם. החניתי בהר הרצל, שמשם ירו עליה, והתחלתי לטייל. לא נשאר בשכונה זכר לימים עברו, למעט המכון למדע וטכנולוגיה בשרות היהדות, שחזית הכניסה עליו, החד קומתית, היא זכר לימיה הקודמים. הכל הפך לבנינים ענקיים, מאבנים נסורות, מפחידים למדי. עשיתי סיבוב ולא מצאתי כלום, ואז פתאום ראיתי אותו: את בית הכנסת האולטימטיבי. התשובה היהודית לבתי התפילה של האחרים. למגדל הפעמונים של הנוצרים, ולצריח המואזין המוסלמי. בית כנסת, עם מגדל שבראשו עומדת עמדת הגנה ומנורה. הסמל האולטימטיבי של היהדות.
אמור מעתה - לנוצרים יש פעמון, למוסלמים יש מואזין, ולנו יש עמדת הגנה.
אגב - רוב הסיכויים הם שזה בכלל מ-48', אבל אינני בטוח. זה יכול להיות מהמאורעות.
הנה הוא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כיון שהייתי כבר באזור הר הרצל, והתכוונתי להגיע לתל אביב, החלטתי לנסוע דרך עין כרם. בכניסה הדרומית למבשרת נתקעתי בפקק נוראי, אז החלטתי להאריך בטיול, ולנסוע דרך צובה. השמש נטתה לשקוע, האור היה קסום, ועליתי לבלמונט. הסתובבתי בין הריסות הכפר צובא והריסות המצודה הצלבנית, ולפתע.... עמדה!!! רבותי, נדמה לי שמצאתי עמדה של ערבים!!! ככל שהבנתי, צובא היה יעד מבוצר כאשר נכבש במבצע דני, והעמדה הזו היא חלק מאותם ביצורים.
אז הנה עמדה של ערבים:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם כבר נסעתי הביתה, אלא ששעת הצפירה התקרבה, וחשבתי שזה יהיה ממש נטול משמעות לעצור את המכונית בכביש המהיר. הייתי קרוב ללטרון, אז החלטתי לבקר שם את רעי. לא מעטים. עמדתי מול כותל השמות העצוב, ומסדר כבוד קטן של חיילים הוריד את הדגל לחצי התורן, ועמד איתי דום בעת הצפירה.

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 07-05-2008 בשעה 14:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #51  
ישן 07-05-2008, 22:44
  לבני מנהל לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ
 
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,743
זו פעם שנייה או שלישית שדרכינו מצטלבות !...
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי ארדיכל שמתחילה ב "חילוני, דתי וערבי נסעו ברכבת"

גם אני הייתי במשך כל אותו יום בעין כרם (למעשה ממש בסמוך לה לא רחוק מביה"ס ובסיס צה"ל הנטוש שבמורדות הרכס עליו היא ממוקמת) !....
יום לפני ביליתי כשש שעות בטיול רגלי באיזור שוק מחנה יהודה ושכונת כנסת ב' ו ג', צילמתי לא מעט תמונות עבור פורום נכבד זה שיועלו בעתיד באשכול נפרד !

בשלב החזרה לכוון השפלה ערכתי סיור באיזור מחצבת צובה היות וחשבתי שאולי יש סיכוי למצא שם דבר מה אך לשוא.

לגבי הגיחה שלך - סוף סוף אני רואה את מה שלירושלים יש להציע בנדון !
ללא ספק ממצאים יפים וחשובים !

אגב - מה מותקן על גג העמדה הזו?...תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נראה לי מתקן מעניין, יכל להיות סוג של צופר אזעקה?...

ובכלל, מעניין מה עוד מסתתר באיזור העיר ירושלים....

תודה על המידע והתמונות.

חג עצמאות שמח.

לבני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 10-05-2008, 18:55
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
כפר הדר וסביבותיו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

נסעתי בעקבות הרמזים של עמית מהשרון, ששוב הוכיחו את עצמם: מתוך 3 שחיפשתי, מצאתי שניים, ועוד אחת שעמית פספס.
נסעתי לעמדות שעמית ראה בשכונת גני צבי, בדרום מערב רמת השרון. אתחיל מהסוף - העמדות הן אכן בגני צבי, אך לא שייכות לשכונה הזו. גני צבי היא שכונה שהוקמה ממערב לכפר הדר ב-49', ואף כונתה "שכונת הנצחון". העמדות שנמצאות שם הוקמו הרבה קודם לכן, ב-36-39', כדי להגן על כפר הדר. כפר הדר, יליד שנות העשרים, קנה את מקרקעיו משבט אבו קישק, אך סבל לא מעט מההתגרויות של אנשי השבט, שהתגוררו ממערב לישוב.
סיפור רכישת הקרקעות מעניין: במאורעות של 21' (רצח ברנר) השתתפו אנשי אבו קישק בהתנכלויות ליהודים, נתפסו והושת עליהם קנס כבד. כדי לשלם את הקנס, הם היו חייבים למכור חלק מאדמותיהם ליהודים, ואכן חנקין התייצב מיד וחתם איתם על חוזה, ב-3.5 לירות לדונם. לצערו של חנקין הוא לא הצליח להרים את הסכום הנדרש, ואיזו עדת חסידים ממרכז אירופה ניהלה מו"מ עצמאי עם אבו קישק, וחתמו איתו על זכרון דברים לפי 8 לירות לדונם. חנקין התחנן בפני החסידים שייסוגו, אך הם סרבו. אלא שאז פרץ המשבר הכלכלי של שנות העשרים, וגם החסידים לא רכשו את הקרקע. בסוף היו אלה כמה חקלאים שהתאגדו באופן עצמאי, רכשו את השטח ב-5 לירות, והקימו את כפר הדר. לימים הם התאחדו עם עוד 3 ישובים ונהיה מזה הוד השרון.
בכל מקרה, רכס הגבעות ממערב לכפר הדר היה קו הגבול בינם לבין אבו קישק, ושם הם הקימו עמדות.

סוף הסיפור - בימי מלחמת השחרור ברחו אנשי אבו-קישק למשולש הקטן (טירה-טייבה-קלאנסואה) ושם הם ישבו לעת החתימה על הסכמי רודוס. בהסכמי רודוס מסר המלך עבדאללה את המשולש לידי מדינת ישראל, אך התנה זאת בכך שתושבי הישובים, לרבות הפליטים ששהו שם, לא יחשבו כ"נעדרים" ורכושם יושב להם.
אלא שאזור אבו קישק היה חלק מהשטח שגילש הגדיר (ואני מסכים איתו - אין דרך יפה יותר להגדיר זאת) כ"מטוהר אתנית".לממשלת ישראל לא היתה שום כוונה להחזיר את האבו-קישקים למקומם, והם הועברו ללוד. שם, בלוד, הם קיבלו בתים מהרכוש הנטוש, ואדמות חקלאיות שהיו שייכות לערבי נפקד בשם שניר. אלה הן אדמות פרדס שניר. הם קיבלו דונם בעבור כל 10 דונם שהיה להם קודם, ונדמה לי שהמעשה הזה של הממשלה היה עוד אחד מהמסמרים הרבים שהממשלה נעצה בארון הקבורה של העיר רבת הפוטציאל הזו.

נחזור לחבר'ה מכפר הדר. על רכס הכורכר הם בנו עמדות, שעמית מצא, ונסעתי היום לצלם אותן. הראשונה בסוף המזרחי של רח' ההגנה, ממשיכים קצת שמאלה (צפונה) בדרך עפר, ורואים אותה. הנה היא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ולמען לבני - עמוד החשמל ליד העמדה. הוא לא ממש נראה "כשר":

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

השניה היא ברח' יורדי הסירה, בחצר של בית פרטי עם משוכת גדר חיה גבוהה מאד סביב החצר. קשה היה לצלם אותה, אך הנה מיטב יכולתי:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם גלשתי ברח' יורדי הים מזרחה, ולהפתעתי נתקלתי בבית משוגע, של מי שמגדיר את עצמו "אוהב ארץ ישראל הישנה והטובה". מסעדה קטנה, עם מוזיאון פרטי (10 ש"ח) של כל מיני דברים, הקשורים לנוסטלגיה. משהו משוגע/נפלא לגמרי. הנה צרור תמונות, אבל לפני זה - מאמר של צור שיזף על המקום:
http://www.masa.co.il/article.php?cid=2579

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



באחת התמונות יש מספר טלפון, אני מניח שזה הטלפון של המקום, לשרותכם.
בכל מקרה, לא מצאתי עמדה נמוכה שעמית צילם שם, ואני חושש לגורלה: האזור שם בתהליך פיתוח היסטרי לחלוטין. מה שכן מצאתי זו בריכת מים ברח' האשל, טיפה דרומה, על אותו רכס כורכר. הנה היא:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בחיפושי אחר עמדות נוספות, טיילתי בשדות מדרום להוד השרון, ונתקלתי במה שנראה בהתחלה כמו הר זבל, אך אולי הוא בכלל תל. מי מכיר? מי יודע? הנה הוא (עם ג'יפ של שבת על הפסגה):

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

משם, כיון שהייתי באזור, קפצתי שוב לפ"ת. באינטרנט מצאתי שיש עמדה ברח' צירילסון (בת"א קוראים לרחוב צירלסון). נסעתי לחפש אותה, הלוך וחזור לאורך הרחוב, עד שלפתע זיהיתי אותה. מתוקה להפליא. מכוונת לפאג'י.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ולקינוח: מפרחי העונה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 10-05-2008 בשעה 19:10.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #68  
ישן 17-05-2008, 17:00
  ארדיכל ארדיכל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
חמוד זה מחייב
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

אז במסגרת מחוייבותי החדשה - להלן רשמי מסע ציד בגליל.

התחלתי במצפה, מושבה קטנטנה וכלל לא מתוקה (ראו רשמי הזועפים ב"רשימת השמירה"), שבה - על פי כל העדויות - צריכה היתה להיות עמדה. לא היתה. המשכתי לאורך כביש פוריה, עם תצפית מהממת לבקעת יבנאל. עצרתי בפוריה, שעל פי מועד הקמתה ועוינות השכנים, ציפיתי למצוא בה לא מעט עמדות.
ובכן - גם בפוריה לא מצאתי עמדות, אבל מצאתי את קצה זנבו של משהו שיכול להיות סיפור מרתק ומזעזע: פוריה המקורית, הראשונית, חרבה ונשרפה לחלוטין במאורעות "שלי" (36'-39'), ומכאן ברור למה אין שם עמדות. ורק נותר לשאול - האם אין עמדות בגלל שהיא חרבה אז, או שהיא חרבה בגלל שלא היו בה עמדות. בכל מקרה - הנה הסיפור:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

מפוריה המשכתי לשכנותיה הותיקות - יבנאל ובית-גן. שוב - עפ"י מקורות ברשת, אמורות היו להיות שם לא מעט עמדות. שם, ביבנאל, דווקא לא התבדיתי, ומצאתי את כולן. הראשונה היא מגדל דו קומתי, דומה למגדלי מעלה הענבים. מושקע. בזמנו מצאתי תמונות הסטוריות של המגדל הזה, ותהיתי אם הוא עדיין שם. זה מוזר - כי הוא מאד מאד שם, ונצפה היטב מכביש מסחה-כנרת. תמוה בעיני שאיש מאתנו לא זכר אותו. הנה הוא, בצרוף התמונות ההיסטורית (העליתי אחת מהן, בזמנו, בהקשר של מגדל הזרקור על גג ביהכ"נ במסחה). התמונה השלישית היא כפי שהוא נראה כיום מכביש מסחה-כנרת:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אחר כך מצאתי עמדה על גג בריכת המים, בעיבורה של שכונה חדשה שתוכננה, כנראה, עבור חסידי חב"ד, אך המריבות בינם לבין האיכרים הותיקים במושבה הביאו לכך שיש רק גדרות וקוצים. הריב הזה, בין האיכרים לחסידים, ניכר במושבה בכל מקום, וההרגשה היא קצת כמו בביירות - כיון שאיש לא רוצה לפרגן לרעהו, הכל עזוב ומוזנח, וחבל. פוטנציאל מדהים. הנה העמדה על הבריכה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ובסוף, עוד עמדה אחת, על גג בניין מוזנח. לעמדה הזו אין חרכי ירי/תצפית, אך היא ללא ספק עמדה מזמן המאורעות, ויעידו על כך המסמכים ההיסטוריים ומגדל הזרקור מעליה. אני מנחש (אגב, בכל הניחושים שהעליתי עד כה, אחוז הקליעות שלי אינו גבוה. לשמחתי איש מכם טרם נזף בי. הפשלה הגדולה היא הניחוש שלי לגבי דרך עוקפת אבו גוש. לא היתה כזו!) שהעמדה הזו היא מבין הראשונות שהוקמו, ומטרתה היתה, קודם כל, להאיר עם הזרקור. כיון שאז לא חשבו עדיין שמדובר במלחמה, לא טרחו לצייד אותה בחרכים.
א-פרופו מלחמה - יבנאל ובית גן (אינני יודע להבדיל ביניהן) סבלו קשות במאורעות. המון ירי, 3 שומרים שנהרגו, וכנראה עוד קרבנות. באתר של ארכיון יבנאל יש עדויות בע"פ, מוקלטות, המתארות את התקופה לפרטי-פרטים. בכל מקרה - הנה העמדה נטולת החרכים:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


ואקנח בפרחי ארצנו:


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 17-05-2008 בשעה 17:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #72  
ישן 23-05-2008, 02:58
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,952
קיבוץ מעין צבי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ביצורי המאורעות 3"

עמדה מס' 8 ממוקמת בנקודה הגבוהה ביותר בקיבוץ, ליד מה שהיה האולפן וכיום מלון/ספא "מגע הים". אין לי מושג אם העמדה היתה חלק ממערך עמדות גדול יותר, או שנקראה כך מסיבה אחרת (אין בקיבוץ סימנים לעמדות אחרות). בפעם הבאה שאהיה בקיבוץ אנסה לברר את העניין.

לענייננו: עמדה 8 (או בשמה הפופולרי "העמדה") בנויה שתי קומות, כאשר הקומה הראשונה נסמכת על הסלע שעליו נבנתה העמדה והוא תופס את הרבע התחתון של גובה החלל הפנימי. פתח הכניסה לעמדה (קיר צפוני) בנוי בצורה מדורגת כך שכדורים ורסיסים לא יחדרו ישירות לחלל הקומה הראשונה. חרכי הירי של הקומה נסתמו בבטון.
הקומה השניה סיפקה תצפית טובה יחסית מערבה על מורדות הגבעה ובתי הקיבוץ, ומזרחה לכיוון המושבה זכרון יעקב. חרכי הירי בנויים בכל ארבעת הקירות, ובקיר הצפוני מותקנים עדיין מבחוץ חיבורים לכבלי חשמל.
גג העמדה המקורי הוסר בשנת 1988 כחלק משיפוץ שנערך לרגל חג ה-50 לקיבוץ, ובמקומו הותקן גג כמעט זהה אך מחודד יותר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:35

הדף נוצר ב 0.15 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר