21-04-2008, 23:53
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
נתחי עוף במרינדה+ תפוחי אדמה בתנור
סוף סוף גם אני פותחת אשכול בישול מצולם... רציתי כבר המון זמן
האמת היא שהפעם מדובר בלא פחות ולא יותר מאלתור מוזר ממצרכים שהיו לי במקרה בבית, וממש לא ממשהו מתוכנן- ככה שתהיו סלחניים לגבי המצרכים
נתחי עוף במרינדה:
מצרכים:
3 חזות עוף, פרוסים לנתחים
1 קופסא רסק עגבניות
2 כוסות מים
סוכר, מלח, פלפל, צ'ילי- לפי הטעם
אופן ההכנה:
להמיס את הסוכר בסיר, להוסיף לו רסק עגבניות, מים ואת התבלינים- ולתת להם להתבשל להנאתם כ-15 דקות. לתת למרינדה להתקרר
את חזות העוף לפרוס לנתחים, "להושיב" בתבנית וליצוק עליהם את רובה של המרינדה (לא לזרוק את השאר!)
להשאיר כשעתיים (זה הזמן שהיה לי)
בתום שעתיים- לסדר יפה יפה על רשת ולהכניס לתנור. מקץ 15 דקות להפוך צד, ולאחר 10 דקות נוספות- להוציא.
תפו"א בתנור:
מצרכים:
4 תפו"א גדולים מקולפים וחתוכים לפרוסות
1 בצל גדול חתוך לחתיכות בינוניות
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
פפריקה אדומה, מלח ופלפל ע"פ הטעם
אופן ההכנה:
זילוף מעט שמן זית בתבנית, סידור שכבת תפו"א, שכבת בצל+ שום וכן הלאה עד למילוי התבנית.
תיבול
הכנסת התבנית לתנור למשך כ-30 דקות.
הוצאת התבנית, בדיקת התפו"א והוספה של שארית המרינדה לתבנית. זה נותן שכבה עליונה מעולה וקריספית עם טעם גן עדן.
הכנסת התבנית בשנית ובדיקה מדי פעם מה מצב התפו"א
בתאבון!
ונעבור לתמונות : - לחובבי הצילום- אני נכה בתחום, זה הכל מכוונה טובה
הכנת תבנית התפו"א:
הכנת המרינדה:
העופות מתמוגגים מחגיגת המרינדה:
תפו"א- תוצאה סופית:
חזה עוף- תוצאה סופית:
_____________________________________
|