01-04-2008, 17:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
תראה, כל אדם שמנסח דעה לוגית שמבוססת על תצפיות שניתן לשחזר לא יטעה בכל מאת האחוזים.
זה גם לא אומר שהוא בהכרח צודק.
האם חשיפת הפרט לאלימות ממוסדת הופכת את החברה ליותר אלימה? כן. כבר הראו את זה בהרבה תקדימים בעבר.
האם שירות חובה בצבא חושף את מרבית האוכלוסיה לאלימות ממוסדת? כן. על זה לדעתי אין וויכוח.
האם יכולנו לחיות בעולם הרבה יותר יפה ונוח אם אנשים לא היו מעוניינים להפעיל אלימות אחד נגד השני? כמובן, לפחות לדעתי.
עד כאן אני מסכים איתם, ולדעתי גם רובנו.
האם זה אומר שאנחנו לא צריכים יותר צבא? מאיפה שאני עומד התשובה היא בברור לא.
יסלח לי אותו חבר, שהאימרה הבאה קיימת בחתימה שלו, על הציטוט הלא מדוייק (אני לא מוצא את המקור עכשיו):
"זה טוב ויפה שהכבשים כולן החליטו פה אחד להיות צמחוניות, אבל זה לא אומר כלום כל עוד הזאב נשאר זאב..."
האם אני רוצה לחיות בחברה בה מחשבה חופשית וזכות הבחירה חשובים יותר מקונפורמיות ומדים? כן.
האם אני מעוניין לחיות בחברה בה מיילדת/אחות רחמניה חשובה ומוערכת יותר מלוחם? בהחלט כן
האם אני מעדיף לחיות בחברה בה מחנך מוערך יותר ממפקד אוגדה? בכל מאודי.
האם אני חושב שנוכל לשרוד פה יומיים ללא צבא שיגן עלינו? אין שמץ של סיכוי.
אז אני מעריך אותם על הנכונות שלהם ללכת נגד הזרם ולהטיף למה שהם מאמינים בו, אני חושב שכן צריך לתת להם את הבמה כל עוד הם שומרי חוק, אני חושב שעל כל הפרה של החוק עליהם לשלם את תג המחיר הקבוע בחוק (לא פחות ולא יותר, בדיוק כמו כל אזרח אחר),
ואני חושב שהכי חשוב זה לשאול אותם שאלה פשוטה: "אני מבין איזה רשע אתם מנסים להרוס ולמה, אבל לפני שאני אעזור לכם להרוס אותו, תסבירו לי
מה אתם מתכוונים לבנות במקומו ע"מ להימנע מיצירת רשע גרוע ממנו."
אני לא חושב שצבא וגיוס חובה (וד"א גם דמוקרטיה) הם דברים אידיאליים או אפילו טובים.
אני פשוט חושב שהם הפשרה הכי טובה שיש בידינו כיום.
אם יקום הגאון ויראה לי שיש דרך יותר טובה, אני בהחלט עלול להשתכנע, אבל עד אז אני חושב שהם טועים. אולי מכוונות טובות, אבל בהחלט טועים.
|