07-04-2008, 21:14
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
העיוורון שבתגמול "עין תחת עין... "
אני לא מבחין בין משמרות המהפכה לאירן כמדינה וגם האמריקנים לא צריכים לעשות הבחנות כגון אלו - אם גורמים אירניים רשמיים (ואין רשמי ממשמרות המהפכה) תוקפים או מסייעים באופן ישיר לתקיפת כוחות אמריקנים יש להחזיר להם מנה אחת אפיים.
תגובה: החזר גורר הסתבכות וזאת מובילה להחזר חוזר והתדרדרות אפשרית. אינני מבין את המושג "מנה אחת אפיים" - זה לא משחק של "אני אראה לו... הוא התחיל...". אני נותן לך הרבה יותר קרדיט עידו !!! לפני ש"מענישים" בכוח, חייבים לבדוק אם זו הדרך הטובה ביותר, המועדפת הרצויה. אם יש לתגובה כוחנית סיכוי לתוצאות, אם ניתן לעצור את ההתדרדרות שבעיקבותיה כשרוצים בכך, אם לא ניפגע עצמנו שוב וחזק יותר כתוצאה מתגובה כוחנית, אם אי אפשר לפגוע או לאיים או לחסום בצורה אחרת. פעולה צבאית חייבת להיות האחרונה בשרשרת ההחלטות והשיקולים. לא ראשונה, ולא אמצעית. ארה"ב כמעצמה, חייבת לבחון את כל הדרכים המדיניות, והכלכליות, ולשמור במגרה תוכניות תקיפה כמוצא אחרון.
לבוא ולומר שאין זה משנה אם המשמרות או המדינה (אירן) יוזמים סיוע כזה או אחר, זה "לא רציני". ואגב - היכן ההוכחות לרמת הסיוע הרב של המשמרות לפלגים באירן ? מדבריך משתמע כי קיים סיוע מסיבי כזה. אני אינני רואה שום עדות למהלכים אמביציוזים כאלה של אירן בזירה העירקית. סיוע קיים, אולם אנו חייבים לבחון אותו בקנה מידה נכון ולא בהגזמות. ועל אחת כמה וכמה כששוקלים פתיחת זירת לוחמה חדשה !!
שחור ולבן כן - אתה יכול לומר הרבה דברים על בוש אבל דווקא בנקודה הזאת אני מסכים איתו ב-100% יש מקומות שחובה עלינו לראות בשחור ולבן כי אפור ימרר את חיינו.
תגובה: אפור אולי "ימרר" את חיינו אבל שחור עלול להמית שואה עלינו. הגישה הפשוטה והפתרונות הקלים הם אכן בסווג דברים בשני צבעים. אתה או לנו או לצרינו... If you are not with us... you are against us.... אלה הצהרות מסוכנות מאד לכולנו. כך משתיקים קולות, כך חוסמים פיות כך לא מאפשרים דיון והערכות מצב שאינן נופלות בקנה אחד עם הראייה הפשטנית של הדברים. אחת החולשות הגדולות של הממשל המונהג ע"י הקאובוי מטקסס הינה בדיוק זאת. עין תחת עין... שן תחת שן... אלא שבתהליך הזה אתה מאבד עיניים ושיניים ואתה מאבד את אמון הציבור והצבא גם כן. איננו מכונות דיגיטאליות החושבות ב- "0" ו- "1". החישוב היעיל ביותר נעשה באמצעות שיטות Fuzzy Logic האומרות למעשה - אין רק שחור ולבן. יש אפור - יש נושאים קשים שאין להם פתרונים של בבא סאלי, או אורי גלר.... אתה באמת חושב שתקיפה אמריקאית באירן היתה פותרת את הבעייה (בעיית הסיוע האירני שם) בעירק ? - עידו.... בבקשה ממך.... מהיכן לקחת את ההוקוס-פוקוס הזה ? אנא.
מקרה צפון קוריאה שונה והסיבה היא שלצפון קוריאה כבר יש נשק גרעיני - אם נמתין יותר מידי גם לאירנים יהיה ונגיע למצב שתגובה מולם תגרור מלחמה גרעינית - לכן אסור להמתין וזאת הסיבה המרכזית שאני מאמין (ובמידה מסויימת מקווה) שהקיץ הקרוב יהיה חם ולא רק בגלל התפרקות שכבת האוזון.
תגובה: אני לא יודע מניין הסקת כי לצפון קוריאה יש נשק גרעיני. לי לא הודיעו על כך. גם אני לא נאיבי אולם הקביעה הפסקנית שלך אינה מקובלת עלי. ונניח שיש לה, מדוע, לשיטתך אי אפשר להשמיד אותו ואת הכורים וכיוב' בתקיפה מסיבית? ומה ההבדל בין תקיפת צפון קוראיה שלדבריך יש בידה כבר נשק גרעיני, לבין תקיפת אירן שלהנחתך (וגם להנחתי) יהיה לה כזה? - מדוע אחד מקובל עלייך והשני לא ? ומה עם איזה תקיפונת בפקיסטאן שיש לה נשק גרעיני אבל חילופי שילטון עלולים שם לבלבל את כל הזירה ... אולי בדרך יעצרו גם מעל איסלמבאד למקצה שיפורי תקיפה...
ידך קלה על ההדק עידו.. אני תקווה שאחרי כמעט 8 שנות שילטון רפובליקאי בארה"ב הן הציבור הן הפנטגון והן הרשויות ה"שחורות" ישקלו היטב "לאן נכנסים, ולאן לא נכנסים, מה שחור ומה לבן באמת , והיכן האפור שבו חייבים להשקיע מאמצים ולפתח מדיניות ואמצעים, לפני שפונים לגידול "פטריות" גרעיניות כמוצא אחרון.
בוש נמצא לטעמי במצב שאין לו מה להפסיד - הוא אינו יכול להיבחר שנית והתמיכה הציבורית בו נמוכה בכל מקרה - מצד שני כפי שציינת נכון הוא איננו דיקטטור והמפלגה שלו רוצה בבחירת מקיין מה שמסבך את העניין. האם הוא יחליט לתקוף לפני שיפרוש - איש לא יודע (אני לא בטוח שהוא בעצמו החליט וזה תלוי בהתפתחויות בשטח - גם התלקחות ביננו לבין לבנון וסוריה יכולות לגרור את האמריקנים פנימה).
תגובה: התלקחות בין ישראל לסוריה ולבנון, לא תגרור (להערכתי) את ארה"ב לפעולה כלשהיא לבד מסיוע והשפעה מדינית. התערבות ישירה של אירן בלחימה כזאת (ירי טילים למשל), אולי תגרור תגובה מתואמת ישראלית - אמריקאית. גם בכך אינני בטוח. הקרקע היום אינה בשלה לכך לא בארה"ב ולא באירופה. כל בר דעת מחפש דרך לצאת מהביצה ולא להכנס אליה עמוק יותר. בוש כאמור איננו נסיך עליון, (למרות הרגשתו ....) וזירה נוספת תחליש את סיכויי מקיין לגמרי. חולשתו של מקיין בבחירות תהיה בהצעתו להשאיר את הצבא בעירק "אפילו 100 שנים...". הוא כבר כיום מצטער על פליטת הפה הזאת ומנסה לרכך זאת בפרוש פילפולי של "לא התכוונתי שנשאר שם... רק אמרתי שאם יהיה צורך בכך..." - חבר מקיין - הציבור איננו אוהב פילפולים תרוצים ופרושים לשוניים כאלה.
אין פיתרון מדיני לסיפור הגרעין האירני (מלבד הפלת המשטר מבפנים והחלפתו במשטר פרו מערבי ואני לא רואה את זה קורה). האירנים אינם הצפון קוריאנים ובטח לא הלובים - מדובר במשטר פונדמנטליסטי עם מטרות מאד ברורות. הם עשויים להגיע להסכמות טקטיות בשביל להוריד לחץ מהם באופן זמני אבל לא יוותרו מעולם על תוכנית הנשק הגרעיני (הם תמיד יכולים להמשיך לפתחה בחשאי). אגב לדעתי גם מכה אוירית אמריקנית (גדולה ככל שתהיה) יכולה רק להאיט או לעצור זמנית את התוכנית - הפיתרון היחידי האפשרי הוא החלפת משטר וזה סיפור מאד מאד בעייתי מבחינה צבאית - אבל זאת האופציה היחידה אם אנחנו לא רוצים אירן גרעינית בראשית עשור הבא ואולי לפני כן.
תגובה: ובכן "החלפת משטר" אכן הינה חלק מהשיקולים והאפשרויות ב"אפור". שום מכה - הרי אתה עצמך כתבת כאן, לא תפתור שום בעייה לאורך זמן. אולי תשהה אותה אבל לא תפתור.
אבל שוב אנו מבלבלים בין נשק גרעיני באירן כסיבה מספקת לתקיפה, לבין סיוע המשמרות האירנים לפלגים הלוחמים בצבא הקואליציה ובעירקים בעירק כסיבה ל"ענישה כוחנית" אמריקאית. . שני מתארים שונים בתכלית ואינני מצליח לשכנע אותך בשונותם....
|