|
24-04-2008, 00:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
תסלח לי,
אני חושב שהבנת פשוט הפוך...
נראה לי שיותר קל להסב נהג משאית לאופניים מאשר הפוך.
מפקד כוח ממונע ומשורין, לכש"תגלה" לו את עולם החי"ר, לא תצטרך לחצוב באבן קשה כדי להרגיל אותו לתפישה של תנועה ותקשורת בין כוחות, על הספקה בטווחי צעקות ודילוגים, על הפעלת אש הדדית במרחק של הבהובי פנס, אל אש בכינון עקיף אל מעבר לגבעה או שתיים.
קח לעומתו קצין חי"ר, שהיה מורגל שכל עולמו נמצא בטווחי צעקות ונק"ל ומסע רגלי, נסה כעת לגלות לו-
שכל מה שפחות מאלף מטרים הוא טווח אפס,
שאין מה להתעמק רק בריבוע יחיד של מפה אחד לחמישים אלף (הגזרה מורכבת מעשרה כאלה לפחות, וכל טנק אחד יורה למרחק של כמה ריבועים),
שמחלקה יחידה יכולה לפרוש לרוחב מאות מטרים,
שאי אפשר יותר לצעוק לחבר'ה, למעשה לא תצליח לדבר ללא קשר אפילו עם נהג הטנק שלך,
שכדי לזוז כמה מטרים כדי לראות יותר טוב אתה צריך להגיד משהו עם הפה ולא יעזור שתזיז את הרגליים,
שלא יעזור להתכופף בצריח אם טיל בדרך אליך,
שעליך להקשיב בקשר לצוות הטנק שלך, לטנקים של המסגרת שלך, למפקד שלך, למפקדים האחרים במסגרת שלך, להוא מהסיור, לחי"ר שצמוד איתך ולך תדע למי עוד.
שצריך גם לדבר עם חלק מאלה או כולם, תלוי מתי ומה קורה,
אפשר להמשיך עוד, אבל זה נעשה מייגע וארוך ואז אני מפספס את המטרה.
עכשיו תעלה שלוש רמות למעלה, אל מח"ט טנקים. הרי יעבוד איתו גם חי"ר, יוקצה לו סיוע ארטילרי, אולי ח"א בגזרתו, ד"ש ממודיעין, ותערבב את כל זה בקרב תנועה שבו אתה חי בשטח של כמה וכמה וכמה ק"מ מרובעים.
אם תביא לי דוגמא מ2006 לקרבות שבהם לא נסעו כל כך הרבה, אומר לך שהמתווה ההררי מסובך גם ברגל כפי שאתה יודע, אז תחשוב שעכשיו אתה לא יכול לקפוץ ולדלג כמו שבא לך, אלא יש לך מכונות להפעיל על ידי עבודת צוות וטווחי ההעסקה באש מוכפלים פי עשר או עשרים אם לא יותר לעומת החי"ר.
שוב, גם למפקד, כשהמכונה יותר מורכבת, למפעיל\לקוח\משתמש יותר קשה, לא יותר קל. פחות אינטואיטיבי, לא יותר.
**גילוי נאות- אני מרשה לעצמי להכביר מילים כי הכשרתי בצבא היא שריון, אח"כ במילואים הוסבתי בהכשרה זעירה לסיור, ובנוסף עברתי הכשרות שונות בתחום אבטחה שרבים נוטים להקבילו ל"לוט"ר", כך שאני רואה בעצמי אחד שמבין שריון וגם חי"ר, לפחות ברמה הבסיסית.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
נערך לאחרונה ע"י רגב06 בתאריך 24-04-2008 בשעה 00:42.
|
|