23-03-2008, 20:27
|
|
|
חבר מתאריך: 03.05.02
|
|
שדרגתי ל-DSLR אך איני רואה שיפור בביצועים - התייעצות
לאחר הערתו של מתן אני פותח שוב את האשכול:
ניצלתי נסיעה קצרה לארה"ב כדי להשתדרג בסט חדש דנדש של Cannon 400D עם עדשת סיגמה 18-200 שעלה לי קצת פחות מ-3000 ש"ח. השידרוג הוא מ- Fuji 6500.
1. כשבאתי להשוות בין 2 המצלמות גיליתי לתהמתי שהפוג'י רגישה יותר!!! כלומר בתנאי תאורה זהים, במהירות תריס זהה, בF# זהה (3.5 כי זה המינימאלי של הסיגמה) ובאורך מוקד אקוויולנטי זהה הפוג'י נותנת תמונה בהירה יותר. האורך המוקד האמיתי של הפוג' הוא 6.2mm בעוד שזה של הסיגמה הוא 18 mm לכן עבור אותו ה-F# המפתח של הסיגמה הוא גדול פי 3 - מקבלת פי 3 אור. איך לעזזל זה יתכן??? מה אני מפספס??? ד"א כמובן שהביצועים של ה-Canon באיזו גבוה טובים יותר אבל עדיין משהו כאן לא מסתדר לי...
2. אני חושב שהמצלמה מפספסת קצת בפוקוס האוטומטי - כשעושים פוקוס אוטומטי על אובייקט, לתחושתי הפוקוס מתקבל בנק' קרובה יותר מהנקודה עלה מתפקסים...מכירים את התופעה? אין איזשהו כיול שהמצלמה והעדשה צריכות לעבור? אני מכיר את זה שלא אוהבים את העדשה הזאת כל כך בפורום ושהביצועים האופטיים שלה באורכי המוקד הארוכים הם לא משהו, אבל עדיין הייתי מצפה לקבל תמונות חדות יותר מהפוג'י ואורך המודק הצר וזה ממש לא המצב. לתחושתי זה בזלל פספוס פוקוס ולא איכות אופטית של עדשה, אבל עדיין...גם כאן נראה שאני מפספס משהו...
אשמח לקבל חוות דעת מלומדת יותר...
נ.ב. לצערי, בגלל בעיה טכנית אני כרגע לא יכול להעלות תמונות.
נערך לאחרונה ע"י greenguy בתאריך 23-03-2008 בשעה 20:37.
|