14-03-2008, 13:01
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.05
|
|
מחשב חדש: חווית קנייה ותמונות
שלום!
לאחר שהלך לי המעבד, ועקב רצון לשדרג את המחשב בכל מקרה, שידרגתי את המחשב מהחלקים:
מעבד: amd64 3200
לוח אם: k8n neo platinum
זכרונות: 2GB קיט של G.Skill
כרטיס מסך: X800 Pro של ELSA (אל תשאלו אותי למה ELSA, אני גם לא יודע)
לחלקים הבאים:
מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm
לוח אם: Gigabyte GA-EP35C-DS3R Intel® P35 Express Chipset LGA 775
זכרונות: Geil 4GB Kit DDR2 6400 800Mhz Black Dragon CL 5-5-5-15 (פעמיים, 8GB)
כרטיס מסך: Gigabyte nVidia Geforce 8800GT 512Mb GV-NX88T512HP
(יש שתי סוגים לדגם הזה של הכרטיס מסך. Type A שהמאוורר של זלמן הוא חצי אלומיניום וחצי נחושת וType B שהמאוורר של זלמן עשוי רק מנחושת. פנדה לא ידעו להגיד לי איזה דגם אקבל מכיוון שזה תלוי ביבואן. לשמחתי קיבלתי את Type B)
מהלך הקנייה: החלקים נקנו בפנדה מחשבים.
התחלתי את ההזמנה ביום שלישי שעבר (6.3.08) והמחשב היה מורכב ביום חמישי, שבוע לאחר מכן (13.3.08). הוספתי התקנה למחשב (אע"פ שאני יודע להרכיב את כל החלקים לבד) כדי שאם תהיה בעייה ברכיב מסויים אני לא אצטרך לנסוע לסניף (שהוא רחוק מהבית שלי) אם תהיה בעיה (ואז הדלק יעלה כמו הרכבה)
היו המון בעיות עם החלקים, חלקם החלפתי כל הזמן (כרטיס מסך, זכרונות, מעבד)
מסיבות כאלה ואחרות (שלא קשורות לזמן אספקה) ולוח אם החלפתי 3-4 פעמים עקב חוסר במלאי (במקור הזמנתי ASUS P5KR).
הנציגים של פנדה נדנדו לי ללא הרף בשביל שההזמנה תגיע הכי מהר ושאני אהיה מרוצה,
אני נדנדתי להם אפילו יותר בקשר לאין ספור שאלות בקשר לזמני אספקה ובעיות כאלו ואחרות
(לדוגמא: לבדוק שהחלקים יכנסו כמו שצריך למארז [מארז ישן - CoolerMaster Cavalier 3], שכל החיבורים שאני צריך יגיעו, שהקירור של המעבד הקודם [Zalman 7000B-Cu] יורכב על המעבד החדש וכו' וכו')
אני חייב להגיד שפנדה היו בסדר++. הם היו מאוד אדיבים, אנו על כל שאלה,
ניסו לעזור לי כמה שיכלו ואפילו נציג המכירות ניסה להוריד אותי מקנייה של 8GB זכרון (כמו שכולנו יודעים, נציגי מכירות אוהבים לתקוע רכיבים שהלקוח אינו צריך)
כשהמחשב היה מורכב והגעתי לאסוף אותו, שמתי לב לשיפור משמעותי בתהליך ההרכבה.
המחשב הקודם שקניתי גם הוא הורכב אצלם, ובתקופה הזו (לפני 4-5 שנים) לא היה לי מושג בהרכבה וברכיבים כלל, ולכן לא יכולתי לסדר כבלים או להכניס רכיבים.
ההרכבה הייתה נוראית, באיכות ירודה, כל הכבלים היו תקועים באמצע המארז, לא היה בכלל איוורור ואפילו חיברו לי דרך הכבל חשמל של ההרדיסק גם את הכרטיס מסך ועוד שתי מאווררים (הכבל לא סיפק מספיק חשמל והמחשב לא עלה...)
ההרכבה הפעם הייתה מעולה. באמת שמעולה. ראו שהשקיעו הרבה מאמץ בסידור הכבלים בצורה אופטימלית. חשוב לציין שלא סיפקתי להם כוננים בכלל, ושאני הרכבתי אותם לבד.
תמונות: אלו תמונות ישנות יחסית, סידרתי את הכבלים למעטה בכדי שאוכל לשים מאוורר 120ממ בצד המארז