05-03-2008, 21:06
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
תייר ברמלה...
אתמול נזדמן לי להגיע למס הכנסה ברמלה, עקב מעבר ללא התרעה שלהם מרחובות (הביקור קשור
לאתר פרש, אבל לא לפורום היסטוריה...), וכשנכנסתי לעיר, צצה מחשבה בראשי שזו פעם ראשונה שאני
מבקר בעיר הזו, בזיון לא קטן כשלעצמו, ולכן החלטתי עם השלמת הסיורים, לנצל את מיקומו
האסטרטגי של בניין הממשלה, ולצאת ממנו לסיור רגלי קצר בעיר העתיקה, תוך ניצול המצלמה
שהייתה עימי (ונועדה במקור לשמש כמעין סורק נייד...).
בניין הממשלה (שנמצאים בקומותיו התחתונות גם קניון והתחנה המרכזית של העיר), הוא מבנה
חדש המזכיר בצורתו מבנים ממשלתיים רבים שנבנו לאחרונה (כמו אלה שנבנו בראשל"צ, במערב
העיר), אלא שברמלה ניכרה השתדלות מוזרה "לתת כבוד" להיסטוריה הערבית של העיר, והארכיטקטורה מושפעת מעיצובים ערביים:
בשדרות שלמה המלך, דקה וחצי הליכה, נמצא מסגד, המשמש גם בית ספר:
ממול למסגד - תזכורת ל"נכבה" (לגבי רמלה אין ויכוח אמיתי לגבי מה שקרה שם - ישראל אכן
גירשה את תושבי לוד ורמלה), מבנה מגורים אטום, וחצי חרב:
השוק ברמלה הוא "השוק המזרחי" האותנטי ביותר שיצא לי לראות ביישוב שרובו יהודי. השוק
פעיל מאוד:
הכנסייה היוונית-אורתודוכסית ע"ש סנט ג'ורג' בתוך מיתחם משפחתי. מתוך השוק מתפצלים
רחובות לא סלולים - שחלקם מובילים למתחמים חמולתיים (כניסה אחת לחצר משותפת, שסביבה
מבני המגורים:
קבר שיח', שמסומן עם שלט דהוי שזה "אתר קדוש", אבל לא כתוב למי זה שייך, ובמה זה עוסק,
ומה מיוחס לו...
מסגד זיתוני
הכנסייה הפרנציסקנית
שלט במאפייה שסמוכה לכנסייה - מאפייה מקומית בבעלות נוצרית ("אבו ג'ורג'"), שיודעת
שהקליינטורה לא מסתפקת בהכשר רגיל - צריך הכשר של עובדיה...
גרפיטי מוזר, שאולי לא שייך לסיור היסטורי, אבל אולי מישהו יוכל לתרום הסבר לגבי עצם
המצאותו כאן: כתוב בערבית "יבורך העם האנגולי"...
שדרות הרצל - הרחוב הראשי בעיר:
ותמצית החיים ברמלה: גרפיטי "כהנא צדק", ובדיוק מאחוריו, מינראט של מסגד ומגדל של
כנסייה...
מכיוון שזה היה סיור אקראי, לא נכנסתי למוזאון העירוני (שנמצא ברחוב הרצל, דקה הליכה
מקריית הממשלה), אלא העדפתי סיור רגלי קצר...
בפעם הבאה שאגיש דו"ח לחברינו במס הכנסה, אני מקווה להשלים פערים...
|