19-04-2008, 12:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
הונאה ע"י מועדון
שלום.
השאלה שלי קצת מוזרה אבל היא מעניינת אותי.
אתמול הייתי במועדון שהכריז על המסיבה אתמול כעל מסיבת סגירת המועדון. הם עשו פרסום חזק כבר תקופה לגבי כך שהמועדון נסגר לאחר המסיבה ביום שישי (18.04.08).
המועדון בדר"כ מחלק בבארים שתייה חינם וכן לוקח 30 ש"ח לכניסה.
אתמול, לא הייתה הפקה מיוחדת, דחסו בערך 3000 איש למקום שלא מיועד להכיל כל כך הרבה אנשים ופשוט לא היה מקום לזוז. לא הייתה שתיה חינם, למרות שבהודעה שפרסם המועדון בפלאפונים נכתב כי יהיה בר אקטיבי ומשיחות בטלפון עם יחצני המועדון נאמר כי יש אלכוהול חופשי כל הלילה.
אנשים שהגיעו למסיבה ציפו למשהו אחד, אך קבלו משהו אחר. כל מי שהגיע למועדון היה בטוח כי יש אלכוהול חינם (לא סתם אנשים מגיעים למסקנה כזו).
בסופו של דבר, בעל המקום החליט לעשות קופה אחרונה, הוא העלה את המחיר של הכניסה, דחס המון אנשים, לא אכף את עניין העישון במועדון ואפשר היה להיחנק מכמות המעשנים שהיו במקום סגור, לא איפשר שתיה חינם כפי שהובטח (אפילו בהתחלה כשאנשים ניגשו לבר כלשהו אז אמרו להם שהשתיה חינם נמצאת בבר אחר, וככה מבר לבר. כאשר לקראת השעה 2 וחצי בלילה, בעלי המקום יצאו באמירה כי האנשים לא הבינו מה זה בר אקטיבי ואמרו כי זה בעצם יחצנים מסתובבים עם בקבוק אלכוהול ונותנים לקהל לשתות, למרות שזה לא מגיע אפילו ל 5 אחוז מהנמצאים במסיבה) והודיע במפתיע שמחר (יום שבת 19.04.08) תתקיים עוד מסיבה שהיא האחרונה כי אישרו להם עוד מסיבה, ואז ציינו כי הכניסה הינה 40 ש"ח וכי יש אלכוהול חינם כל הערב.
תמציתית: בסופו של דבר המקום ביצע הונאה גדולה על קהל היעד שהגיע למקום, פרט לכך שהוא עבר על חוקים נוספים כמו עניין העישון ומספר האנשים אפילו (לדעתי היו ממש יותר מדיי כי לא היה איפה לזוז וכולם פשוט דחפו כל הזמן), כל זה מלבד הסלקציה הפוגעת שעושים לאנשים בכניסה, לא יכניסו בנאדם בגלל שהוא לובש נעל אלגנט או חולצת וי או בגלל שהוא כהה עור ופשוט הפרצוף שלו לא נראה להם.
השאלה שלי היא: האם מבחינה משפתית המקום הזה עבר על החוק וצריך להיענש על כך?
השאלה מכוונת בעיקר לעניין ההונאה, שזה היה מקרה פשוט חוצה גבולות כאשר הבטיחו לכל כך הרבה אנשים משהו אחד, ונתנו להם משהו אחר תוך כדי סיפור כיסוי מעפן.
כמובן שבגלל שלא ניתנה שתיה חינם, אנשים פשוט בזבזו המון המון כסף על שתיה כצפוי בראייתו של בעל המועדון, שסגר כל כך הרבה כסף אתמול, על כלום ועל חשובנם של לקוחות שלא בצדק!
תודה, חג שמח וכשר :]