21-04-2008, 19:52
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.06
|
|
שלום עידו,
כמתכנן של מערכות בדיקה בתחום זה אולי אוכל להרחיב בנושא.
ה- BUS במטוס הוא בדר"כ אכן 1553 ( BUS A+ BUS B ) המידע עובר על שניהם במקביל אל היחידה.
אכן ישנו ה- 1760 שלמיטב ידעתי קיים רק במספר מערכות בודדות ואינו נפוץ כ- 1553.
ה- 1553 אמין מאוד, פשוט, חסין רעשים והפרעות שכידוע קיימות לרוב במטוסים.
מבחינה חומרתית הוא פשוט למימוש, ומבחינת תוכנה הפרוטוקול ברור וידוע לכל.
לגבי רוחב פס, כיום המערכות שיושבות על הקו אוטונומיות ונמצאות בקשר עם המחשב המרכזי רק כאשר ישנו צורך בכך, ישנם טרמינלים שונים שמזוהים באופן שונה וכך התקשורת מרובבת בין הטרינלים השונים.
אני לא שמעתי על בעיה לגבי כמות המידע שרצה במערכת, אך אינני חשוף לנושאים של הנדסת מערכת, אני מניח שמידע זה קיים רק אצל מתכנני המטוס.
לגבי סיב אופטיים, מניסיוני האישי קשה חומרתית לתכנן מערכת אמינה עם הסיבים הקיימים היום, ה- 1553 עובר בקו נחושת רגיל ( כבל RG קאוקסיאלי מתואם ) המתואם ל- 78 אוהם ואילו לסיב אופטי נדרש פרולה עדינה במחבר מתאים שהרכבה שלו בצורה לא רגישה מספיק תפגע קשות בתפעול הפונקציונאלי שלה.
בנוסף אינני חושב שחיווט המטוס בסיבים אופטיים יעמוד במבחן הזמן מבחינת תחזוקה, תפעול, תיקון וכו'.
לגבי סוג המחבר, בחימוש נתיק כמובן מדובר במחבר מסוג אומבילי ( הכוונה ל"חבל טבור" באנגלית ) שמתנתק ללא מגע בעת הניתוק, שאר היחידות הן בדר"כ מחברים ממשפחת D38999 הצבאית הרגילה, כאשר לפעמים משתמשים בפיני 1553 לטובת התקשורת ( פינים יקרים, לפעמים לא משתמשים בהם בגלל שיקולי עלות מול תועלת ).
לגבי מגבלות התדר, 1553 מגיע עד לסדרי גודל של M Hz בודדים, אני לא זוכר שקראתי או שמעתי בעיה לגבי קצב זה, בדר"כ מחליטים ומגבילים שרירותית את הקצבים להרבה פחות מזה.
בכל מקרה אני ממליץ לקרוא את הערך ב"ויקי" או להכנס למספר חברות בתחום ע"מ לקבל תמונה ברורה.
מקווה שעזרתי,
אבי.